Έναν όμιλο 24 ομάδων προτείνει η ΕΠΑΕ

19/02/2011 - 13:48 Τελευταία τροποποίηση στις 19/02/2011 - 14:05

Την αντίθεσή τους στις προθέσεις της ΕΠΟ για δημιουργία Εθνικής Κατηγορίας τεσσάρων ομίλων των 16 ομάδων, εξέφρασαν εκπρόσωποι 15 συλλόγων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση της Κατερίνης και συγκεκριμένα 12 ομάδες του Βορρά και 3 του νότου.

Επί της ουσίας απόφαση δεν ελήφθη για κανένα θέμα (έχει προγραμματιστεί ΓΣ στις 2 Μαρτίου), ωστόσο επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις των ομάδων και κυρίως διαφάνηκε μία κόντρα ανάμεσα στις ομάδες της κατηγορίας και την ΕΠΟ.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν πλέον λόγο για ουσιαστική αντιπαράθεση της Ομοσπονδίας με το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο, δεδομένου ότι οι θέσεις της Football League φαίνεται να ταυτίζονται με αυτές της Superleague. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Στέλιος Σφακιανάκης εκπροσωπώντας την ΕΠΑΕ, πρότεινε τη δημιουργία ενός επαγγελματικού ομίλου στη Football League 2 με τη συμμετοχή 24 ομάδων.

Με την πρόταση συμφωνούν οι περισσότερες ομάδες, ωστόσο θα πρέπει να συζητηθούν διεξοδικότερα και κυρίως να ισχύσουν στην πράξη συγκεκριμένα κριτήρια (και οικονομικά) για τη συμμετοχή ΠΑΕ και ΤΑΠ στο πρωτάθλημα. Κι αυτό προφανώς… αποτελεί αγκάθι για τις περισσότερες ομάδες, οι οποίες δυσκολεύονται, προκειμένου να ανταποκριθούν στα έξοδά τους.

Το σχέδιο ενός ενιαίου ομίλου φαίνεται να στηρίζει και ο ΟΠΑΠ, από τον οποίο πρόσφατα ζητήθηκε χορηγία 700.000€, προκειμένου να βγει η χρονιά. Εξάλλου, η δημιουργία ενός ανταγωνιστικότερου ομίλου ενδέχεται να βάλει το πρωτάθλημα στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, μέσω της ΟΠΑΠ TV και κατά συνέπεια να αυξηθούν τα χορηγικά έσοδα της κατηγορίας.

Παράλληλα, στη χθεσινή συγκέντρωση επισημάνθηκε ότι η ΕΠΟ παραμένει ανυποχώρητη στο θέμα των προστίμων των ομάδων, ενώ σε άλλο σημείο τονίστηκε πως θα μπορούσε η ΕΠΟ να αποδεχθεί το αίτημα των ομάδων για να ορίζονται διαιτητές από κοντινούς Συνδέσμους, προκειμένου να αποφεύγονται τα υπέρογκα έξοδα. Τα οικονομικά αδιέξοδα της κατηγορίας είναι τέτοια, με τα σενάρια διακοπής του πρωταθλήματος να πέφτουν ξανά στο τραπέζι, ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό απορρίφθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων, καθώς δεν έχει κανένα νόημα να προχωρήσει κανείς σε "λουκέτο" κόντρα στο μοναδικό επί της ουσίας χρηματοδότη του (ΟΠΑΠ).

(Πηγή: golden3.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey