Χρειάζεται χρόνο αλλά και βαθμούς!

25/10/2023 - 12:23 Τελευταία τροποποίηση στις 25/10/2023 - 13:34

Ένας μήνας έχει ολοκληρωθεί από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων της Super League 2 (24/9), με τον Αιολικό να μετράει πέντε βαθμούς στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του 1ου ομίλου.

Το "sportlesvos" προχωράει σε έναν μίνι απολογισμό της μέχρι τώρα παρουσίας των "κυανόλευκων" στη SL2, η οποία σίγουρα έχει δημιουργήσει προβληματισμό αλλά ταυτόχρονα και αισιοδοξία.

«Ομάδα 45 ημερών»

Ο Αιολικός είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Στο αγωνιστικό μέρος στο οποίο θα επικεντρωθούμε, δεν υπάρχει ίχνος που θα να θυμίζει κάτι από την περυσινή ομάδα, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στη Γ Εθνική και ταυτόχρονα την άνοδο στη SL2. Εντελώς διαφορετικό τεχνικό επιτελείο και ροστερ. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται στον φετινό Αιολικό, ούτε ένας παίκτης από την περασμένη επιτυχημένη αγωνιστική περίοδο.

Η ομάδα της Μυτιλήνης ξεκίνησε να χτίζεται για τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα της SL2 αρχές Σεπτεμβρίου. Ομολογουμένως η ομάδα ξεκίνησε αργά, όπως και πολλές άλλες ομάδες της κατηγορίας, μετρώντας ουσιαστικά έως τώρα περίπου 45 ημέρες. Χωρίς φιλικούς αγώνες, χωρίς οι παίκτες να αποκτήσουν μεταξύ τους μια στοιχειώδη αρμονία και ρυθμό αγωνιστικά (άλλωστε τι να προλάβεις μέσα σε δύο βδομάδες μέχρι την έναρξη) με ελάχιστες ημέρες προετοιμασίας και το γεγονός ότι προστέθηκαν στο ροστερ παίκτες προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου με πολύ λιγότερες ημέρες παρουσίας στις προπονήσεις, αναμφίβολα δεν θα ήταν εφικτό η ομάδα να βγάλει μέσα στο γήπεδο αυτά που περίμεναν ίσως οι περισσότεροι να δουν. Υπό κανονικές συνθήκες 40 ημέρες περίπου θα έπρεπε να είχε διάρκεια μόνο η προετοιμασία. Ο Αιολικός μέσα σε αυτό το διάστημα πέρα από την προπόνηση έχει δώσει και πέντε επίσημους αγώνες.

«Πέντε ματς, πέντε βαθμοί»

Παρά το γεγονός ότι όλοι γνωρίζουν την παραπάνω κατάσταση, οι πέντε βαθμοί σε ισάριθμα παιγνίδια, έχουν δημιουργήσει προβληματισμό, άγχος εν μέρει. Σίγουρα δεν είναι ικανοποιητική η συγκομιδή. Μετά τη νίκη της πρεμιέρας στην Κοζάνη, ακολούθησαν δύο ήττες και δύο ισοπαλίες. Το δεύτερο μέρος με τη Λάρισα όμως και η εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’ που ο Αιολικός κυριάρχησε στο γήπεδο, δείχνουν ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα.

Οι ίδιοι οι παίκτες είναι οι πρώτοι που θέλουν να αντιστρέψουν την όλη κατάσταση. Υπάρχει πίστη σε όλους ανεξαιρέτως ότι μπορούν να καταφέρουν. Υπάρχει ποιότητα και ταλέντο το έχουμε αναφέρει επανειλημμένα. Τα δείγματα στις τελευταίες αναμετρήσεις είναι θετικά, όλα δείχνουν ότι υπάρχει βελτίωση και μέσα από διάφορους σχηματισμούς και ο προπονητής θα μπορέσει σύντομα να καταλήξει σε ένα πιο σταθερό πλάνο.

 «Ατυχία με τραυματισμούς»

Μέσα σε 1,5 μήνα οι τραυματισμοί είναι αρκετοί. Πέραν του Αλιατίδη, που είναι ο μεγάλος άτυχος της σεζόν, από προβλήματα ταλαιπωρούνται οι Λαγός, Ουνγιαλίδης, Τριανταφύλλου, Κεχαγιάς, Κριμιτζάς, Μπότσαρης, Τζιάσι, γεγονός που δεν επιτρέπει στον Απόστολο Χαραλαμπίδη να δουλέψει την ομάδα στις προπονήσεις στο 100%. 

«Δυο εβδομάδες ρεπό»

Υπό άλλες συνθήκες, οι δυο αυτές εβδομάδες θα ήταν πισωγύρισμα για μια ομάδα που προσπαθεί να αποκτήσει ρυθμό. Στην παρούσα φάση αποδεικνύονται «βάλσαμο», ώστε να επιστρέψουν σταδιακά οι τραυματίες και να μπορέσει η ομάδα να δουλέψει περισσότερο για να βρει τα πατήματα της. Ακολουθούν ωστόσο δυο πολύ δύσκολα ματς στο πρωτάθλημα (Λεβαδειακός εκτός και Νίκη Βόλου εντός), στα οποία ο Αιολικός πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να καλύψει το χαμένο έδαφος, ενώ ενδιάμεσα θα παίξει πιθανόν ξανά με τον Λεβαδειακό (εκτός) στο Κύπελλο Ελλάδας.

«Προβλήματα με τα γήπεδα προπόνησης»

Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει την απόδοση της ομάδας είναι τα γήπεδα προπόνησης στη Θεσσαλονίκη, τα οποία δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Και με δεδομένη την απουσία επισήμων αγωνιστικών υποχρεώσεων το επόμενο διάστημα, είναι απορίας άξιο γιατί ο Αιολικός δεν επιστρέφει για ένα 15ημερο στη Μυτιλήνη, ώστε να πραγματοποιήσει εδώ τη μίνι προετοιμασία του.

Συμπερασματικά, η ομάδα έχει πολύ υψηλότερες δυνατότητες. Οι βαθμοί, ωστόσο δεν κερδίζονται στην θεωρία, αλλά μέσα στο γήπεδο. Η κλεψύδρα σιγά-σιγά έχει αρχίσει να αδειάζει, η πίεση είναι μεγάλη, όμως ο Αιολικός δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλεια βαθμών εάν θέλει να παραμείνει εντός στόχων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey