Πολλά γκολ και εκπλήξεις!

31/08/2014 - 03:00 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2014 - 11:45


Με πολλά γκολ, παράταση, μεγάλα σκορ και εκπλήξεις φυσικά, ξεκίνησε η ποδοσφαιρική χρονιά και στη Λέσβο, με το Κύπελλο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων να ανοίγει την αυλαία από το Σάββατο. Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί με τη διαδικασία του νοκ-άουτ την ερχόμενη Τετάρτη, προκαλώντας σε έναν βαθμό δικαιολογημένα την γκρίνια των ομάδων προς την διοργανώτρια αρχή, προκρίθηκαν από το Σάββατο ο Παλλεσβιακός, ο Ατρόμητος Ανεμώτιας και ο Ερμής Παμφίλων, ενώ το εισιτήριο για την επόμενη φάση πήραν σήμερα, οι Αχιλλέας Πέτρας με εντυπωσιακή «εξάρα» στα Λουτρά εις βάρος του Αετού, ο Αίγειρος Μυστεγνών, η Αναγέννηση Γέρας με ακόμα πιο εντυπωσιακή «εννιάρα» εις βάρος του Πολιχνίτου, ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής στην παράταση επί του σκληροτράχηλου Αλκιβιάδη Κάτω Τρίτους, ο Μεσότοπος και ο Αιγέας Πλωμαρίου!

O Διαγόρας που δεν είχε στη διάθεσή του πολλά από τα νέα μεταγραφικά του αποκτήματα λόγω του ότι δεν εκδόθηκαν ακόμη τα δελτία τους, προηγήθηκε στο 60΄ με τον Τσακίρη, αλλά ο Ανήφορος ισοφάρισε άμεσα για την ομάδα του Κάτω Τρίτους. Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος, ο Βαμβουκλής έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Διαγόρα, αλλά ο Αλκιβιάδης στην εκπνοή με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Κατσούρης, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Ο Διαγόρας ωστόσο χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά για να τελειώσει τη διαδικασία και να αποφύγει τις περιπέτειες, με τους Νεζάι και Π. Βουργουτζή να διαμορφώνουν το τελικό 2-4!

Το τελικό 9-0 με το οποίο κέρδισε η Γέρα τον Πολιχνίτο δεν αφήνει πολλά περιθώρια κριτικής, με τον Γιώργο Συβρή να πετυχαίνει τέσσερα γκολ και να πετυχαίνει ατομικό ρεκόρ! Δύο ακόμη γκολ πέτυχε για τους Γεραγώτες ο Παυλέλλης, ενώ από μία φορά σκόραραν οι Καραβατάκης, Βουγλάνης, Χατζηκλειδαράς.

Σε ένα ματς βγαλμένο από την… Αγγλία, ο Αχιλλέας Πέτρας πέτυχε ιστορική νίκη-πρόκριση επί του Αετού μέσα στα Λουτρά, με το εξωπραγματικό 3-6! Ο Αετός είχε τον Μαρμαλέκα σε κέφια που πέτυχε χατ τρικ και οδηγούσε την ομάδα του στη νίκη μέχρι τις αρχές του δευτέρου μέρους με 3-2, αλλά ο Αχιλλέας στη συνέχεια ήταν ισοπεδωτικός, παίρνοντας δίκαια μία μεγάλη πρόκριση! Ο Πάντας σκόραρε δύο φορές για την ομάδα της Πέτρας, ενώ από μία φορά βρήκαν δίχτυα οι Γ. Σκαρακάκης,, Σ. Σκαρακάκης, Καραμιχαλάκης και Γρούβας.

diagoras_proodeytiki_sk_kallonis7Εύκολα στην επόμενη φάση πέρασε και ο Αίγειρος Μυστεγνών που κέρδισε εύκολα με 4-0 τον Εθνικό Θερμής με πρωταγωνιστή το Λάμπρο Γιαλαμά που σκόραρε δύο φορές, ενώ το ίδιο εύκολα προκρίθηκε και ο Αίας Μυτιλήνης, που ήταν σταθερά καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στην Άναξο και επικράτησε με 3-0. Ο Κατωτριώτης άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Μυτιλήνης, ο Λινάρδος διπλασίασε τα τέρματα του Αίαντα πριν το ημίχρονο και ο Παράσχου σφράγισε την πρόκριση στην επανάληψη.

Η Προοδευτική άντεξε για ένα ημίχρονο απέναντι στον Μεσότοπο, όταν και προηγήθηκε με τον Ράπτη, αλλά η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους που με τους Μακαρώνη και Κρασσόπουλο έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα της ομάδας της Σκάλας Καλλονής. Ο Κρασσόπουλος πέτυχε χατ τρικ σε αυτό το εντυπωσιακό 1-4 και ο Μακαρώνης ένα.

Θυμίζουμε ότι από το Σάββατο προκρίθηκαν στην επόμενη φάση οι Παλλεσβιακός, Ατρόμητος Ανεμώτιας και Ερμής Παμφίλων.

Κύπελλο Λέσβου
Α΄ Φάση
Αίγειρος Μυστεγνών-Εθνικός Θερμής 4-0
Αίας Μυτιλήνης-Άναξος 3-0
Προοδευτική Σκάλας Καλλονής-Μεσότοπος 1-4
Παλλεσβιακός-Κεραυνός Αφάλωνα 1-0
Αιγέας Πλωμαρίου-Βύρων Μόριας 2-0
Ατρόμητος Ανεμώτιας-Όλυμπος Αγιάσου 5-1
Αλκιβιάδης Κάτω Τρίτους-Διαγόρας Αγίας Παρασκευής 2-2 (2-4 παρ.)
Αναγέννηση Γέρας-Πολιχνίτος 9-0
Οδυσσέας Ελύτης-Ερμής Παμφίλων 0-2
Αετός Λουτρών-Αχιλλέας Πέτρας 3-6

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey