Ο νέος χάρτης της Football League 2

08/08/2014 - 19:53 Τελευταία τροποποίηση στις 08/08/2014 - 22:49

epo_grafeia1Στον Αιολικό, μετά τη δήλωση συμμετοχής, περιμένουν πλέον την ανακοίνωση από την ΕΠΟ με τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Football League 2, καθώς και τον καταρτισμό των ομίλων.

Εκπεφρασμένη επιθυμία των ανθρώπων της ομάδας της Μυτιλήνης είναι να τοποθετηθούν στον όμιλο με τις ομάδες της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Δυτικής Αττικής. Στον ίδιο όμιλο πάντως, τον 3ο κατά σειρά, διεκδικούν να τοποθετηθούν και οι Οπούντιος Μαρτίνου (ΕΠΣ Φθιώτιδας), Ζακυνθιακός (ΕΠΣ Ζάκυνθος), ΑΕ Καραϊσκάκης και Αναγέννηση Άρτας (ΕΠΣ Άρτας), με τις δύο τελευταίες ωστόσο να παίρνουν πιθανότατα την... ανιούσα προς τον όμιλο με τις ομάδες της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Το "SL", εν αναμονή των τελικών δηλώσεων, "τρύπωσε" στα γραφεία της Ομοσπονδίας και κατέγραψε τις 62 ομάδες που έχουν φέτος δικαίωμα συμμετοχής στη Football League 2, σε μια προσπάθεια να καταρτίσει τους τέσσερις ομίλους, χωρίζοντάς τους πάντοτε με γεωγραφικά κριτήρια, όπως άλλωστε θα κάνει και η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ.

football_league2_pinakida1Στην περσινή Football League 2 συμμετείχαν συνολικά 93 ομάδες (3 όμιλοι 16άρηδες και 3 15άρηδες). Από αυτές, υποβιβάσθηκαν 45 ομάδες και προβιβάσθηκαν στη Β' Εθνική οι 6 πρώτες κάθε ομίλου. Παρέμειναν δηλαδή στην κατηγορία 42 ομάδες. Σε αυτές προστίθενται φέτος οι 6 ομάδες που έπεσαν από τη Football League, καθώς και οι 14 πρωταθλητές Ενώσεων που κέρδισαν τα προνομιούχα εισιτήρια μέσω των μπαράζ. Συνολικά δηλαδή 62 ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη φετινή διοργάνωση. Αυτές καλείται να χωρίσει η ΕΠΟ σε τέσσερις ομίλους.

Ξεκινώντας από τα βόρεια, ο 1ος όμιλος αναμένεται να περιλαμβάνει τις 16 ομάδες από τη Θράκη και την Κεντρική Μακεδονία. O 2oς όμιλος, τους 15 συλλόγους της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Ο 3ος ομιλος, τους 16 εκπροσώπους της Πελοπονήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Δυτικής Αττικής και τον ΑΙΟΛΙΚΟ. Και ο 4ος όμιλος, τις 15 ομάδες της Αθήνας, του Πειραιά, της Ανατολικής Αττικής και της Κρήτης.

Δείτε αναλυτικά το γράφημα που ετοίμασε το "SL" για το νέο χάρτη της Football League 2 (για μεγαλύτερη ανάλυση κάντε δεξί κλικ και μεγέθυνση):

Football_League_2_neos_xartis2014-15Όπως φαίνεται και στο γράφημα, ο 3ος όμιλος -όπου ζητά να τοποθετηθεί ο Αιολικός- αναμένεται να έχει τις περισσότερες νεοφώτιστες ομάδες της κατηγορίας, συνολικά 5 από τις 14 που προβιβάστηκαν μέσω των μπαράζ, αφού εκτός της ομάδας της Μυτιλήνης θα συμμετέχουν και οι Οπούντιος Μαρτίνου (ΕΠΣ Φθιώτιδας), Ζακυνθιακός (ΕΠΣ Ζακύνθου), Ερμής Κιβερίου (ΕΠΣ Αργολίδας) και ΠΑΟ Λουτρακίου (ΕΠΣ Κορίνθου). Παράλληλα θα βρεθούν σε αυτόν και δύο σύλλογοι που υποβιβάσθηκαν πέρυσι από τη Β' Εθνική, ο Βύζας Μεγάρων και ο Αστέρας Μαγούλας, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες είναι όσες παρέμειναν στην κατηγορία από πέρυσι: Παναργειακός (ΕΠΣ Αργολίδας), Δόξα Νέας Μανωλάδας (ΕΠΣ Ηλείας), ΠΑΟ Βάρδας (ΕΠΣ Ηλείας), Παναρκαδικός (ΕΠΣ Αρκαδίας), Αχαϊκή (ΕΠΣ Αχαΐας), Πανελευσινιακός (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής), Μανδραϊκός (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής), ΑΟ Κύμης (ΕΠΣ Εύβοιας) και Καλαμάτα (ΕΠΣ Μεσσηνίας).

ΠΑΟ Λουτράκι ΕΠΣ Κορίνθου
Οπούντιος Μαρτίνου ΕΠΣ Φθιώτιδας
Ζακυνθιακός ΕΠΣ Ζακύνθου
Ερμης Κιβερίου ΕΠΣ Αργολίδας
Αιολικός ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey