Ντρίπλα Ανδριανού για τις επιχορηγήσεις των Ενώσεων

01/01/2015 - 17:31 Τελευταία τροποποίηση στις 01/01/2015 - 17:42

Την εκταμίευση της τακτικής επιχορήγησης του 2014 προς τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία μέσω των ΕΠΣ ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λίγο πριν την εκπνοή του 2014.

Συνολικά, οι Ενώσεις θα μοιράσουν στα σωματεία τους ποσό που ανέρχεται στο 1.434.100€, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η σταδιακή ανάρτηση στο διαδίκτυο των αποφάσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με την ΕΠΣ Λέσβου να υπολογίζεται πως θα λάβειπερίπου 25.000€.

Η εκταμίευση των χρημάτων καθυστέρησε σχεδόν δύο μήνες επειδή η ΕΠΟ δε διέθετε φορολογική ενημερότητα λόγω οφειλών της στο ταμείο των αστυνομικών. Ωστόσο, προκειμένου να μη χαθούν τα χρήματα και να ενισχυθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ι. Ανδριανός κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, ώστε όταν οι αθλητικές ομοσπονδίες δεν είναι φορολογικά ενήμερες, η χρηματοδότηση αναφορικά με τις τακτικές επιχορηγήσεις να μπορεί να δίνεται απ' ευθείας στις Ενώσεις ή στα σωματεία.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ αναφέρει:

"Κατ’ εφαρμογή της πρόσφατης σχετικής τροπολογίας που ψηφίστηκε στην Βουλή ύστερα από πρόταση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου ήδη δέσμευσε, και αναρτά στο διαδίκτυο ανά Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, τα ποσά της απευθείας κρατικής επιχορήγησης συνολικού ύψους για την ενίσχυση ποδοσφαιρικών σωματείων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την διάθεση των ποσών."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey