Δυναμικό "ΌΧΙ" σε Μιχαλάκη, αλλά χωρίς... ψηφοφορία!

18/05/2013 - 15:10 Τελευταία τροποποίηση στις 18/05/2013 - 15:47

Aiolikos_GS_Epanaliptiki_2013Με βήμα μετέωρο και αβέβαιο βαδίζει ο Αιολικός, μετά την ολοκλήρωση και της επαναληπτικής του Συνέλευσης χθες στο Επιμελητήριο Λέσβου, η οποία παρά την πολύ μεγάλη συμμετοχή της -αφού πάνω από 120 φίλοι και μέλη του έδωσαν το παρόν- δεν εξασφάλισε τίποτα ουσιαστικό για το μέλλον του ιστορικού σωματείου.

Στη χθεσινή επαναληπτική συνέλευση, παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρος Ψαρρόπουλος, ο άλλοτε Πρόεδρος του Αιολικού Παντελής Πατερέλλης και πολλοί άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι του συλλόγου.

Υπό την προεδρία αυτή τη φορά του Ηλία Μιχαηλίδη, η συνέλευση προχώρησε στο διοικητικό και οικονομικό απολογισμό που βρισκόταν σε εκκρεμότητα από την προηγούμενη διαδικασία, χωρίς να λάβει την υπερψήφιση και στις δύο περιπτώσεις, δεδομένου πως για μία ακόμη φορά δεν παρουσιάστηκε ουδείς από την απερχόμενη διοίκηση της ομάδας ώστε να απαντήσει στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Στα πλέον αξιοσημείωτα του απολογισμού της πιο αποτυχημένης ομολογουμένως χρονιάς του Αιολικού, ήταν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν αναφορικά με το ύψος των εσόδων – εξόδων της ομάδας, που κατέδειξαν μεν τη «σφιχτή» οικονομική πολιτική της απερχόμενης διοίκησης, η οποία για πρώτη φορά δεν άφησε σημαντικά χρέη, από την άλλη όμως κόστισε τον αποκαρδιωτικό υποβιβασμό.

Aiolikos_GS_Epanaliptiki_2013_GripiotisΗ συνέλευση αφού εστίασε αναπόφευκτα για μία ακόμη φορά στα λάθη όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του περασμένου καλοκαιριού, με τον Σταύρο Γριπιώτη να υποστηρίζει πως ο Πρόεδρος της ομάδας του Αιολικού Ταξιάρχης Βέρρος, ουσιαστικά επιδίωξε την απομόνωσή του.

Όπως σχολίασε μάλιστα στη συνέχεια, άλλα είχαν συμφωνηθεί στην τελευταία Γενική Συνέλευση του καλοκαιριού και άλλα τελικά έγιναν από το διοικητικό συμβούλιο, παρά τη δεδομένη διάθεση να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση, δεν εξασφάλισε κανένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον κάποιου να "τρέξει" την ομάδα, έστω και στο τοπικό πρωτάθλημα.

Aiolikos_GS_Epanaliptiki_2013_PsaropoulosΌταν η κουβέντα έφτασε πια στην επόμενη μέρα της ομάδας, ο Ηλίας Μιχαηλίδης διάβασε και γραπτώς την πρόταση της πλευράς Μιχαλάκη, η οποία αξιολογήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του σώματος ως πρόταση διάλυσης, αλλά από κάποιους άλλους όπως ο Σταύρος Γριπιώτης, ως η μοναδική ρεαλιστική προσέγγιση του μέλλοντος του ιστορικού σωματείου αυτή τη στιγμή.

Υπήρξαν ωστόσο και τοποθετήσεις - απόψεις πάνω στην πρόταση αυτή, όπως κι εκείνες του Προέδρου της ΕΠΣ ή του Παντελή Πατερέλλη, που αναγνώριζαν πως για πρώτη φορά διαφαίνεται ορίζοντας συνεργασίας των δύο ομάδων.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση αφορούσε και γραπτώς πια, στη δημιουργία μίας νέας ομάδας της Λέσβου, η οποία δεν θα περιέχει στην ονομασία της, τα συνθετικά ούτε του Αιολικού, ούτε της Καλλονής. Μάλιστα, ήταν αδιαπραγμάτευτη -όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά- από πλευράς ΠΑΕ ΑΕΛΚ.

Aiolikos_GS_Epanaliptiki_2013_SFAM1Η συνέλευση αφού μπήκε στη διαδικασία να δώσει βήμα σε πολύ κόσμο, ο οποίος σχολίαζε επάνω στη βάση της πρότασης αυτής το μέλλον της ομάδας, βρέθηκε σε αδιέξοδο και προκλήθηκε ένταση λίγο πριν τα μεσάνυχτα, καθώς το Προεδρείο της εισηγήθηκε -με την υποστήριξη των Σταύρου Γριπιώτη και Γιάννη Φλωρίδη και αφού πρώτα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με την πλευρά της ΑΕΛΚ- να μην τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση Μιχαλάκη ή η αυτόνομη πορεία της ομάδας στο τοπικό, αλλά να διακοπεί προσωρινά η Συνέλευση  και να συνεχιστεί τυπικά όταν θα ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΛΚ, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου (26/5), τη στιγμή που η πλειοψηφία του κόσμου ήθελε να καταψηφιστεί άμεσα η συγκεκριμένη πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ!

Στο δια ταύτα, ο Αιολικός θα συνεχίσει την επαναληπτική του Γενική Συνέλευση την Τρίτη 28 Μαϊου, αφού δεν ήταν δυνατό με το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στο μεταξύ, να βρεθεί τρόπος ώστε να ληφθεί κάποια ουσιαστική απόφαση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey