Εννέα χρόνια μετά το θρίαμβο! [photos]

25/05/2011 - 20:46 Τελευταία τροποποίηση στις 25/05/2011 - 21:53

Ο Αιολικός αποτελεί τη μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει δύο φορές το θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος, έχοντας αγωνιστεί συνολικά τρεις φορές στον τελικό της διοργάνωσης.

Σαν σήμερα, συμπληρώθηκαν εννέα χρόνια από την τελευταία κατάκτηση της ομάδας της Μυτιλήνης. Στις 25 Μαΐου του 2002, νίκησε στο ουδέτερο Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς τον Αλμωπό Αριδαίας με σκορ 4-2...

Σε εκείνο τον αλησμόνητο τελικό, ο Αιολικός είχε προηγηθεί με 1-0 χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Στέλιου Χωματά, στο 13ο λεπτό, έπειτα από αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Μιχάλη Κριπιντήρη.

Η ομάδα της Αριδαίας έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα, ωστόσο το δυνατό σου του Τζούτζη σταμάτησε στο δοκάρι του Καραβασίλη.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Αλμωπός σε εκείνη τη φάση, το πέτυχε στο 41ο λεπτό με γκολ του Χολουλίδη. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Αλμωπού, ο Αιολικός πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ, με τον Στέλιο Χωματά να πετυχαίνει στο 43' το 2-1.

Στο Β' Ημίχρονο, η ομάδα της Αριδαίας μπήκε δυνατά και ισοφάρισε εκ νέου με το ξεκίνημα, σε 2-2, με γκολ του Καρυπίδη. Ωστόσο, ο Αιολικός είχε τις απαντήσεις σε κάθε ερώτημα του Αλμωπού και με τον Στέλιο Χωματά σε ρόλο "κανονιέρη" προηγήθηκε με 3-2 στο 70ο λεπτό. Κι όταν η ομάδα της Αριδαίας κέρδισε πέναλτι στο 83', ο Μιχάλης Καραβασίλης απέδειξε την κλάση του, αποκρούοντας το σουτ του Τζούτζη! Το κερασάκι στην τούρτα για τον Αιολικό έβαλε ο Τζίμης Βλαστέλλης, στο 87ο λεπτό, πετυχαίνοντας το 4-2 και πάλι από ασίστ του Κριπιντήρη

Ο Αιολικός αγωνίστηκε στον τελικό με την εξής σύνθεση: Καραβασίλης, Κριπιντήρης, Καλύβας, Χατζηκυριάκος (57' Λουτραγώτης), Φωτέλλης, Βαρβούτης (80' Γαβαλάς), Νησιώτης, Μάτας, Διονυσάτος, Βλαστέλλης, Χωματάς

Το τρόπαιο του 2002 ήταν το δεύτερο για τον Αιολικό, έπειτα από την κατάκτηση του 1982 κόντρα στον Πανδραμαϊκό, που δεν προσήλθε να αγωνιστεί. Η ομάδα της Μυτιλήνης έφτασε σε ακόμα έναν τελικό, το 2004 στο Κιάτο, όπου ηττήθηκε από το Χαϊδάρι με 3-0.

Δείτε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών από τον Αιολικό το 2002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey