Κραυγή αγωνίας από τις ομάδες για τα γήπεδα!

04/02/2011 - 14:12 Τελευταία τροποποίηση στις 04/02/2011 - 14:33

Την άμεση αντίδραση του Δήμου Λέσβου στο θέμα της συντήρησης των γηπέδων με φυσικό χλοοτάπητα, τα οποία ανήκουν στη δικαιοδοσία της Δημοτικής Αρχής, ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους πέντε ομάδες της πόλης της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα, ο Αιολικός που αγωνίζεται στο Περιφερειακό, ο Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας και η ΑΕΜ, που παίζουν στην Α' Κατηγορία, αλλά και οι Αίαντας Μυτιλήνης και Παλλεσβιακός, που συμμετέχουν στη Β' Κατηγορία.

Στην ανακοίνωσή τους οι ομάδες, που καμία πρόθεση δεν έχουν να ασκήσουν αντιπολιτευτικό λόγο, τονίζουν την ανάγκη εξεύρεσης λύσης, κρούοντας τον κώσωνα του κινδύνου στο Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο, προβλέποντας καταστροφικές συνέπειες από την αδιαφορά και την αδράνεια των υπευθύνων.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται: «Εδώ και ένα μήνα παρακολουθούμε την καταστροφή των τριών γηπέδων με φυσικό χλοοτάπητα στα όρια της πόλης της Μυτιλήνης. Το “Γεώργιος Σκούφος” ήδη έκλεισε με κατεστραμμένο χόρτο, το Δημοτικό Στάδιο, όπως και το γήπεδο Αγ. Μαρίνας, είναι θέμα χρόνου -ίσως και λίγων εβδομάδων- λόγω έλλειψης γεωπόνου και συντήρησης, να κλείσουν και αυτά.

Στο μεταίχμιο της αλλαγής του Δήμου και σε Αρχή αλλά και σε μορφή και τρόπου λειτουργίας, η αδράνεια που υπάρχει μέχρι να κατανεμηθούν ρόλοι και υπεύθυνοι, θα είναι καταστροφική για τα γήπεδα μας και κυρίως το κόστος θα είναι ανυπολόγιστο, σε μια εποχή που το οικονομικό είναι ζητούμενο.

Και όμως έχετε τη δυνατότητα, χωρίς νέες δαπάνες και νέες προσλήψεις, να δώσετε λύση στο πρόβλημα καθώς είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ως μόνιμο προσωπικό του Δήμου τρεις γεωπόνοι και ότι πρόσφατα προσλάβατε και τέταρτο, τα ονόματα των οποίων γνωρίζουμε αλλά δεν κοινοποιούμε, καθώς το νόημα αυτής της ανακοίνωσης είναι μια κραυγή αγωνίας και φόβου για τα γήπεδα μας και επ' ουδενί κάτι άλλο, όπως αντιπολίτευση και κομματικά παιχνίδια.

Για ποιο λόγο ο Δήμος, ενώ έχει τη λύση μέσα στα χέρια του, με γεωπόνους υπαλλήλους, δε συντηρεί τα γήπεδα; Χάνουμε τα γήπεδα με αυτή την αδράνεια και αυτό είναι δεδομένο και θέμα χρόνου. Γήπεδα τα οποία παραλάβατε σε άψογη κατάσταση, αποτέλεσμα δουλειάς πέρα του 8ώρου και ωραρίων, με πολύ αγάπη και μεράκι από τους λίγους ανθρώπους που τα συντηρούσαν.

Υπάρχει η δυνατότητα αυτό να συνεχιστεί, είτε με τους ίδιους ανθρώπους είτε με αυτούς που εσείς κρίνετε, καθώς ουδείς αναντικατάστατος. Χρειάζεται όμως λύση άμεσα!»  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey