Παράταση στην αγωνία και νέα δεδομένα!

02/06/2013 - 12:32 Τελευταία τροποποίηση στις 02/06/2013 - 14:14

Aiolikos_GS_Epanaliptiki_2013Η ιστορία επαναλήφθηκε και για ακόμα μία φορά, η Γενική Συνέλευση του Αιολικού έδωσε μια μικρή χρονική παράταση μέχρι τη διενέργεια ψηφοφορίας και την ανάδειξη νέας διοίκησης για το μέλλον της ομάδας.

Η χθεσινή διαδικασία στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου τα είχε όλα...

Επισημοποιήση προτάσεων, που είχαν κατατεθεί προφορικά στην προηγούμενη συνέλευση, ανατροπές, εντάσεις και εν τέλει διακοπή, με το προεδρείο να αποφασίζει τη συνέχιση της την ερχόμενη Τετάρτη (5/6).

Aiolikos_GS_Epanaliptiki_KaravasilisΗ πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, έχοντας στείλει αυτή τη φορά εκπρόσωπό της τον Μιχάλη Καραβασίλη, ο οποίος ανέλαβε εκ νέου Γενικός Αρχηγός, συγκεκριμενοποίησε την πρόταση του Νίκου Μιχαλάκη για ενασχόλησή του με τα διοικητικά του Αιολικού.

Κατέθεσε λοιπόν στο προεδρείο της Συνέλευσης έγγραφο, όπου αναγράφονταν τα επτά άτομα που προτείνονται για μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Η πρόταση ήταν δεσμευτική και αφορούσε τους εξής: Νίκο Μιχαλάκη, Προκόπη Καρτάλη, Κώστα Παπαδόπουλο, Ευγενία Στιβακτάκη, Μιχάλη Καραβασίλη, Παναγιώτη Τρύφωνα και Ηλία Μιχαηλίδη. Όπως τονίστηκε μάλιστα, οι συγκεκριμένοι θα έπρεπε να ψηφιστούν ως αυτούσια διοικητική σύνθεση.

Aiolikos_GS_2013_Maios_ManavisΣε εκείνο το σημείο, ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Μανάβης καταθέτοντας νέα πρόταση, για την οποία είχε προϊδεάσει το σώμα από την προηγούμενη Συνέλευση.

Σε αυτή συμμετέχουν ενεργά άνθρωποι γνωστοί για τα αιολικά τους αισθήματα, με οικονομική επιφάνεια, κοινωνική θέση και αγνές προθέσεις για το ποδοσφαιρικό μέλλον του συλλόγου. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων Κώστας Μουτζούρης, ο γιατρός Γιώργος Βιτούλιας, ο τραπεζικός Παναγιώτης Ανδριώτης και οι επιχειρηματίες Μιχάλης Αναγνώστου και Ηλίας Μαλαματίνας, πλαισιωμένοι από μια ομάδα εθελοντών παραγόντων με διαρκή προσφορά στο σύλλογο.

Το πλάνο που κατέθεσε χθες η συγκεκριμένη ομάδα είναι ενός έτους με βλέψεις πρωταθλητισμού στο τοπικό και άμεση επιστροφή του Αιολικού στη Γ' Εθνική, ενώ όπως αναφέρθηκε οι συγκεκριμένοι παράγοντες είναι σε θέση να δώσουν περαιτέρω όραμα και στόχο στην ομάδα της Μυτιλήνης και τον επόμενο χρόνο.

Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, πρόθεση τους είναι όχι μόνο να εδραιώσουν τον Αιολικό σε θέση πρωταγωνιστή, αλλά παράλληλα να κλείσουν οικονομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος, στη λογική ότι οι διοικήσεις έχουν συνέχεια, θεωρώντας πως αν δεν τακτοποιηθούν αυτές, θα αποτελούν τροχοπέδη ως προς την ανέλιξη του Αιολικού στο προσεχές μέλλον.

Κάπου εκεί τέθηκαν ερωτήσεις προς τους εκπροσώπους και των δύο προτάσεων, με τον Μιχάλη Καραβασίλη να απαντά για λογαριασμό του Νίκου Μιχαλάκη -έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του- πως εκείνος δεν προτίθεται να καλύψει κανένα δημιουργηθέν χρέος του Αιολικού από παλαιότερες διοικήσεις. Ακολούθησαν υπενθυμιστικές επισημάνσεις από το προεδρείο, ότι το σώμα της Γενικής Συνέλευσης έχει καταψηφίσει τον οικονομικό απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης και καμία διοίκηση δε δεσμεύεται ουσιαστικά από αυτές, όχι όμως και ηθικά.

Aiolikos_GS_2013_Maios_GripiotisΟ Σταύρος Γριπιώτης τόνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως δεν επιθυμεί να συνδράμει σε καμία διοικητική προσπάθεια, αφού αισθάνεται κουρασμένος και ότι βάλλεται από πολλές πλευρές για τις ενέργειές του όλο το προηγούμενο διάστημα, χαρακτηρίζοντας πάντως προσωπική του νίκη το γεγονός πως μπόρεσε να φέρει στη Συνέλευση τη συγκεκριμένη πρόταση.

Ωστόσο, λίγο αργότερα παρενέβη ηγετικά και βοήθησε να "ξεκολλήσει" η διαδικασία από τις εντάσεις και τους υψηλούς τόνους που προέκυψαν, προτείνοντας στο σώμα -εφόσον εκείνοι που κατέθεσαν τη νέα πρόταση το επιθυμούν- να δοθεί μια μικρή χρονική παράταση, ώστε να καταθέσουν συγκεκριμένους υποψηφίους για το διοικητικό συμβούλιο. Νωρίτερα η συζήτηση είχε "ανάψει", όταν μέλη της κίνησης αυτής είχαν ενημερώσει για προσωπικούς λόγους πως ναι μεν θα συνδράμουν οικονομικά, αλλά όχι διοικητικά.

Στο ακροατήριο υπήρξε διχασμός και ήταν φανερό από την τοποθέτηση και του Προέδρου του ΣΦΑΜ Κώστα Παπτσά, ο οποίος αρκέστηκε να πει ότι ο Σύνδεσμος Φιλάθλων οφείλει να στηρίξει οποιαδήποτε πρόταση υπερψηφίσει η Γενική Συνέλευση, προτρέποντας τους οργανωμένους, αλλά και τους απλούς φιλάθλους, να βάλουν το καλό του Αιολικού πάνω από τα εκάστοτε πρόσωπα.

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με το ραντεβού να ανανεώνεται για την προσεχή Τετάρτη (5/6), την ίδια ώρα (20:00) στο Επιμελητήριο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey