Αιολικός και Αστέρας Νίκης για το στέμμα!

15/02/2011 - 16:10 Τελευταία τροποποίηση στις 15/02/2011 - 16:37

Και η μεγάλη στιγμή έφτασε! Αιολικός και Αστέρας Νίκης, Αστέρας Νίκης και Αιολικός αν προτιμάτε, αύριο το μεσημέρι στις 14:45 στο Ενωσιακό Γήπεδο της Θερμής, διεκδικούν το στέμμα του Κυπελλούχου Λέσβου και την πρόκρισή τους στο μεγάλο τελικό του Νομού, με τον Κυπελλούχο Λήμνου για να συνεχίσουν (αν το επιθυμούν) στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος.

Οι δύο αντίπαλοι έφτασαν πανάξια στην τελική φάση του θεσμού, έχοντας αφήσει απ΄ έξω όλα τα ισάξια φαβορί με εκείνους για τη συμμετοχή τους στον τελικό, Αναγέννηση Γέρας, Ατρόμητο Αγίας Μαρίνας και Διαγόρα Αγίας Παρασκευής. Και οι δύο ομάδες κατεβαίνουν για τη μάχη του τελικού πάνοπλες, υποσχόμενες ένα θεαματικό παιχνίδι.

Εμείς θυμίζουμε πως πέρυσι Κυπελλούχος Λέσβου, είχε αναδειχθεί η ΑΕΛΚ επικρατώντας έπειτα από συναρπαστικό παιχνίδι στον τελικό, στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι του Αιολικού. Κυπελλούχος Νομού όμως, μετά από χρόνια, αναδείχθηκε η Κυπελλούχος ομάδα της Λήμνου Ηρακλής Ατσικής, επικρατώντας της ΑΕΛΚ στη συνέχεια με 1-0 και παίρνοντας στη συνέχεια το εισιτήρια για το Κύπελλο Ερασιτεχνών. 

Πως έφτασαν ως εδώ

Ο Αιολικός έφτασε στον τελικό αφήνοντας εκτός διαδοχικά τον Αστέρα Ιππείου, τη Θύελλα και την Αναγέννηση Γέρας σε διπλούς αγώνες. Από την άλλη μεριά ο Αστέρας έφτασε μετά από πολύ πιο δύσκολες μάχες στον τελικό, αφήνοντας έξω τον Αίαντα, το Διαγόρα με νίκη μέσα στην Αγία Παρασκευή, τον Αιγέα σε διπλούς αγώνες και τον Ατρόμητο Αγίας Μαρίνας.

Η πορεία του Αιολικού

Πρώτη φάση

Αστέρας Ιππείου-Αιολικός 0-1

Προημιτελικά

Αιολικός-Θύελλα Π. 2-2 (4-3 παρ.)

Ημιτελικά

Αιολικός-Αναγέννηση Γέρας 2-0

Αναγέννηση Γέρας-Αιολικός 1-4

 

Η πορεία του Αστέρα Νίκης

Πρώτη φάση

Αίας Μυτ.-Αστέρας Νίκης 0-3

Δεύτερη φάση

Διαγόρας-Αστέρας Νίκης 0-1

Προημιτελικά

Αιγέας Πλ.-Αστέρας Νίκης 0-1

Αστέρας Νίκης-Αιγέας Πλ. 0-0

Ημιτελικά

Ατρόμητος-Αστέρας Νίκης 2-2

Αστέρας Νίκης-Ατρόμητος 1-0

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey