Καλογιάννης για αναδιάρθρωση... τριετίας!

16/03/2011 - 11:48 Τελευταία τροποποίηση στις 16/03/2011 - 11:57

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' - Γ' εθνικής, αμέσως μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, προέβη σε δηλώσεις γύρω από τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθωση κατηγοριών της ΕΠΟ. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα "mikriliga.com":

"Δυστυχώς η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, δεν ήταν δυνατό να μην επηρεάσει και το ποδόσφαιρο. Το τσουνάμι των επιπτώσεων επηρεάζει άμεσα και τις ομάδες της Football League 2, που βρίσκονται ήδη σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Οι αποφάσεις που πήραμε ήταν μεγάλες και θέλουν μεγάλη δύναμη για να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Οι προτάσεις που θα κάνουμε στην ΕΠΟ έχουν ως εξής:

Να γίνει μια τριετής μείωση των ομάδων, ώστε να μείνουν 20. Θα πέσουν του χρόνου εννέα ομάδες από κάθε όμιλο και θα προκύψει ένα όμιλος των 23 ομάδων. Εν συνεχεία, θα υπάρχει ένας όμιλος των 20, μετά από τρία χρόνια και θα ανεβαίνουν πέντε από τη Δ’ Εθνικη για να κάνουμε βιώσιμη την κατηγορία. Ομως, για να μπορέσουμε να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις έχουμε πάρει και κάποιες άλλες για το μέλλον της κατηγορίας.

Μιλάμε για έναν εγγυημένο προϋπολογισμό 100.000 ευρώ για τις ομάδες που θα βρίσκονται στην κατηγορία. Η διοργανώτρια θα πρέπει ακόμα να έχει το μετοχολόγιο των ομάδων, ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Η κάθε ομάδα θα μας αναγράφει όλα τα μέλη της, από την αρχή της περιόδου. Ποιοι άνθρωποι θα κάθονται στον πάγκο και θα μπαίνουν στα αποδυτήρια. Η δική μας σκέψη είναι ότι δεν θα μπορεί ο πρόεδρος ή ο μεγαλομέτοχος να κάθεται στον πάγκο, αλλά θα πρέπει να φιλοξενείται από τον αντίπαλο στο γήπεδο που θα πηγαίνει. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγες στον ΚΑΠ.

Στις 28 του μήνα θα υπάρξει συνάντηση με τους αρχηγους των ομάδων της Γ’ Εθνικής, μαζί με τον ΠΣΑΠ. Και εκεί θα τεθούν οι θέσεις της διοργανώτριας. Επίσης θα συζητήσουμε με την ΕΠΟ για τη διαιτησία.  Να γίνεται κλήρωση διαιτητών από όμορους νομούς, γιατί είναι μεγάλο το εξοδολόγιο. Υποχρεούνται ακόμα οι ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα να έχουν τουλάχιστον 250 μέλη, που θα δίνουν 200 ευρώ το χρόνο στην ομάδα. Θα ελέγχει η διοργανώτρια το θέμα του λογαριασμού και μπορεί να μην συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αν δεν γίνει αυτό. Επίσης θα πρέπει μια ομάδα να έχει γήπεοδο με 500 καθήμενους για να συμμετέχει. Πόσα από αυτά θα υλοποιηθούν, θα τεθούν προς συζήτηση στο συμβούλιο της Παρασκευής στην ΕΠΟ".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey