Διαγόρας... τεσσάρων αστέρων! [pics]

24/08/2013 - 23:07 Τελευταία τροποποίηση στις 24/08/2013 - 23:40

Diagoras_panigyriko1Στο σημαντικότερο παιχνίδι των πρώτων αγώνων της Α' Φάσης του Κυπέλλου, η Προοδευτική υποδέχτηκε τον Διαγόρα, σε μία αναμέτρηση που συγκέντρωσε αρκετό κόσμο στη Σκάλα Καλλονής και προσέφερε συγκινήσεις, ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα στο φαβορί για την πρόκριση.

Η ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο χωμάτινο γήπεδο της Σκάλας, στο δεύτερο μέρος έβγαλε τη διαφορά ποιότητας που διαθέτει σαν ομάδα και με το υπέρ του 0-4, βάδισε προς τον πρόωρο τελικό που θα διεξαχθεί στη Β' Φάση, αν και εφόσον ο Αιολικός ξεπεράσει το εμπόδιο της Φίλιας.

Ο Διαγόρας ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και αφού χρειάστηκε ένα μικρό διάστημα προσαρμογής στις συνθήκες του χωμάτινου αγωνιστικού χώρου, αλλά και στου δυνατού αέρα που έπνεε, κατάφερε στην πρώτη ουσιαστικά καλή του στιγμή στο παιχνίδι να ανοίξει το σκορ στο 10' με τον Μαραγκό, που πλήγωσε την πρώην ομάδα του στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Αγίας Παρασκευής.

Proodeytiki_Diagoras_0-4_1Ο Διαγόρας συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, χάνοντας ωστόσο την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του με τους Μαραγκό και Νερατζή. Σε αυτό το χρονικό διάστημα Χατζηκυριάκος, Νερατζής και Μαραγκός ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι δημιουργώντας προβλήματα στο κέντρο της άμυνας αλλά και ρήγματα από τα άκρα. Παράλληλα το δίδυμο στα κεντρικά χαφ των Βουργουτζή και Δελόλμα κέρδιζαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες.

Η Προοδευτική ωστόσο από το 30' και μετά ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους, στρίμωξε στα σχοινιά τους φιλοξενούμενους, έχοντας δύο δοκάρια με τον Κάσσο και μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία με τον ίδιο πρωταγωνιστή, που πλάσαρε σε κενή εστία, αλλά είδε τη μπάλα να απομακρύνεται επάνω από τη γραμμή χάρις σε επέμβαση του Κυριάκου Κουνιαρέλλη. Με «μαέστρο» τον Βαμβουκλή, ο οποίος έκανε πολύ καλό παιχνίδι, η Προοδευτική σε αυτό το διάστημα δικαιούταν κάτι καλύτερο, αλλά ανεξάρτητα του ότι δεν το πήρε, έδειξε πως διαθέτει ένα πολύ αξιόμαχο σύνολο.

Proodeytiki_Diagoras_0-4_3Στην επανάληψη ο Διαγόρας επανήλθε με σοβαρότητα και με ένα δεύτερο τέρμα του Μαραγκού ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι. Ο Μουτζούρης ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 0-3, για να έρθει ο Νερατζής και να διαμορφώσει το τελικό 0-4.

Ο Θοδωρής Παπαλόπουλος δε δίστασε να κάνει δοκιμές σχημάτων στο παιχνίδι, παρατάσσοντας τους Κ. Κουνιαρέλλη και Αγιακάτσικα στο κέντρο της άμυνας και τους Δελόλμα και Βουργουτζή σαν αμυντικούς χάφ. Οι δοκιμές συνεχίστηκαν και στο δεύτερο μέρος από τον πολυνίκη τεχνικό, που διαθέτει λύσεις και βάθος πάγκου και θέλει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να εξάγει τα καλύτερα δυνατά συμπεράσματα για το έμψυχο δυναμικό.

Καλή η διαιτησία του Κουλουδή, σε ένα δύσκολο παιχνίδι ιδιαίτερα λόγω της αφόρητης ζέστης και του δυνατού αέρα που ξεσήκωσε σύννεφα σκόνης και δυσκόλεψε αφάνταστα τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστων.

Διαβάστε ΕΔΩ τα υπόλοιπα αποτελέσματα της Α' Φάσης του Κυπέλλου Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey