Νίκησαν η ζωή και η ανθρωπιά!

21/09/2016 - 15:39 Τελευταία τροποποίηση στις 22/09/2016 - 12:12

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ του Κραβαγγέλη Στύψης και του Συλλόγου Παλαιμάχων Παλλεσβιακού, την περασμένη Κυριακή στο "Καραβαγγέλειο" Γήπεδο του χωριού.

Η ανθρωπιά ξεχείλισε και δόθηκε απλόχερα για την ενίσχυση του νεαρού Ιγνάτη Χαλκιώτη από τον Σκουτάρο, ο οποίος δίνει τον δικό του αγώνα σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, μετά από τροχαίο ατύχημα.

Εμπνευστές και διοργανωτές οι τοπικοί φορείς του χωριού και συγκεκριμένα η Τοπική Κοινότητα Στύψης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός, ο Ιππικός Όμιλος Στύψης-Υψηλομετώπου, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Δημ. Σχολειού και φυσικά ο αθλητικός σύλλογος του Γερμανού Καραβαγγέλη. Άπαντες συστρατεύθηκαν και βοήθησαν, ώστε να συγκεντρωθεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό (περίπου 2.000€) για τις εποχές που ζούμε, προκειμένου να παραδοθεί στην οικογένεια του 15χρονου Ιγνάτη.

Εκτός από τη σημαντική οικονομική επιτυχία της αναμέτρησης, αξιοσημείωτη υπήρξε και η παρουσία των κατοίκων της Στύψης αλλά και των γύρω περιοχών, που απέδειξαν περίτρανα, ότι ακόμη και στις μέρες της οικονομικής ανομβρίας, η ανθρωπιά όχι μόνο δεν απουσιάζει, αλλά αποτελεί και το καλύτερο «αντίδοτο» στην κάθε μορφής κρίση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων του Παλλεσβιακού, κ. Παναγιώτης Ζορμπάς, εξ ονόματος όλων των συμπαικτών του που έδωσαν το παρόν στη φιλανθρωπική, φιλική αναμέτρηση, ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Γερμανό Καραββαγέλη Στύψης και τους υπόλοιπους διοργανωτές. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «ο Σύλλογος είναι ανοικτός σε κάθε παρόμοια πρόσκληση, που αποτελεί τιμή για την ομάδα, αφού μπορεί να βάλει και το δικό της λιθαράκι στην ενίσχυση του πάσχοντος συνανθρώπου».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το φιλικό μπορεί να έληξε με σκορ 1-5, αλλά ουσιαστικά δεν υπήρξαν ηττημένοι, αφού νικητές αναδείχθηκαν η ζωή και η ανθρωπιά.

Ο Ιγνάτης Χαλκιώτης του Νεκτάριου και της Βηθλεέμ, από το Σκουτάρο της Λέσβου, νοσηλεύεται με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας EUROMEDICA-Αρωγή Θεσσαλονίκης. Παρέμεινε αναίσθητος επί δύο ώρες στο σημείο του ατυχήματος, επειδή το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καλλονής, 5 χιλιόμετρα μακριά από το ατύχημα, δεν είχε καύσιμα! Τελικά, έφτασε ασθενοφόρο από την Άντισσα, διανύοντας απόσταση 22 χιλιομέτρων σε ορεινή διαδρομή. Το σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 20/6, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, στις 22:30, στην είσοδο της Μονής Λειμώνος του Αγίου Ιγνατίου, μετά από σφοδρή σύγκρουση μοτοσικλέτας με κοπάδι ζώων.

Ο 15χρονος Ιγνάτης, βαριά τραυματισμένος, ήταν συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας. Με έλλειψη οξυγόνου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης "Βοστάνειο", όπου παρέμεινε για ένα μήνα στην εντατική. Από τον Ιούλιο νοσηλεύεται στο ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας EUROMEDICA-Αρωγή Θεσσαλονίκης με τραχειοστομία. Σήμερα βρίσκεται, κατά δήλωση της οικογένειάς του, σε κώμα με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χωρίς επικοινωνία με το περιβάλλον, αφού κατορθώνει μόνο να ανοίξει τα μάτια του.

Για όποιους μπορούν να βοηθήσουν, ο πατέρας του τραυματισμένου Ιγνάτη είναι ο Νεκτάριος Χαλκιώτης, με τηλέφωνο επικοινωνίας 6937267724. Υπάρχει και λογαριασμός τραπέζης, για όσους επιθυμούν να προσφέρουν μια οικονομική βοήθεια:

Εθνική Τράπεζα 

Χαλικιωτης Νεκταριος του Ευστρατίου

Αριθμός λογαριασμού : 442/742409-42

Iban λογαριασμού : GR2701104420000044274240942

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey