Τα "θέλω" του Ηρακλή επηρεάζουν τον Αιολικό!

07/07/2012 - 16:46

Η Θεσσαλονίκη «βουίζει» και υπάρχει μια έντονη φημολογία ότι ο Ηρακλής θα παίζει από τη νέα σεζόν στη Football League. Οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν και τo soccerplus.gr, σε άρθρο του Γ. Παπαδημητρόπουλου ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης, αναλύει όλα τα δεδομένα και αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει.

Το να πει κανείς ότι ο Ηρακλής πήρε το «πράσινο φως για την απευθείας άνοδο στη Football League» (όπως υποστηρίζουν πολλοί), είναι τουλάχιστον... αστείο. Είναι δεδομένο ότι μετά τις παλινωδίες στην ΕΠΟ και την ιστορία με τις αδειοδοτήσεις που στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κωμωδία, με νόμους και κανονισμούς να αλλάζουν δυο και τρεις φορές, η μοναδική ομάδα που μπορεί να νιώθει αδικημένη είναι ο Ηρακλής.

Ο «γηραιός» πλήρωσε το... μάρμαρο. Μόνο αυτός, το περυσινό καλοκαίρι. Από τότε μέχρι και σήμερα, οι ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση όχι μόνο δεν τιμωρούνται με υποβιβασμό, αλλά η απαγόρευση μεταγραφών μετατράπηκε σε μεταγραφές με... μέτρο.

Δηλαδή, ο Ηρακλής δεν πήρε αδειοδότηση από την ΕΠΟ πέρυσι το καλοκαίρι και υποβιβάστηκε στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ, ο Άρης, ο ΠΑΣ, ο ΟΦΗ, η Κέρκυρα και o Πανιώνιος φέτος δεν πήραν αδειοδότηση και θα παίξουν στη Super League κάνοντας ακόμα και μεταγραφές.

Η συνάντηση με Πιλάβιο

Πριν από περίπου 10 ημέρες αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΤΑΠ Ηρακλής και της ΠΑ.Λ.Η. (Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Ηρακλή) βρέθηκε στην Αθήνα και στα γραφεία της ΕΠΟ για να συζητήσει με τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που τους γνωστοποιήθηκε, αναμένεται να πέσουν από τη Football League όσες ομάδες δεν είναι και δεν θα είναι βιώσιμες και να ανεβούν παίρνοντας τη θέση τους ομάδες από τη Football League 2, που είναι αποδεδειγμένα βιώσιμες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Οι άνθρωποι του Ηρακλή έμειναν ικανοποιημένοι από τα όσα άκουσαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο οποίος πάντως θα πρέπει να πούμε ότι δεν έδωσε καμία υπόσχεση στους ανθρώπους του Ηρακλή.

Τα είπαν και με Ιωαννίδη

Οι άνθρωποι του «Γηραιού», μετά τη συνάντηση με τον Σ. Πιλάβιο, μίλησαν και με τον Γ. Ιωαννίδη, ο οποίος έχει πλέον αναλάβει το υπουργείο Αθλητισμού. Ο κ. Ιωαννίδης συμβούλεψε τους ανθρώπους του Ηρακλή να κινηθούν ταχύτατα και να ακολουθήσουν τον δρόμο του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, καταθέτοντας φάκελο στην ΕΕΑ και αφού πάρουν έγκριση, τότε να καταθέσουν το φάκελό τους στην ΕΠΟ, η οποία θα αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί ο Ηρακλής.

Οι αδειοδοτήσεις στη Football League 2

Θα πρέπει να πούμε ότι ο Αύγουστος θα είναι ιδιαίτερα θερμός. Από το μικροσκόπιο της ΕΕΑ και της ΕΠΟ θα περάσουν όλες οι ομάδες που αγωνίζονται από τη Fooball League και κάτω.

Οι φάκελοι που θα κατατεθούν θα αξιολογηθούν και αν διαπιστωθεί ότι με ορισμένες ομάδες υπάρχουν προβλήματα βιωσιμότητας, τότε θα αρχίσουν οι ανακατατάξεις στις κατηγορίες.

Εκεί ακριβώς ποντάρει και ο Ηρακλής, ο οποίος θεωρεί ότι ο φάκελός του είναι υγιής και πλήρης. Οι άνθρωποι του Ηρακλή θεωρούν ότι πολλές ομάδες, τόσο από τη Football League όσο και από τη Football League 2, δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν και δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στα πρωταθλήματα και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής του «Γηραιού» στις επαγγελματικές κατηγορίες, δηλαδή στη Football League.

Πως αυτή η εξέλιξη επηρεάζει τον Αιολικό

Είναι δεδομένο πως αν ξεκινήσουν ανακατατάξεις σε Football League και Football League 2, τότε αναπόφευκτα θα επηρεαστεί και το Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Αν η ΕΕΑ προτείνει ποινή και η ΕΠΟ ενστερνιστεί τις προτροπές της υποβιβάζοντας κάποιες ομάδες, αυτές θα πρέπει να αντικατασταθούν αριθμητικά από τη μικρότερη κατηγορία. Ο Αιολικός, έχοντας τερματίσει στη 2η θέση του 9ου ομίλου αποτελεί πρώτο επιλαχόντα και οι επόμενες εβδομάδες θα κρίνουν πολλά για το σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα της Μυτιλήνης.

Εκείνο που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους όλοι όσοι (κι εμείς μαζί) μπλέκουν σε αυτά τα σενάρια είναι πως το παράδειγμα του Ηρακλή αφορά κάθε ομάδα, που τερμάτισε πάνω από εκείνον στη βαθμολγία του νοτίου ή του βορείου ομίλου. Ο καθένας δηλαδή θα εξεταστεί με τη σειρά του.Όπως και ο Αιολικός. Άρα πρώτα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Football League, μετά στη Football League 2 κι έπειτα στο Περιφερειακό.

Σε ότι αφορά τον Αιολικό, πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι για να κριθεί σκόπιμο να προβιβαστούν ομάδες από το Περιφερειακό στη Football League 2, θα πρέπει να μην πάρουν άδεια συμμετοχής τουλάχιστον πέντε ομάδες στη Γ' Εθνική, ώστε μέσω μπαράζ των δευτεραθλητών να προκύψουν πέντε εισιτήρια ανόδου. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με πληροφορίες του sportlesvos.gr δεν έχει βάση, αφού θα προκύψουν τεράστια προβλήματα στελέχωσης των ρόστερ και το πιθανότερο είναι είτε να ανεβούν όλοι οι δευτεραθλητές  είτε κανένας.

Επίσης, με το νέο αθλητικό νόμο η διαδικασία έχει ως εξής: Πρώτα η ΕΕΑ θα αποφασίσει για το αν θα αδειοδοτήσει κάποια ομάδα, αλλά δεν θα επιβάλλει ποινές, όπως συνέβη στις περιπτώσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας πέρυσι. Παραπέμπει τις ομάδες στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ με ένδειξη για το παράπτωμα και η ΕΠΟ αποφασίζει τι ποινή θα επιβάλλει ανάλογα με το βάρος του παραπτώματος. Οι ποινές είναι από πρόστιμο έως και υποβιβασμό. ΔΕΝ είναι δεδομένο δηλαδή ότι οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια, θα υποβιβαστούν κιόλας.

Όπως αναφέραμε λοιπόν και παραπάνω, το καλοκαίρι αναμένεται να είναι θερμό. Καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι σίγουρη για το μέλλον της, ούτε να θεωρεί τίποτα δεδομένο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξουμε...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey