Όταν η Μπονματί έδωσε 50.000 ευρώ για τα κορίτσια πρόσφυγες στη Λέσβο

02/04/2022 - 20:36

Η εκ των σκόρερ της Μπαρτσελόνα στο «El Clasico»  της Τετάρτης 30/3, προσέφερε την περσινή της αμοιβή ως MVP του τελικού του Champions League για τη βοήθεια προσφύγων που βρίσκονται στη Λέσβο.

Σημείο αναφοράς για την ποδοσφαιρική υφήλιο είναι το «El Clasico» , όπου η Μπαρτσελόνα κέρδισε την Ρεάλ Μαδρίτης 5-2 παρουσία 91.553 θεατών, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ προσέλευσης θεατών για το ποδόσφαιρο γυναικών.

Το Καμπ Νου γέμισε ασφυκτικά και οι «μπλαουγκράνα» πήραν το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Champions League, κάτι που θα τις επιτρέψει να διεκδικήσουν εκ νέου την κορυφή της Ευρώπης. Βλέπετε οι Καταλανές πήραν και πέρσι τον τίτλο όταν στον τελικό του Ούλεβι επικράτησαν 4-0 της Τσέλσι και όπως κόντρα στις «μερέγνκες» έτσι και τότε η Αϊτάνα Μπονματί ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστριών της αναμέτρησης.

Η 24χρονος μέσος διπλασίασε χθες τα τέρματα της Μπαρτελόνα, ενώ στον final της Σουηδίας όχι μόνο είχε βρει εκ νέου δίχτυα αλλά και ανακηρύχθηκε MVP του ματς. Τότε ήταν που με μία της κίνηση «συνδέθηκε» για πάντα με την Ελλάδα, καθώς προχώρησε σε μία ενέργεια που… λέει πολλά.

Το βραβείο για την ανάδειξή της ως κορυφαίας παίκτριας του περσινού τελικού συνοδεύτηκε και από το χρηματικό έπαθλο ύψους 50.000 ευρώ, το οποίο αμέσως δώρισε σε οργάνωση που αποσκοπεί στην κοινωνική ένταξη παιδιών προσφύγων που αναζητούν στη χώρα μας ένα καλύτερο «αύριο».

Πιο συγκεκριμένα στην «Movement On The Ground» ώστε να διατεθούν για ειδικό σκοπό μέσω των συνεργασιών που έχει αναπτύξει ο σύλλογός της και δραστηριοποιείται στη Λέσβο.

Μάλιστα η Μπονματί σχολίασε, μεταξύ άλλων, πως «ελπίζω αυτή η δωρεά να βοηθήσει τα κορίτσια. Είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που μάθαμε για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί».

gazzetta.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey