Κατάλληλος και με τη βούλα ο "Ταρλάς"

17/11/2010 - 13:36

Μπορεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου με έγγραφό της προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο κοινοποιείται και στην ΕΠΟ αλλά και στην ΕΠΣ Λέσβου (βλέπε εδώ), να εξέφρασε χθες τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός πως οι συνάδελφοί τους καλούνται να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας σε γήπεδα όπως το "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής και ο "Ταρλάς" στη Μυτιλήνη, ισχυριζόμενοι πως δε διαθέτουν άδεια καταλληλότητας, ωστόσο το σημερινό ρεπορτάζ του "SportLesvos", αναφορικά τουλάχιστον με το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, δημοσιεύοντας αυτούσιο το πρακτικό της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας αγωνιστικών χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στο εν λόγω έγγραφο, με αριθμ. πρωτ. 29817/9497 - 23.8.2010, που αφορά το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, καταγράφεται η εισήγηση της Επιτροπής, που υπογράφεται από τους κ.κ. Βαθρακούλη (πολιτικό μηχανικό), Μαρμαρά (Αν.Διευθυντή Α' Παθολογίας), Λαζάρου (Πύραρχος), Κουρσουμπά (Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ν. Λέσβου) και Τατάκη (εκπρόσωπο ΑΟΔΜ), που συνετέλεσαν την επιτροπή αυτή έπειτα από απόφαση της Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφίας Θεολογίτου.

Η Επιτροπή εισηγείται τη χορήγηση άδειας λειτουργίας στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης μέχρι τις 31/05/2011, προτρέποντας τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των έξι παρατηρήσεων, που καταγράφονται αναλυτικά παρακάτω:

1. Να ασφαλισθεί περισσότερο η φυσούνα από την οποία βγαίνουν οι αθλητές, αριστερά και δεξιά και να περιφραχθεί άνωθεν ο χώρος, καθώς και η υποβάση της σιδεριάς

2. Οι κερκίδες έχουν υποστεί διάβρωση και οφείλουν να συντηρηθολυν άμεσα, καθώς και η περίφραξή τους

3. Υπεύθυνη δήλωση καλής λειτουργίας Η/Ζ από Μηχανολόγο

4. Σταθεροποίηση σιδήρων στις κερκίδες

5. Τοποθέτηση περίφραξης στο χώρο δίπλα από τα αποδυτήρια διαιτητών για λόγους ασφαλείας

Όπως προκύπτει, ο Δήμος Μυτιλήνης και οι Χώροι Άθλησης, στους οποίους ανήκει το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, έχουν προθεσμία έως και το τέλος Μαΐου 2011 ώστε να αποκαταστήσουν όλα τα ανωτέρω και μέχρι τότε, κάθε αθλητική δραστηριότητα στο εν λόγω γήπεδο γίνεται νομιμότατα.

Αίσθηση προκαλεί το ότι ουσιαστικά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου αμφισβητεί με το έγγραφό της μια απόφαση, που πήρε μια επιτροπή στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ν. Λέσβου Δημήτρης Κουρσουμπάς, που όπως προκύπτει από το πρακτικό, μπορεί να μην παρέστη στη διαδικασία, ωστόσο αντ'αυτού υπέγραψε ο Αστυνόμος Δημήτριος Μαϊστρέλλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey