Έπρεπε να στρίψουν τη... δεκάρα στη Μόρια!

26/08/2013 - 14:02 Τελευταία τροποποίηση στις 26/08/2013 - 14:46

Diaithtis_Stripsimo_kermatos1Κατά τη χθεσινή ημέρα σημειώθηκαν αρκετές πρωτόγνωρες καταστάσεις στη διάρκεια των αναμετρήσεων του Κύπελλου Λέσβου. Μια από αυτές, στη Μόρια, εκεί όπου ο τοπικός Βύρωνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με αντίπαλο τον Πολιχνίτο.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 2-2, όπως και η παράταση, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί βέβαια νικητής δεν έβγαινε και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων εκτέλεσαν από 17 χτυπήματα, μέχρι να πάρει το προνομιούχο εισιτήριο ο Πολιχνίτος, την ώρα που στο γήπεδο είχε πέσει... μαύρο σκοτάδι με το ρολόι να δείχνει 20:45.

Σύμφωνα ωστόσο με τον κανονισμό, ο διαιτητής της αναμέτρησης όφειλε να είχε διακόψει τη διαδικασία και να κάνει κλήρωση, στρίβοντας νόμισμα, παρουσία των αρχηγών και του παρατηρητή! Το άρθρο 20 του ΚΑΠ, στην παράγραφο 12, είναι ξεκάθαρο και αναφέρει ρητά τι έπρεπε να συμβεί, εφόσον είχε επέλθει σκοτάδι:

Άρθρο 20, παρ. 12: "Εάν δεν είναι δυνατή η επανάληψη των κτυπημάτων πέναλτυ, επειδή εν τω μεταξύ επήλθε σκοτάδι, τότε νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί μετά από κλήρωση την οποία θα κάνει ο διαιτητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο, το αποτέλεσμα δε αυτής της κλήρωσης σημειώνει υποχρεωτικά ο διαιτητής στο Φ.Α."

Το "SL" επικοινώνησε με τον Εκπαιδευτή Διαιτησίας της ΕΠΟ Γιώργο Κουκούλα, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ: "Από τη στιγμή που πέρασε η ώρα και νύχτωσε, έπρεπε να γίνει κλήρωση. Ο διαιτητής σε εκείνο το χρονικό σημείο, χρειάζεται να διαπιστώσει αν έχει ορατότητα διαγωνίως από το κόρνερ της μίας εστίας προς το κόρνερ στο απέναντι τέρμα. Ο κανονισμός είναι ρητός, όμως το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται συχνά, ενδεχομένως οδήγησε σε παρερμηνεία".

Να σημειωθεί ότι "άρχοντας" του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Λέκκας, ένας νεαρός πλην όμως ταλαντούχος διαιτητής, πολλά υποσχόμενος σύμφωνα με την ΚΕΔ, που έχει διευθλυνει την τελευταία διετία αρκετά ματς του Περιφερειακού Πρωταθλήματος και σίγουρα βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αντιμετωπίζοντας κυριολεκτικά μια κατάσταση, που όμοια της ίσως να μη συναντήσει ποτέ ξανά στην καριέρα του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey