Αλλιώς θέλει την αναδιάρθρωση ο Πανηλειακός

18/03/2011 - 11:39

Με μεγάλο σκεπτικισμό και ανάλογο προβληματισμό, αφού δεν τον καλύπτει, αντιμετωπίζει ο Πανηλειακός την πρόταση που έκανε η Football League 2 την Τρίτη, στην έκτακτη γενική συνέλευση της Αθήνας, με κύριο θέμα την αναδιάρθρωση της κατηγορίας. Η διοργανώτρια αποφάσισε να προτείνει στην ΕΠΟ για το μέλλον της κατηγορίας τα εξής: 

1) Διατήρηση της Γ' Εθνικής ως ξεχωριστής κατηγορίας αλλά με σταδιακή μείωση των ομάδων, ώστε σε τρία χρόνια να φτάσουμε σε έναν όμιλο των 20 ομάδων.

2) Τη νέα σεζόν να παιχθεί το πρωτάθλημα πάλι σε δύο ομίλους, όπου θα υποβιβαστούν όμως ΕΝΝΕΑ ομάδες από καθε όμιλο και θα ανέβουν πέντε από τη Δ' Εθνική (από τους δέκα συνολικά πρωταθλητές των ισάριθμων ομίλων), έτσι ώστε να φτάσουμε σε ένα πρωτάθλημα 23 ομάδων τη σεζόν 2012-13.

Ο Πανηλειακός αντίθετα, που αγωνίζεται στο νότιο όμιλο, συμφωνεί με αναδιάρθρωση και μετατροπή χαρακτήρα της κατηγορίας αλλά όπως προτείνει η ΕΠΟ, με τη συγχώνευση της Γʼ Εθνικής με τη Δʼ Εθνική (σε μια συνολικά κατηγορία, με τέσσερις ομίλους), με όποια ομάδα πάντως επιθυμεί να μπορεί να διατηρεί την επαγγελματική ή αμειβόμενη μορφή της. Και είναι υπέρ κάθε κίνησης που θα μειώσει σημαντικά, μέσω της αλλαγής του νομικού καθεστώτος, το κόστος λειτουργίας των ομάδων της κατηγορίας.

Πάντως, η διοίκηση του Πανηλειακού δεν έστειλε εκπρόσωπο στη ΓΣ της 15ης Μαρτίου.

Είναι σίγουρο, πως τις θέσεις του Πανηλειακού συμμερίζονται και πολλές άλλες ομάδες στην κατηγορία, όμως το "μπαλάκι" εξακολουθεί να πέφτει στα χέρια της ΕΠΟ, που είναι εκείνη άλλωστε θα αποφασίσει το μέλλον των κατηγοριών στη Γενική Συνέλευση του καλοκαιριού.

(Πηγή: ilia-sport.gr, golden3.gr)


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey