"Αιολικό" το πρώτο ντέρμπι!

01/09/2013 - 20:33

Aiolikos_Diagoras3-1Στο πρώτο «κρας-τεστ» της χρονιάς μεταξύ των δύο αδιαφιλονίκητων φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, ο Αιολικός κέρδισε την πρώτη μάχη απέναντι στο Διαγόρα με σκορ 3-1, σε ένα παιχνίδι «διαφήμιση» για το τι θα επακολουθήσει στη διάρκεια της χρονιάς, που το παρακολούθησαν κάτι παραπάνω από 700 φίλαθλοι της Λέσβου!

Με τις δύο ομάδες να δείχνουν στο γήπεδο πως ακόμη (φυσιολογικά) δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, ο Αιολικός είχε την ουσία εκμεταλλευόμενος και τα ατομικά λάθη των αντιπάλων, ενώ ο Διαγόρας κέρδισε τις εντυπώσεις δείχνοντας πως έχει τα φόντα να διεκδικήσει τον τίτλο, παρά την ήττα του.

Ο Τόλης Λαλάς άνοιξε το σκορ στο 20΄εκμεταλλευόμενος ασταθή απόκρουση του Παπαλόπουλου κι ενώ νωρίτερα το παιχνίδι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αναγνωριστικό. Ο Αιολικός έχοντας μετά το προβάδισμα την ψυχολογία υπέρ του, πίεσε στη συνέχεια για ένα δεύτερο τέρμα το οποίο και προήλθε έπειτα από όμορφο συνδυασμό των Λαλά και Μαλακού μέσα στην περιοχή και εύστοχο πλασέ του δεύτερου στο 38’.

Ενώ η πλάστιγγα έγερνε υπέρ του Αιολικού, ο Διαγόρας αντέδρασε με τη… σέντρα και στο 39΄ο Αναιρούσης με κοντινό πλασέ έπειτα από όμορφη κάθετη μπαλιά του Νερατζή, μείωσε σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά πριν το 2-0 του Αιολικού, ο Διαγόρας σε μία φάση διαρκείας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Αναιρούση ξανά πρωταγωνιστή.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι δεν άλλαξε μορφή, με τις δύο ομάδες να έχουν ισορροπημένη κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορούν να βγάλουν τη μεγάλη φάση. Όμως ο Αιολικός ευτύχησε να διευρύνει το προβάδισμά του και να φτάσει στην πρόκριση, όταν ο Μαλακός εκμεταλλεύτηκε λάθος εκτίμηση του Παπαλόπουλου στην προσπάθειά του να μπλοκάρει τη μπάλα και πάσαρε στον αμαρκάριστο Μιχαλάκη που σε κενή εστία έγραψε το τελικό 3-1 στο 75’.

Στο 83΄ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Θεαγένη Διονυσάτου, πέρασε ελάχιστα άουτ σε μία από τις πιο όμορφες στιγμές του παιχνιδιού.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία των Κουλουδή, Βουλγαρέλλη και Μπάλιακα που διαχειρίστηκαν ικανοποιητικά ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Ωστόσο οι άνθρωποι του Διαγόρα διαμαρτύρονται έντονα για μία φάση σε ανατροπή του Αναιρούση μέσα στην περιοχή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και για τη φάση του πρώτου γκολ του Αιολικού, όπου θεωρούν πως ο σκόρερ Λαλάς, βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey