Στην Ολυμπιακή Επιτροπή ο Γαληνός για χορηγία της ΔΟΕ!

27/01/2016 - 17:33

Στην ετήσια γιορτή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου βραβεύονται αθλητές και αθλήτριες, που ξεχώρισαν με τις διακρίσεις τους μέσα στο 2015, θα παρευρεθεί σε λίγη ώρα ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός για να παραλάβει -όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά το "SL"- χορηγία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών της Μόριας, περιοχής που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη, λόγω της προσφυγικής κρίσης!

Η εκδήλωση της ΕΟΕ χαρακτηρίζεται φέτος από ιδιαίτερη λαμπρότητα, αφού παρόντες θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ο επίτιμος πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ και ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Πάτρικ Χίκι, ενώ επιπλέον για πρώτη φορά θα υπάρξει και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση (ΕΤ1, 19.00). Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν όσοι κατέκτησαν μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών, οι εννιά αθλητές που κέρδισαν μετάλλια στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού και όσοι έχουν προκριθεί μέχρι σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο, μαζί με τους προπονητές τους. Ανάμεσα τους θα βρίσκονται και οι καλύτεροι αθλητές της χρονιάς, σύμφωνα με τη ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών και συγκεκριμένα ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Νικόλ Κυριακοπούλου, αλλά και η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός θα κληθεί να παραλάβει τη χορηγία ύψους 100.000€ από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία έπειτα από συντονισμένες ενέργειες όλο το προηγούμενο διάστημα, αποφάσισε να ενισχύσει με αυτόν τον τρόπο τη Λέσβο, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης. Οι πληροφορίες του "SL" αναφέρουν πως στον Δήμο Λέσβου έχουν αποφασίσει τα χρήματα αυτά να δοθούν για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του "Καραπαναγιώτειου" Γηπέδου Μόριας, όπου θα τοποθετηθεί συνθετικός τάπητας, προς όφελος της νεολαίας της περιοχής, που έχει ταλαιπωρηθεί αισθητά τους τελευταίους μήνες, φιλοξενώντας το κέντρο πρώτης υποδοχής προσφύγων.

Σημειώνεται, ότι ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός αναμένεται να επισκεφθεί επίσης την Πέμπτη, τις εγκαταστάσεις ανοιχτής δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου θα μεταβεί επίσης ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, επ’ ευκαιρία της επίσκεψής του στην Αθήνα. Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ θα συνοδεύεται μάλιστα από τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΔΟΕ και Ειδικό Πρεσβευτή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τους νεαρούς πρόσφυγες και τον αθλητισμό, Ζακ Ρογκ, αλλά και τον Εκτελούντα Χρέη Αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ. Παρόντες θα είναι ακόμη ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey