Πρωτόδικη καταδίκη Διακορώνα για πλαστογραφία

15/06/2012 - 20:34

Μία υπόθεση από τα... παλιά ξεψαχνίστηκε από το δικαστήριο, με πρωταγωνιστές τους δύο άλλοτε ισχυρούς παράγοντες της ΠΑΕ Αιολικός, τον τέως Πρόεδρο Άρη Χατζηκομνηνό και τον τέως Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιώργο Διακορώνα.

Ο καλός συνάδελφος Νίκος Μανάβης της εφημερίδας "Εμπρός" σε σχετικό ρεπορτάζ του, μας γυρνάει πίσω στο 2007 όπου ο κ. Διακορώνας φέρεται να πλαστογράφησε την υπογραφή του κ. Χατζηκομνηνού που ήταν τυπικά Πρόεδρος αλλά ουσιαστικά είχε παραιτηθεί, για να την είσπραξη της επιχορήγησης του ΟΠΑΠ.

Το δικαστήριο πρωτόδικα καταδίκασε σε 18 μήνες φυλάκισης τον κ. Διακορώνα που άσκησε έφεση και πλέον αναμένουμε να δούμε την τελική έκβαση της υπόθεσης.  Αναλυτικά το δημοσίευμα.

"Σε 18 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε, πρωτοδίκως, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Αιολικός Γιώργος Διακορώνας, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Χατζηκομνηνός για πλαστογραφία. Ο κ. Διακορώνας άσκησε έφεση, η οποία είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η υπόθεση αφορά ένα πρακτικό τής ΠΑΕ Αιολικός που είχε σταλεί στον ΟΠΑΠ προκειμένου η ομάδα θα εισπράξει μια επιχορήγηση αξίας 35.000 ευρώ για να καλύψει υποχρεώσεις της.

«Δεν το υπέγραψα…»
Ο κ. Χατζηκομνηνός υποστήριξε ότι το πρακτικό ήταν πλαστογραφημένο και πως ο ίδιος ποτέ δεν το είχε υπογράψει. Από την πλευρά του, ο κ. Διακορώνας δέχθηκε ότι εκείνος είχε βάλει την υπογραφή του κ. Χατζηκομνηνού, αλλά μετά από συνεννόηση που είχε κάνει μαζί του, για να διευκολυνθεί η ομάδα. Προκειμένου να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό αυτό η πλευρά του κ. Διακορώνα, εκτός των άλλων, στηρίχθηκε και σε δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο κ. Χατζηκομνηνός στα μέσα ενημέρωσης της Λέσβου.

Ο κ. Χατζηκομνηνός υποστήριξε ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν για να καθησυχαστούν οι παίκτες της ομάδας, αλλά δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Δηλαδή, δεν είχε γίνει καμμία συμφωνία με τον κ. Διακορώνα για το θέμα της επιχορήγησης του ΟΠΑΠ.

Τα χρήματα, όπως μας είπε ο δικηγόρος του κ. Διακορώνα, Παναγιώτης Τσακύρης, χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι οφειλές προς το ΙΚΑ και άλλες υποχρεώσεις της ομάδας.

Ας σημειωθεί ότι η παραίτηση του κ. Χατζηκομνηνού από το Δ.Σ. τής ΠΑΕ είχε γίνει το 2007 και η μήνυση κατατέθηκε το 2009. Εκείνη την εποχή, ο Αιολικός ήταν ανώνυμη εταιρεία και η παραίτηση από το Δ.Σ. δεν μπορούσε να γίνει με μια απλή δήλωση, ακόμη κι εάν αυτή ήταν γραπτή.

Το δικαστήριο δέχθηκε τη θέση του κ. Χατζηκομνηνού ότι είχε παραιτηθεί από το Δ.Σ. της εταιρείας, αλλά και τη γραφολογική εξέταση που έδειξε ότι η υπογραφή στο συγκεκριμένο έγγραφο δεν ήταν δική του.

Παρασκήνιο
Η υπόθεση αυτή φαίνεται ότι συνδέεται με την υπόθεση του δανείου που είχαν πάρει οι κ.κ. Διακορώνας, Χατζηκομνηνός και Σπανός για λογαριασμό τής ΠΑΕ Αιολικός. Το δάνειο χρησιμοποιήθηκε για να χρηματοδοτηθεί η λειτουργία της ομάδας. Ο κ. Διακορώνας προσφάτως κατάφερε να παγώσει τις αναγκαστικές διαδικασίες είσπραξης του δανείου που είχαν γίνει σε βάρος του, καθώς έχει ήδη πληρώσει το ένα τρίτο του δανείου, και ζητά από την τράπεζα να στραφεί κατά των άλλων δύο για να εισπραχθεί το υπόλοιπο ποσό.

Ο κ. Τσακύρης πιστεύει ότι ο κ. Διακορώνας θα δικαιωθεί στο εφετείο και σε δήλωσή του στο «Ε», τόνισε πως «ο πελάτης του έπραξε αυτό που ήταν ηθικό και σωστό».

Χθες το απόγευμα προσπαθήσαμε κατ’ επανάληψη να επικοινωνήσουμε με τον κ. Χατζηκομνηνό, για να έχουμε την άποψή του, αλλά δεν κατέστη δυνατό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey