Οι τρεις πιθανοί όμιλοι για τις νησιωτικές ομάδες

31/08/2017 - 11:18 Τελευταία τροποποίηση στις 01/09/2017 - 16:20

Ο καταρτισμός των ομίλων στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής πλησιάζει, εφόσον τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις με τις προσφυγές στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και έτσι αρχίζουν τα σενάρια για το ποιοι θα αγωνιστούν με ποιους στους 8 ομίλους της κατηγορίας.

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΠΟ, όλα δείχνουν ότι στο φετινό πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 98 ομάδες και οι πρώτες σκέψεις κάνουν λόγο για ένα σχεδιασμό που περιλαμβάνει:

1 Όμιλο 14 ομάδων
3 Ομίλους 13 ομάδων
1 Όμιλο 12 ομάδων
3 Ομίλους 11 ομάδων

Η ΕΠΣ Λέσβου συμμετέχει με δύο εκπροσώπους, τον Αιολικό και τον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τόσο οι ομάδες της Λέσβου, όσο και οι υπόλοιπες νησιωτικές (από Κρήτη, Ρόδο, Κυκλάδες) θα τοποθετηθούν σε 11άρηδες ομίλους, ώστε να περιοριστούν τα έξοδα μετακίνησης. Η ΕΠΟ ωστόσο προσπαθεί να αποφύγει και τα "διπλά ταξίδια", οπότε με αυτό ως δεδομένο είναι εφικτό να γίνει μια πρώτη εκτίμηση για τους ποιους αποφεύγουν Αιολικός και Διαγόρας Αγίας Παρασκευής. Όπου "διπλά ταξίδια" εννοούνται οι μετακινήσεις που απαιτούν μια ομάδα να μεταφερθεί στον τελικό της προορισμό μέσω Αθήνας, χρησιμοποιώντας δεύτερο πλοίο ή αεροπλάνο. Αποκλείεται έτσι να μπουν στον ίδιο όμιλο με τις ομάδες της Λέσβου, σύλλογοι από την Κρήτη, τη Ρόδο ή τις Κυκλάδες.

Όλα δείχνουν ότι έχουν δημιουργηθεί κάποιοι συσχετισμοί ως τώρα, εντός της Ομοσπονδίας. Ένας τέτοιος είναι ότι αφού οι νησιωτικές ομάδες θα μπουν σε 11άρηδες ομίλους κι εκείνες είναι συνολικά 12 (Αιολικός, Διαγόρας Αγ. Παρασκευής, Ιάλυσος, Ρόδος, Διαγόρας, Πανθηραϊκός, ΑΟ Παλαιόχωρας, ΑΕ Μυλοποτάμου, Ατσαλένιος, Ερμής Ζωνιανών, Ηρόδοτος, ΟΦ Ιεράπετρας), αναζητούνται ακόμη 21 ομάδες για να συμπληρωθούν οι τρεις όμιλοι.

Δεδομένου ότι η ΕΠΣ Αθηνών συμμετέχει με 5 ομάδες (Άγ. Ιερόθεος, Φωστήρας, Κηφισιά, Ηλυσιακός, Αιγάλεω), η ΕΠΣ Πειραιά με 4 ομάδες (Ιωνικός, Εθνικός, Προοδευτική, Κερατσίνι), η ΕΠΣ Ανατ. Αττικής με 3 ομάδες (Τριγλία Ραφήνας, Θύελλα Ραφήνας, Αήττητος Σπάτων) και η ΕΠΣ Δυτ. Αττικής με 1 ομάδα (Ένωση Πανασπροπυργιακού/Δόξας), απομένει να βρεθούν ακόμη 8 ομάδες. Και ο κλήρος πέφτει σε τρεις κοντινές Ενώσεις της Αττικής, την ΕΠΣ Εύβοιας, την ΕΠΣ Κορινθίας και την ΕΠΣ Αργολίδας, που συμπληρώνουν τον "μαγικό" αριθμό 8 (Χαλκίδα, Ταμυναϊκός, Λουτράκι, Ζευγολατιό, Πέλοπας Κιάτου, Ερμιονίδα, Παναργειακός, Ερμής Κιβερίου). 

Με όλες αυτές τις προϋποθέσεις, λοιπόν, το "SL" επιχειρεί να "ακτινογραφήσει" τις πιθανές εκδοχές των 3 αυτών ομίλων, με την επιφύλαξη των υποκειμενικών κριτηρίων της συντακτικής του ομάδας:

Α' Όμιλος
Άγ. Ιερόθεος (ΕΠΣ Αθηνών)
Φωστήρας (ΕΠΣ Αθηνών)
Κηφισιά (ΕΠΣ Αθηνών)
Ηλυσιακός (ΕΠΣ Αθηνών) 
Αιγάλεω (ΕΠΣ Αθηνών)
ΑΟ Παλαιόχωρας (ΕΠΣ Χανίων)
ΑΕ Μυλοποτάμου (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Ατσαλένιος (ΕΠΣ Ηρακλείου)
Ερμής Ζωνιανών (ΕΠΣ Ηρακλείου)
Ηρόδοτος (ΕΠΣ Ηρακλείου)
ΟΦ Ιεράπετρας ΕΠΣ Λασιθίου

 

Β' Όμιλος
Ιωνικός (ΕΠΣ Πειραιά)
Εθνικός (ΕΠΣ Πειραιά)
Προοδευτική (ΕΠΣ Πειραιά)
Κερατσίνι (ΕΠΣ Πειραιά)
Τριγλία Ραφήνας (ΕΠΣ Ανατ. Αττικής)
Θύελλα Ραφήνας (ΕΠΣ Ανατ. Αττικής)
Αήττητος Σπάτων (ΕΠΣ Ανατ. Αττικής)
Ιάλυσος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)
Ρόδος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)
Διαγόρας (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)
Πανθηραϊκός (ΕΠΣ Κυκλάδων)

 

Γ' Όμιλος
Αιολικός (ΕΠΣ Λέσβου)
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής (ΕΠΣ Λέσβου)
Ένωση Πανασπροπυργιακού/Δόξας (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής)
Χαλκίδα (ΕΠΣ Εύβοιας)
Ταμυναϊκός (ΕΠΣ Εύβοιας)
Λουτράκι (ΕΠΣ Κορίνθου)
Ζευγολατιό (ΕΠΣ Κορίνθου)
Πέλοπας Κιάτου (ΕΠΣ Κορίνθου)
Ερμιονίδα (ΕΠΣ Αργολίδας)
Παναργειακός (ΕΠΣ Αργολίδας)
Ερμής Κιβερίου (ΕΠΣ Αργολίδας)

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey