Π. Βουργουτζής: "Ο κόσμος θέλει τον ΑΙΟ πρωταγωνιστή"

13/07/2011 - 11:00

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη του επιθετικού του Αιολικού Παναγιώτη Βουργουτζή, στην εφημερίδα "Τα Νέα της Λέσβου" και στο συνάδελφο Στρατή Τσιντώτα.

Ο Παναγιώτης Βουργουτζής είναι μόλις 24 ετών αλλά έχει προλάβει ήδη να αγωνιστεί για πέντε χρόνια  στον Αιολικό, αποτελώντας ένα βασικό κομμάτι της ομάδας τα τρία τελευταία. Έχοντας περάσει ακόμη από Ατρόμητο Αγ. Μαρίνας, Παλλεσβιακό Αστέρα Νίκης και Θύελλα, αποτελεί σήμερα έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών στο νησί, έχοντας «ματώσει» πολλές φορές τα αντίπαλα δίχτυα.

Σήμερα μιλώντας στα Νέα της Λέσβου, μας κάνει την αποτίμηση της περσινής χρονιάς, μιλά για τον κόσμο του Αιολικού και γιατί αυτός δεν είναι κοντά, σχολιάζει την αλματώδη πορεία της Καλλονής και αναφέρεται για την κατάσταση στο Τοπικό πρωτάθλημα.

Παναγιώτη πως κρίνεις την χρονιά που πέρασε για τον Αιολικό;
«Θεωρώ οτι η περσινή χρονιά κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη και δεν είναι μόνο προσωπική άποψη αλλά σχεδόν όλων όσων ασχολούνται  με την ομάδα και αναφέρομαι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Από το ξεκίνημα της χρονιάς  είχαμε πει ότι στόχος μας  είναι μια θέση μέσα στην πρώτη πεντάδα κάτι που τελικά υλοποιήσαμε. Βέβαια δεν καταφέραμε να διακριθούμε και στον κύπελλο ερασιτεχνών που επίσης είχαμε θέσει ως στόχο αλλά σε γενικές γραμμές η χρονιά νομίζω είναι επιτυχημένη. Από κει και πέρα βέβαια, για να μην βλέπουμε μόνο το δέντρο και χάνουμε το δάσος, πέρα από την θέση στην οποία τερματίσαμε, μην ξεχνάμε ότι υλοποιήσαμε και τον μακροπρόθεσμο στόχο που έχει θέσει η διοίκηση και δεν είναι άλλος από την ένταξη στην ομάδα των νέων παιδιών που σιγά – σιγά παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους και πάνω τους μπορεί σε λίγα χρόνια να στηρίζεται η ομάδα. Και αυτός είναι ένας στόχος που επετεύχθη και φέτος καθώς μπήκαν στην ομάδα ενεργά καινούργια παιδιά μικρής ηλικίας που μας βοήθησαν αρκετά».

Πιστεύεις οτι το εγχείρημα με τα νέα παιδιά που προσπαθεί να κάνει η διοίκηση τα τελευταία δυο χρόνια θα αποδώσει καρπούς;
"Πιστεύω οτι αυτό που γίνεται τα τελευταία 2χρονια έπρεπε να έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και είναι οτι πιο ενθαρρυντικό βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στον Αιολικό. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά που παίζουν στο τοπικό να έχουν ένα κίνητρο και να ξέρουν ότι σε 1-2 χρόνια θα μπορέσουν να αγωνιστούν στον Αιολικό, όπως γίνονταν και παλιότερα.

Νομίζω ότι αν η ομάδα συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε και δεν μπει ξανά στην λογική του να φέρει 10 παίκτες εκτός νησιού, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορεί να στηριχθεί στα δικά της παιδιά όπως γίνονταν κάποτε. Για θυμηθείτε μόνο πόσα χρήματα ξόδευαν οι παλιότερες διοικήσεις για να συντηρούν παίκτες εκτός νησιού, πληρώνοντας εκτός από τα μεγάλα τους συμβόλαια, ενοίκια, φαγητά και εισιτήρια κάθε τόσο. Με αυτά και με αυτά έφτασε η ομάδα κάθε χρόνο να μπαίνει μέσα οικονομικά και να έχει απαξιωθεί από τους παράγοντες που φοβούνται να πλησιάσουν πλέον. Νομίζω ότι αυτό που γίνεται με τα νέα παιδιά θα πρέπει να συνεχιστεί ακόμη και να χρειαστεί για 1-2 χρόνια να μείνει η ομάδα χωρίς μεγάλους στόχους».  

Τις εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο πως τις είδες;
«Οι διοικητικές εξελίξεις είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικές και πιστεύω οτι με την βοήθεια και του κόσμου που είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι του Αιολικού αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί να πάνε την ομάδα και πάλι ψηλά. Σαφώς και δεν μπορεί να λειτουργήσει το περσινό μοντέλο με 4-5 ανθρώπους.

Σε μια ομάδα χρειάζονται πέρα από το οικονομικό και άνθρωποι που θα συνεισφέρουν και από άλλα πόστα, που θα τρέξουν για τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει και δεν θα είναι μόνο και μόνο τύποις παρόντες. Νομίζω ότι το νέο σχήμα μπορεί να βοηθήσει γιατί απαρτίζεται από ανθρώπους που γνωρίζουν τις απαιτήσεις της ομάδας και είναι πλέον έμπειροι έχοντας θητεύσει και στο παρελθόν στην διοίκηση».

Γιατί πιστεύεις οτι ο κόσμος δεν είναι κοντά στην ομάδα και είδαμε τις περισσότερες φορές το γήπεδο φέτος άδειο απο κόσμο;
«Ο κόσμος προφανώς θέλει να βλέπει τον Αιολικό πρώτο για να έρθει στο γήπεδο και δεν τον απασχολεί αν στον Αιολικό εδώ και 2 χρόνια αγωνίζονται μόνο μυτιληνιοί ποδοσφαιριστές και τερματίζει πάντα μέσα στην πεντάδα. Σίγουρα και για μας που αγωνιζόμαστε είναι πολύ άσχημη η εικόνα να βλέπουμε τις εξέδρες άδειες.

Προφανώς και ο κόσμος έχει δίκιο καθώς κάθε χρόνο βλέπει μια από τα ίδια και η ομάδα ας μην γελιόμαστε έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια. Φέτος όμως αλλά και πέρυσι νομίζω ότι γίνεται μια καινούργια προσπάθεια και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Τα παιδιά που ξεκινάνε τώρα την καριέρα τους θέλουν την συμπαράσταση και το χειροκρότημα του κόσμου. Ελπίζω οι φίλαθλοι της Μυτιλήνης να μας αγκαλιάσουν και πάλι και να επιστρέψουν στο γήπεδο γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρχει Αιολικός»

Τι νομίζεις οτι μπορεί να κάνει η ομάδα για να ξανά κερδίσει τον κόσμο της και να επιστρέψει στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου;

 «Ο κόσμος θα επιστρέψει στο γήπεδο μόνο με επιτυχίες και για να έρθουν αυτές χρειάζεται πολύ οργάνωση σε όλους τους τομείς. Όπως προείπα οι φίλαθλοι έχουν δίκιο. Δεν του κάνει αίσθηση να έρθει και να δει τον Αγ. Ιερόθεο και την Νέα Ιωνία. Ο κόσμος του Αιολικού ήταν διαφορετικά μαθημένος, έχει μάθει να βλέπει άλλο επίπεδο και από τον Αιολικό και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στο Περιφερειακό δεν βλέπει ούτε το θέαμα ούτε την ομάδα πρωταγωνίστρια. Νομίζω όμως ότι αν η ομάδα οργανωθεί και δει ο κόσμος ότι κάτι καλό χτίζεται και υπάρχουν προοπτικές θα έρθει ξανά κοντά.»

Πως βλέπεις την πορεία της Καλλονής και αν περίμενες να φτάσει μέχρι και ένα βήμα πριν την Β Εθνική.
«Η πορεία τις Καλλονής είναι αξιοζήλευτη γιατί μέσα σε 2 χρονιές κατάφερε να ανέβει 2 κατηγορίες και αν τελικά φτάσει να   αγωνίζεται του χρόνου στην  Β εθνική αυτό δεν έγινε τυχαία. Και για να σου πω την αλήθεια δεν περίμενα ποτέ πώς θα συμβεί αυτό. Οι άνθρωποι στην Καλλονή έκαναν κάτι που κανείς μας δεν πίστευε και είναι πράγματι άθλος. Οργανώθηκαν σε όλα τα επίπεδα και κατάφεραν κάτι που αν μας το έλεγε κανείς πριν από λίγους μήνες θα τον περνάγαμε για τρελό. Και φυσικά δεν νομίζω ότι ήταν μόνο το οικονομικό κομμάτι που τους έφτασε μέχρι εκεί.»

Μια ενδεχόμενη παρουσία της στην Β Εθνική σε τι θα ωφελήσει το Λεσβιακό ποδόσφαιρο και κατεπέκταση τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους του νησιού.
"Η παρουσία της ΑΕΛΚ  στην  Β εθνική θα δώσει την ευκαιρία στους φιλάθλους τής Μυτιλήνης να δουν ένα πιο ανταγωνιστικό πρωταθλημα και οι μυτιληνιοί ποδοσφαιριστές που αξίζουν να αγωνιστούν στην ΑΕΛΚ. Κακά τα ψέματα ο φίλαθλος κόσμος του νησιού διψά για ποδόσφαιρο και δεν έχει δει με εξαίρεση τον Αιολικό πριν από πολλά χρόνια ομάδα στην Β Εθνική.

Τότε βέβαια το ποδόσφαιρο δεν είχε καμία σχέση με το σημερινό. Οπότε έχω την εντύπωση πως αυτό και μόνο το στοιχείο μπορεί να κάνει τον κόσμο να πάει στο γήπεδο έστω και ως απλός φίλαθλος. Από κει και πέρα βέβαια η παρουσία της ΑΕΛΚ στην Β Εθνική μπορεί να αποτελέσει και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους παίκτες που έχουν ταλέντο και φεύγουν εκτός νησιού, να αξιοποιηθούν. Γενικά μόνο κέρδος  μπορεί να έχει το Λεσβιακό ποδόσφαιρο από την παρουσία της ΑΕΛΚ στην Β Εθνική».  

Μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΑΕΛΚ και Αιολικό και σε τι βαθμό;
«Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα την διάλυση του  αιολικού απο το ενδεχόμενο της συγχώνευσης. Είναι 2 ομάδες με διαφορετική ιστορία δεν γίνεται να τις κάνουμε ένα όσο και να προσπαθούμε. Βέβαια δεν λέω ότι δεν μπορούν οι δυο διοικήσεις να συνεργαστούν και η μια να βοηθήσει την άλλη. Το πώς θα γίνει αυτή η συνεργασία δεν μπορώ να το πω εγώ αλλά σίγουρα υπάρχουν τρόποι. Αλλά στο θέμα της συγχώνευσης που έχει ακουστεί τα τελευταία δυο χρόνια δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί ».

Η πρώην ομάδα σου ο Αστέρας Νίκης βλέπουμε οτι είναι υπό διάλυση ενώ και οι υπόλοιπες ομάδες τα βγάζουν πλέον δύσκολα πέρα. Ένα σχόλιο για το τοπικό..
«Το τοπικό όσο περνούν τα χρόνια θα δυσκολεύει όλο και περισσότερο και θα δούμε πολλές ομάδες να διαλύονται λόγω οικονομικών προβλημάτων. Λόγω και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στην κοινωνία μας. Βέβαια σε αυτό ευθύνονται και οι ίδιες οι ομάδες που τα τελευταία χρόνια δαπανούσαν πολλά χρήματα για να παίρνουν ποδοσφαιριστές αλλά δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα. Έτσι έφτασαν σε ένα σημείο οι παράγοντες να έχουν ξεζουμιστεί ,μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και σήμερα να μην μπορούν να αντέξουν άλλο. Για τον Αστέρα είναι κρίμα καθώς πρόκειται για μια από τις πιο οργανωμένες ομάδες της κατηγορίας και θα είναι κρίμα να διαλυθεί».

 Κλείνοντας θα ήθελα να μου πεις για τις προσωπικές σου σκέψεις όσον αφορά την δική σου καριέρα. Παραμένεις στον Αιολικό;
"Για μένα προταιρεότητα μου αυτή την στιγμή είναι ο Αιολικός. Θέλω να παραμείνω στην ομάδα και μακάρι και η νέα σαιζόν να με βρει στον σύλλογο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey