Οι... επενδυτές, που δεν ήρθαν ποτέ!

22/09/2011 - 09:30 Τελευταία τροποποίηση στις 22/09/2011 - 14:03

Αφορμής δοθείσης από τον Σαουδάραβα Πρίγκιπα, που εξέφρασε ενδιαφέρον να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, το sportlesvos.gr κάνει μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και σας ταξιδεύει τρία χρόνια πίσω, την περίοδο 2007-08, όταν ο Αιολικός μέσα σε πέντε μήνες... κόντεψε να περάσει στα χέρια Αιγύπτιων, τραγουδιστών, εκδοτών, "λουλουδάδων" και αγνώστης ταυτότητας και αντικειμένου επιχειρηματιών.

Είναι η περίοδος που ο Αιολικός με τον Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο του πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις. Με παίκτες απλήρωτους, άλλους από το Δεκέμβρη κι άλλους από το Γενάρη, πηγαίνει από νίκη σε νίκη, εντός και εκτός έδρας, κάνοντας ανατροπές στα σκορ, σκορπώντας θύελλα ενθουσιασμού στον φίλαθλο κόσμο του νησιού.

Ο Πρόεδρος Γιάννης Καραμπάσης έχει αποχωρήσει από το προσκήνιο εδώ και μήνες, έπειτα από απαίτηση των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω οικονομικής πλέον αδυναμίας να ανταποκριθεί στα έξοδα της ομάδας.

Οι Σταύρος Γριπιώτης, Κώστας Μυστεγνιώτης και Γιώργος Κουτρομπίλας αναζητούν εναγωνίως έναν επενδυτή, που θα ρίξει χρήμα στην ομάδα που αν και απλήρωτη, τερμάτισε -χάρη στο οικογενιακό κλίμα που ανέπτυξαν ο Γρηγορίου κι οι παίκτες- στην 6η θέση του νοτίου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Ενός πρωταθλήματος, εκείνη τη χρονιά, στο οποίο συμμετείχαν ομάδες που αγωνίστηκαν την επόμενη τριετία σε ανώτερες κατηγορίες. Ο ΑΙΟ είχε τερματίσει πίσω από Διαγόρα, Ηλιούπολη, Παναιτωλικό, Κόρινθο και Παναχαϊκή, με τους Αγρινιώτες να παίζουν φέτος στη Super League.

Και κάπου εκεί ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με υπαρκτά και ανύπαρκτα πρόσωπα, που έχουν όλες την ίδια κατάληξη...

Ο Αιγύπτιος των... τηλεπικοινωνιών

Αρχικά διέρρευσε από τους διοικούντες, ότι για τον Αιολικό ενδιαφέρθηκε Αιγύπτιος επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, αλλά και τις τηλεπικοινωνίες, ο οποίος μάλιστα θεωρούταν ως το αντίπαλο δέος του Ναγκουίμπ Όνσι Σαουίρις, του μεγάλου αφεντικού της τηλεφωνικής εταιρίας Wind.

Το «προξενιό» φέρεται να είχε κάνει ο γνωστός μάνατζερ Γιώργος Καζιάνης, που διατηρούσε και εξαιρετικές σχέσεις με τον Γιώργο Γλου, τον οποίο η διοίκηση του Αιολικού, ως ένα σημείο, εμφάνιζε ως το απόλυτο φαβορί για το χορηγικό κομμάτι της συμφωνίας.

Αιγύπτιο άκουγαν οι φίλοι του ΑΙΟ, Αιγύπτιο δεν είδαν ποτέ κι όταν το υποτιθέμενο ενδιαφέρον "ξέφτισε", πήραν σειρά οι επόμενοι που περίμεναν στην... ουρά!

Η τετράδα... αγνώστου αντικειμένου

Μετά τον Αιγύπτιο, εμφανίστηκε μια ομάδα «4» επιχειρηματιών που εκπροσωπούσε και πάλι ο Γιώργος Καζιάνης.

Ο γνωστός μάνατζερ εμφανίστηκε να λειτουργεί ταυτόχρονα -στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων με τον Αιγύπτιο- αυτό το εναλλακτικό σενάριο, σε περίπτωση που δεν μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία με τον "άρχοντα" του τουρισμού και των τηλειπικοινωνιών.

Η υπόθεση αυτή δεν έμεινε για πολύ στην επιφάνεια και μοιραία, οι διοικούντες τον Αιολικό πέρασαν στον επόμενο ενδιαφερόμενο...

Σκόρπισε... ταραχή ο Λε-Πα

Το κατώφλι των διαπραγματεύσεων πέρασε και ο γνωστός τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής, ο οποίος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με τα διοικητικά του Πανιωνίου και φάνταζε ως μια ιδανική λύση για την ομάδα της Μυτιλήνης.

Το υποτιθέμενο φλερτ δε διήρκεσε πολλές μέρες, ωστόσο ήθελε, δεν ήθελε ο Λε-Πα, συμμετείχε κι αυτός στο σίριαλ των υποψήφιων επενδυτών του Αιολικού, σε μια ενότητα που ολοκληρώθηκε και πάλι χωρίς ευτυχή κατάληξη.

Ο... εκδότης Μαυρίκος

Μπροστά στο αδιέξοδο, ανέλαβε δράση ο τότε Νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής, ο οποίος πρότεινε στους παράγοντες του Αιολικού να εξετάσουν την περίπτωση του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου.

Πριν από το 2006 ελάχιστοι τον γνώριζαν ως δημοσιογράφο. Εκτός κι αν υπήρξαν φανατικοί τηλεθεατές του ΤΗΛΕΑΣΤΥ.

Αμφιλεγόμενος στη δημοσιογραφική "πιάτσα", απέκτησε στην πορεία το παρατσούκλι του "γαλάζιου εκδότη", ο οποίος μάλιστα κολυμπούσε στην κρατική διαφήμιση. "Ακρόπολις", "24 Ώρες" και "Επικαιρότητα" οι τρεις εφημερίδες του, τους τίτλους των οποίων φέρεται να απέκτησε με αρκετά περίεργο τρόπο.

Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν λίγες μέρες και παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι του Αιολικού άφηναν προς τα έξω να διαφανεί επιθυμία και των δύο πλευρών για συνεργασία, εν τούτοις διαπιστώθηκε διαφωνία ως προς το οικονομικό, του ποσού δηλαδή που θα έπρεπε να βάλει άμεσα στα ταμεία της ΠΑΕ ο Μαυρίκος, για την εξόφληση των τρεχουσών υποχρεώσεων της ομάδας.

Τα "λουλούδια" που δεν... προσφέρθηκαν ποτέ

Η τελευταία προσπάθεια εξεύρεσης διοικητικής λύσης στο αδιέξοδο εκείνης της περιόδου, έγινε με αποδέκτη τον Σπύρο Σπυρίδων, τότε Πρόεδρο του Φωστήρα, ο οποίος δραστηριοποιούταν στον τομέα της ανθοκομίας. Ο έμπειρος παράγοντας έδειχνε εκείνη την περίοδο αποφασισμένος να αποχωρήσει από τα διοικητικά της ομάδας του Ταύρου.

Το "κονέ" έκανε ο ίδιος ο Μιχάλης Γρηγορίου, που είχε περάσει δύο υπέροχα χρόνια στο "Φονέα". Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το ματς του Αιολικού με τον Ατσαλένιο, στην Αθήνα, όμως οι άνθρωποι του Αιολικού δεν μπόρεσαν να τον πείσουν.

Αιτία, οι απέλπιδες προσπάθειες των φιλάθλων του Φωστήρα να μεταπειστεί ο Σπυρίδων, που έπιασαν τόπο, παραμένοντας έτσι για λίγο καιρό ακόμα στην Προεδρία, με αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις του με τον Αιολικό να οδηγηθούν σε νέο ναυάγιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey