Προχωρούν οι εργασίες στο "Καραπαναγιώτειο" Μόριας

11/05/2016 - 14:07 Τελευταία τροποποίηση στις 11/05/2016 - 14:21

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το έργο της τοποθέτησης συνθετικού τάπητα στο "Καραπαναγιώτειο" Γήπεδο Μόριας, με τη δημοτική αρχή να εκτιμά ότι το έργο θα παραδοθεί ως τα τέλη του Μάη, εφόσον επιτρέψουν και οι καιρικές συνθήκες τις απρόσκοπτες εργασίες του εργολάβου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Εμπρός", μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί τα στραγγιστικά έργα στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος έχει επιστρωθεί και με υλικό 3Α, έτσι ώστε να δοθούν από τον εργολάβο του έργου οι απαραίτητες κλίσεις για την απορροή των βρόχινων ομβρίων.

Ο εργολάβος φαίνεται αισιόδοξος, αφού τον ευνοούν ως τώρα και οι καιρικές συνθήκες, επισημαίνοντας πως αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα πάντα με τις ημερομηνίες που είχαν προβλεφθεί στο ξεκίνημα των εργασιών. Το μόνο πλέον που απομένει, μετά από τις παραπάνω εργασίες, είναι να έρθει στο νησί ο συνθετικός τάπητας σε ρολό και σιγά-σιγά να αρχίσει το συνεργείο την τοποθέτησή του. Ο τάπητας μάλιστα θα είναι ακριβώς ο ίδιος που εγκαταστάθηκε και στο Γήπεδο Λουτρών, τελευταίας γενιάς και ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι το έργο ξεκίνησε μετά τη χρηματοδότηση που διατέθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Λέσβου με το ποσό των 100.000€ για την τοποθέτηση του συνθετικού τάπητα, ενώ στο γήπεδο θα γίνουν από το Δήμο Λέσβου και άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες απαιτούνται για τη συνολική αναβάθμισή του. Τη δημοτική αρχή απασχολεί πλέον και το «καυτό» θέμα της βελτίωσης των υποδομών στις κερκίδες του γηπέδου, καθώς βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και το τσιμέντο σε πολλά σημεία έχει «ανοίξει».

Άλλο θέμα, που έχει τεθεί υπόψη των ανθρώπων του Δήμου, είναι και η αποκατάσταση της περίφραξης, καθώς επίσης και η βελτίωση των αποδυτηρίων. Πιο μακροπρόθεσμο σχέδιο είναι η εγκατάσταση τεσσάρων πυλώνων φωτισμού, που θα αναβαθμίσουν σημαντικά το γήπεδο και θα το καταστήσουν ιδανικό για τη διεξαγωγή αγώνων, ακόμα και εθνικών κατηγοριών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey