Τιμωρία Βούρου και πρόστιμο 500€!

18/01/2012 - 13:32 Τελευταία τροποποίηση στις 18/01/2012 - 14:11

Με την υπόθεση του Πραξιτέλη Βούρου ασχολήθηκαν -μεταξύ άλλων- τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Λέσβου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στα γραφεία της Ένωσης, τιμωρώντας τελικά τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, αλλά και τον Αιολικό.

Η ΕΠΣ Λέσβου αποφάσισε να επιβάλλει ποινή μιας αγωνιστικής στον παίκτη και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ στο σύλλογό του, για την άρνησή της συμμετοχής του Βούρου στην αποστολή της Μικτής Λέσβου για τη Β' Φάση του Ενωσιακού Πρωταθλήματος, που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στη Χίο.

Η απόφαση χαρακτηρίζεται μάλιστα επιεικής, αφού ο ΚΑΠ προβλέπει τιμωρία μέχρι και τρεις αγωνιστικές, ωστόσο εκτιμήθηκε από την Πειθαρχική, πως η ποινή θα έπρεπε να είναι στη λογική της συνέτισης και όχι της εξοντωτικής τιμωρίας.

Στον Αιολικό πάντως αντιμετωπίζουν με θυμηδία συνολικά το θέμα, τόσο για την κλήση σε απολογία όσο και για την απόφαση της Πειθαρχικής.

Σχόλιο sportlesvos.gr: Μπορεί ο ΚΑΠ να προβλέπει τιμωρία, θεωρώντας πως κάθε παίκτης πρέπει να σέβεται τις κλήσεις των ενωσιακών προπονητών, ωστόσο το ερώτημα που εγείρεται αφορά αποκλειστικά την ΕΠΣ Λέσβου και το κατά πόσο τελικά... κόπτεται για την ανέλιξη ενός ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, που αγωνίζεται σε σωματείο της δύναμής της. Γιατί ο Βούρος έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στις Μικτές Λέσβου και δε θα ήταν... θανάσιμο αμάρτημα να μη συμμετείχε σε κάποια από τις αποστολές της Ένωσης.

Εξάλλου, μιλάμε για ένα 16χρονο ποδοσφαιριστή που αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας του, η οποία κάνει φέτος πορεία πρωταθλητισμού, καθώς και μέλος της Εθνικής παίδων με την οποία συμμετέχει σε τουλάχιστον 4-5 φιλικά ή επίσημα ματς μέσα στη χρονιά. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τα ματς του Ενωσιακού Πρωταθλήματος στην Α' Φάση, συν τις καθημερινές προπονήσεις, που για μεγάλο διάστημα το καλοκαίρι ήταν και διπλές, τότε... δε θέλει και πολύ να "καεί" ένα ταλέντο.

Και είναι δεδομένο, πως ο καθένας στη θέση του Βούρου, θα επέλεγε από όλες αυτές τις διοργανώσεις να μην αγωνιστεί στο Ενωσιακό, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στην ΕΠΣ Λέσβου. Ειδικά από τη στιγμή, που τόσο ο Αιολικός όσο και ο Ομοσπονδιακός προπονητής του Θόδωρος Παχατουρίδης έχουν υψηλές απαιτήσεις από εκείνον, συγκαταλέγοντάς τον πλέον στην ελίτ της ηλικίας του σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Σωστοί οι κανονισμοί και δικαιολογημένη η εφαρμογή τους, αλλά το φταίξιμο είναι όλο της ΕΠΣ Λέσβου. Με τον τρόπο που λειτούργησε (καλώντας στην αποστολή -και μάλιστα εκ των υστέρων- έναν ποδοσφαιριστή που ήταν ξεκάθαρο πως για πολύ συγκεκριμένους λόγους δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει σε αυτή τη φάση αγώνων), δρομολόγησε την ίδια ώρα τις διαδικασίες τιμωρίας του. Σκόπιμα ή όχι, το ξέρουν μόνο οι ίδιοι...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey