Θα οριστεί κανονικά ο (προαιρετικός) τελικός...

20/02/2014 - 02:00 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2014 - 11:47


Η δεδηλωμένη πρόθεση του Κυπελλούχου από χθες της Λήμνου, Κεραυνού Αγίου Δημητρίου να μην αγωνιστεί στο μεγάλο τελικό του Νομού κόντρα στον Κυπελλούχο Λέσβου Αιολικό, δημιουργεί διαδικαστικά θέμα στην ΕΠΣ Λέσβου.

Έπειτα από επικοινωνία του «SL» με τους ανθρώπους της Ποδοσφαιρικής Ένωσης της Λέσβου, το ότι ο Κεραυνός είχε ενημερώσει πριν επικρατήσει στον τελικό της Λήμνου ότι δεν προτίθεται λόγω της οικονομικής δυσκολίας του να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης στον μεγάλο τελικό του Νομού, δεν τερματίζει έτσι απλά την υπόθεση.

Κι αυτό γιατί όπως σημειώνουν οι άνθρωποι της ΕΠΣΛ, ο αγώνας του τελικού του Νομού πρέπει να οριστεί κανονικά και αν δεν προσέλθει η ομάδα της Λήμνου, να κατακυρωθεί μετά με τη γνωστή διαδικασία υπέρ της ομάδας που προσήλθε, με το σκορ 0-3.

Από εκεί και έπειτα –αν και εφόσον ο Κεραυνός Αγίου Δημητρίου εμείνει στην αρχική του απόφαση- η ΕΠΣΛ θα ανακηρύξει Κυπελλούχο Νομού τον Αιολικό, ενημερώνοντας εν συνεχεία την ΕΠΟ. Ας σημειωθεί ότι η μη συμμετοχή του Κεραυνού στον τελικό του Νομού, δεν επιφέρει κάποιου είδους αγωνιστική τιμωρία, με αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα κι αυτό γιατί όπως υπογραμμίζει η ΕΠΣΛ, η συμμετοχή στον τελικό είναι –καλώς ή κακώς- προαιρετική. Όπως προαιρετική είναι και η συμμετοχή των ομάδων στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος…

Σε κάθε περίπτωση, σε ότι αφορά ειδικότερα τον Αιολικό, η ομάδα της Μυτιλήνης θα κληθεί να δηλώσει συμμετοχή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, μετά την ανακήρυξή του σε Κυπελλούχο του Νομού (σ.σ δηλαδή μετά τον ορισμό του τελικού από την ΕΠΣΛ), συμπληρώνοντας σχετική αίτηση στην ΕΠΣΛ, που θα αποσταλεί εν συνεχεία στην ΕΠΟ.

Να σημειωθεί ότι ουσιαστικά η ΕΠΣΛ, στην επικοινωνία της με τον Κεραυνό, διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να καλύψει η ίδια το κόστος μετακίνησης, χωρίς να αποκλείει ωστόσο την αποπληρωμή των εξόδων του αν η ΕΠΟ τελικά καταθέσει τα χρήματα που προβλέπονταν για τη μετακίνηση αυτή στο παρελθόν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey