Ένα πρωτάθλημα όπου κανείς δεν ξέρει ποιος θα αγωνιστεί! Αυτή είναι η... πολύπαθη Football League και το gazzetta.gr αναλύει τα μέχρι στιγμής δεδομένα της κατηγορίας.

Η κλήρωση για τη Football League, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 5 Σεπτεμβρίου, πήρε... σιωπηλή παράταση  καθώς πλέον έχουν χαθεί τα... αυγά και τα καλάθια! Κανείς δεν ξέρει ποιος θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα, κανένας πότε θα ξεκινήσει και φυσικά κανένας πότε θα διεξαχθεί η... νέα κλήρωση!

Πάρα πολλές αποφάσεις εκκρεμούν... από εδώ και από εκεί και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποτέ θα τελεσιδικήσουν όλες, για να υπάρχει έστω ένα φως στο τούνελ! Το gazzetta.gr παρουσιάζει και αναλύει όλες τις δικαστικές εκκρεμότητες.

Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα κερδίζουν χρόνο και ελπίζουν

Οι υποθέσεις του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας είναι γνωστές, με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα να μπλοκάρουν προς το παρόν τη συμμετοχή τους στη Σούπερ Λιγκ. Οι δύο ομάδες, που έχουν υποβιβαστεί στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, έχουν καταφέρει να μπλοκάρουν την αντικατάστασή τους από οποιαδήποτε ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εξετάσει εκ νέου τους φακέλους των δύο ομάδων.

Αν η ΕΕΑ τούς κρίνει αυτή τη φορά πλήρεις, τότε θα ισχύσει η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία είχε τιμωρήσει τον Ολυμπιακό με -10 βαθμούς και την Καβάλα με -8. Σε αυτή την περίπτωση, Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στη Football League.

Στον... αέρα ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής βρίσκεται στον... αέρα μετά τις σημερινές εξελίξεις, με την ΕΠΟ να τον υποβιβάζει στη Football League 2, σε περίπτωση που ο Γηραιός δεν αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει κατά της Σούπερ Λιγκ, επιδιώκοντας την αναβολή της αναμέτρησης του Αστέρα Τρίπολης με την Κέρκυρα. Σε περίπτωση που οι άνθρωποι του Ηρακλή αποσύρουν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, θα αγωνιστούν οριστικά στη δεύτερη κατηγορία.

Οι Θεσσαλονικείς αρχικά υποβιβάστηκαν, στη συνέχεια επανήλθαν και πάλι στη Σούπερ Λιγκ στη θέση του Αστέρα Τρίπολης, μόνο και μόνο για να υποβιβαστούν για δεύτερη φορά (!) στη Fooball League και να κινδυνεύουν με υποβιβασμό στη Football League 2!

Δικαίωση στο Διαιτητικό Δικαστήριο

Το Διαιτητικό Δικαστήριο δικαίωσε τα Τρίκαλα, με την Πειθαρχική Επιτροπή της Football League να αναβάλει την εκδίκαση της απόφασης, μέχρι «την έκδοση ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της FOOTBALL LEAGUE-LEAGUE 2, μέχρι της εκδόσεως της οριστικής αποφάσεως επί της αιτήσεως ακυρώσεως της εκκαλούσας ΠΑΕ που εκκρεμεί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών».

Οι Θεσσαλοί είχαν υποβιβαστεί για πλαστογραφία της εγγυητικής επιστολής, με την οποία εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο περασμένο πρωτάθλημα, στη συνέχεια η Επιτροπή Εφέσεων πήρε πίσω την απόφαση, στέλνοντας και πάλι την υπόθεση στη Football League, η οποία αποφάσισε εκ νέου τον υποβιβασμό των Τρικάλων. Η τελευταία εξέλιξη ήταν η δικαίωση της ΠΑΕ στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Καθεστώς... ομηρίας

Πριν από 49 ολόκληρες ημέρες εκδικάστηκε η έφεση της Αναγέννησης Καρδίτσας στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για τον υποβιβασμό της ομάδας με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της δυσφήμησης του αθλήματος και ακόμη να εκδοθεί απόφαση. Μάταια περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας την περασμένη Τετάρτη (07/09) όλη την ημέρα στα γραφεία της ΕΠΟ, καθώς απόφαση δεν ανακοινώθηκε...

Οι Καρδιτσιώτες είναι αισιόδοξοι ότι τα νέα στοιχεία που είχαν παρουσιάσει στην Επιτροπή Εφέσεων, θα τους δικαιώσουν και θα μείνουν στην κατηγορία. Και άντε να ξεκινήσεις σχεδιασμό υπό αυτές τις συνθήκες και ενώ μπήκαμε αισίως στον Σεπτέμβριο...

Εκκρεμότητα και για Παναχαϊκή

Τελική απόφαση δεν υπάρχει ούτε στην περίπτωση της Παναχαϊκής για τις υποθέσεις της πλαστογραφίας και της δωροδοκίας. Οι Πατρινοί έλαβαν προθεσμία μέχρι την προσεχή Τρίτη (13/09) προκειμένου να καταθέσουν το υπόμνημά τους, ενώ στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League.

Υποβιβάστηκαν οριστικά

Η Ηλιούπολη έχει υποβιβαστεί οριστικά, καθώς η έφεσή της απορρίφθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ, ενώ και ο Ιωνικός έχει την ίδια τύχη, καθώς το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της ομάδας. Τέλος, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο Εθνικός...

Ποιος θα ανέβει τελικά;

Σύμφωνα με την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Football League, Παναχαϊκή, Αναγέννηση Επανωμής, Καλλονή και Βύζας Μεγάρων προβιβάστηκαν στη δεύτερη κατηγορία. Φωκικός και Ηρακλής Ψαχνών θα έδιναν αγώνα μπαράζ για το τελευταίο εισιτήριο, με την ομάδα της Άμφισσας μάλιστα να τονίζει ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης σε περίπτωση που αυτή εκτελεστεί! Στην αρχή της σεζόν είχε συμφωνηθεί οι δύο ομάδες του Βορείου Ομίλου με τις δύο του Νοτίου να δώσουν αγώνες μπαράζ, δημιουργώντας έναν όμιλο των τεσσάρων ομάδων.

Με δεδομένο, όμως, ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει τελεσίδικη απόφαση για Τρίκαλα και Αναγέννηση Καρδίτσας, αυτό θα αλλάξει... Μην ξεχνάμε ότι και η Παναχαϊκή βρίσκεται υπόλογη στην Πειθαρχική Επιτροπή της λίγκας...

Οι... σίγουροι

Η συμμετοχή των παρακάτω ομάδων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στο νέο πρωτάθλημα: ΑΕΛ, Πανσερραϊκός, Διαγόρας, Πανθρακικός, Βέροια, Πιερικός, Εθνικός Αστέρας, Αγροτικός Αστέρας, Θρασύβουλος και Καλλιθέα.

Όλα αυτά, βέβαια, με τα υπάρχοντα δεδομένα, καθώς μέρα με τη μέρα νέα σκάνδαλα και υποθέσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για να μην αναφέρουμε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες και όσο το πρωτάθλημα πάει πίσω, κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την καταστροφή...