Δεν ταξίδεψε ο Όλυμπος Αγιάσου!

06/06/2012 - 15:12 Τελευταία τροποποίηση στις 06/06/2012 - 15:28

Μπορεί η τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα να έκρινε και το δεύτερο προνομιούχο εισιτήριο, ωστόσο η σημερινή αναμέτρηση του Ολύμπου Αγιάσου στην έδρα του Νικολακάκη δε θα πραγματοποιηθεί.

Αιτία, η αδυναμία των πρωταθλητών Λέσβου να μεταβούν εγκαίρως στην Αθήνα μετά τη ματαίωση του χθεσινού δρομολογίου της NEL LINES από τη Μυτιλήνη προς τον Πειραιά. Οι άνθρωποι της ομάδας της Αγιάσου προσπάθησαν να βρουν λύση, όμως δεν κατέστη εφικτή ούτε η αεροπορική μεταβαση, αφού καμία από τις πτήσεις χθες και σήμερα το πρωί δεν είχε επαρκή αριθμό κενών θέσεων.

Οι παράγοντες του Ολύμπου επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΟ κ. Τοπολιάτη, ενημερώνοντάς τον για αυτή την εξέλιξη και ζητώντας του να ορίσει το ματς για αύριο Πέμπτη. Ωστόσο, από την Ομοσπονδία ξεκαθαρίστηκε πως δεν προβλέπεται αυτό από την Προκήρυξη, η οποία αναφέρει ρητά πως δύναται να αλλαχθεί μόνο η ώρα και όχι η μέρα διεξαγωγής.

Πλέον, καλείται να αποφανθεί η Πειθαρχική Επιτροπή που θα εξετάσει την υπόθεση, με τον Όλυμπο να έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την αδυναμία του να ταξιδέψει εγκαίρως με υπαιτιότητα τρίτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι αύριο η αρμόδια Επιτροπή της Ομοσπονδίας θα πρέπει να βγάλει απόφαση και σε περίπτωση που αυτή είναι εις βάρος του Ολύμπου, η ομάδα της Αγιάσου έχει το δικαίωμα να κυνηγήσει την υπόθεση δικαστικά, ασκώντας έφεση.

Αυτό που έχει επίσης σημασία σε μια τέτοια εξέλιξη, είναι το γεγονός πως εκτός της απώλειας της ανόδου ο Όλυμπος μπαίνει και σε άλλες περιπέτειες, αφού η ΕΠΟ είναι αμείλικτη σε θέματα ΚΑΠ. Αν δηλαδή χαθεί το ματς στα χαρτιά, τότε εκτός του μηδενισμού, αναμένεται να επιβληθεί στους Αγιασώτες ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών από το πρωτάθλημα της ερχόμενης περιόδου, καθώς και τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η χώρα και δη ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο βιώνουν έναν οικονομικό μαρασμό, με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να παραμένει άκαμπτη και δυσκίνητη σε απλά θέματα κοινής λογικής, στα οποία έπρεπε να λειτουργεί ευέλικτα και με ελαστικότητα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey