Φιλική νίκη του Φωκικού

26/05/2011 - 10:40

Με νίκη για την ομάδα του Μιχάλη Κασάπη ολοκληρώθηκε η χθεσινή φιλική αναμέτρηση του Φωκικού με την Ένωση "Άσπρα Σπίτια-Αντίκυρα", που κατέκτησε φέτος τον τίτλο στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Βοιωτίας, κερδίζοντας παράλληλα την άνοδο στο Περιφερειακό.

Δημητρίου, Κουμπούρογλου και Σουμέλας σκόραραν για την ομάδα της Άμφισσας, που έφτασε στη νίκη με σκορ 3-2. Ο Βοιωτός τεχνικός είχε την ευκαιρία να προχωρήσει σε δοκιμές, με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, μάλιστα, να παίρνουν χρόνο συμμετοχής και να συνεχίζουν τις προπονήσεις με το Φωκικό.

Η σύνθεση του Φωκικού: Παρασκευάς, Θωμόπουλος, Δημητρίου, Κωστόπουλος, Φαρμάκης, Κουμπρόγλου, Δήμας, Σκαρίμπας, Καλέργης, Κανελλόπουλος Ταμπάκης. Στο β’ έπαιξαν και οι: Δημητρουλόπουλος, Σουμέλας, Μπουλούλης, Κουρελής, Πάππος και έξι υπό δοκιμή παίκτες.

Γ. Παρασκευάς: Τη μπάλα μας και όπου βγεί

Ο τερματοφύλακας του Φωκικού Γιάννης Παρασκευάς έδωσε συνέντευξη σχετικά με τα μπαράζ ανόδου και φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας του:

- Είσαι ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής της ομάδας με 90΄ συμμετοχή σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Είσαι ικανοποιημένος από την μέχρι στιγμής παρουσία σου στην ομάδα του Φωκικού;

"Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος και δεν μπορώ άλλωστε να μην είμαι, αφού η χρονιά για μένα ήταν επιτυχημένη 100%, αν και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάει ακόμη καλύτερα και να κατακτήσουμε ακόμη και την πρώτη θέση. Μιλώντας για μένα προσωπικά μπορώ να πω ότι η θέση που αγωνίζομαι είναι τέτοια που δύσκολα ένας έμπειρος τερματοφύλακας βγαίνει από την βασική ενδεκάδα. Τα παιδιά που βρίσκονται από πίσω δουλεύουν πολύ καλά και κάποια στιγμή θα τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν (αν όχι φέτος που πήγαμε στα μπαράζ, του χρόνου ίσως) για να δείξουν και αυτοί την αξία τους."

- Πως κρίνεις την πορεία της ομάδας του Φωκικού στην φετινή αγωνιστική περίοδο;

"Όπως σας είπα και πριν η χρονιά για μένα ήταν επιτυχημένη 100%, αλλά λίγο τα άτυχα αποτελέσματα στην έδρα μας, ίσως και κάποιοι άλλοι παράγοντες δεν μας άφησαν να πάρουμε την πρώτη θέση. Χάσαμε κάποια παιχνίδια στην έδρα μας όχι μόνο από ατυχία αλλά περισσότερο από έλλειψη εμπειρίας πρωταθλητισμού.

Για να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να έχεις και την ανάλογη εμπειρία κάτι που εμείς δεν είχαμε γι' αυτό και σε εντός έδρας παιχνίδια (στο δεύτερο γύρο) παρουσιάσαμε μια κάμψη, ενώ στα εκτός που παίζαμε για δύο αποτελέσματα τα καταφέραμε πολύ καλύτερα. Γενικά όμως είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έγινε από όλα τα παιδιά και εδώ που φθάσαμε είναι μεγάλη επιτυχία τόσο για την ομάδα του Φωκικού όσο και για την Άμφισσα γενικότερα."

- Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Φωκικός στα play-off; Ξεχωρίζεις κάποιον από τους αντιπάλους (Καλλονή, Βύζα Μεγάρων, Ηρακλή Ψαχνών, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα);

"Την Καλλονή σαν ομάδα την γνωρίζουμε γιατί έχουμε ήδη παίξει αντίπαλοι δύο φορές, έχει στις τάξεις της ονόματα για την κατηγορία. Όμως όταν οι ομάδες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο δεν παίζουν μπάλα τα ονόματα. Εμείς είμαστε μια ομάδα συνόλου όσο για τους υπόλοιπους αντιπάλους μας αναμένουμε σήμερα να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες.
Σε αυτά τα παιχνίδια μεγαλύτερο ρόλο παίζει το σύνολο που θα παρουσιάσει κάθε ομάδα, το πώς θα είναι προετοιμασμένη κάθε ομάδα. Εμείς εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο για να βγούμε πρωταθλητές, να ανεβάσουμε την ομάδα στην Β Εθνική και το πρόβλημα το έχουν οι αντίπαλοί μας. Εμείς θα αγωνιστούμε στα μπαράζ χωρίς άγχος, θα παίξουμε την μπάλα μας και αν βγει κάτι θετικό θα το πάρουμε."

- Πόσο σημαντικό είναι το όπλο που λέγεται κόσμος; Είτε πρόκειται για τους οργανωμένους(ΚΟΥΔΟΥΝΑΔΕΣ), είτε για τους υπόλοιπους που στηρίζουν τις προσπάθειές σας, αλλά ταυτόχρονα έχουν και προσδοκία για το κάτι παραπάνω; Τι περιμένετε στα επόμενα σημαντικά παιχνίδια;

"Σίγουρα ο κόσμος παίζει μεγάλο ρόλο στην ομάδα, η φωνή του μας προσφέρει δύναμη, μας δίνει αυτοπεποίθηση να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Τους θέλουμε όλους κοντά μας ιδιαίτερα στα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται. Οι ΚΟΥΔΟΥΝΑΔΕΣ ήταν κοντά μας και στα εκτός έδρας παιχνίδια και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ εγώ είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα να φέρουμε την ομάδα στην Β Εθνική και να δώσουμε στους φιλάθλους αυτή την μεγάλη χαρά."

- Περίμενες το καλοκαίρι ότι η ομάδα θα είναι σε θέση να διεκδικεί άνοδο;

"Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι και είχαμε βάλει ως στόχο να πάμε καλύτερα από πέρυσι κι αν έβγαινε στην πορεία κάτι καλό να το διεκδικήσουμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά ούτε στο Κύπελλο με τον τρόπο που αποκλειστήκαμε, ούτε και στο πρωτάθλημα με την εντός έδρας ήττα από την Επανομή.
Μην ξεχνάμε όμως ότι ήμασταν μια καινούργια ομάδα που χτίστηκε από την αρχή και στην πορεία όταν ο ένας έμαθε το παιχνίδι του άλλου, κάναμε ένα καλό σύνολο που απέδειξε ότι δεν είναι τυχαία η έως τώρα επιτυχημένη πορεία της ομάδας."

Πηγή: fokidasport.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey