Γ. Μοσχονησιώτης: Με παρόν και μέλλον το γυναικείο ποδόσφαιρο!

28/08/2019 - 13:58 Τελευταία τροποποίηση στις 28/08/2019 - 14:26

Η νέα τάση που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα είναι η ενασχόληση ανθρώπων του ποδοσφαίρου με το γυναικείο ποδόσφαιρο, τόσο στη Λέσβο όσο και σε άλλα μέρη της χώρας.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι καινούργιο κυρίως στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ωστόσο για εμάς εδώ στο νησί είναι κάτι το διαφορετικό, κάτι το ξένο και όλοι όσοι ξεκίνησαν να ασχολούνται παραδέχονται ότι είναι μια πρόκληση, ένα στοίχημα που όμως πιστεύουν ακράδαντα ότι αξίζει να το επιχειρήσουν και σε μερικές περιπτώσεις να το ρισκάρουν.

Ο Γιάννης Μοσχονησιώτης Μυτιληνιός στην καταγωγή είναι και αυτός ένας νέος φιλόδοξος προπονητής, ο οποίος τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν θα βρίσκεται στον πάγκο της γυναικείας ομάδας του Φοίνικα Καλλιθέας, ενός ιστορικού σωματείου γνωστού για την παρουσία του σε επίπεδο ανδρών και ακαδημιών στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αθηνών αλλά και σε εθνικές κατηγορίες.

mosxonisiotis-foinikas-kalitheas.jpg (770×433)

Το “SL” μίλησε τον Γιάννη Μοσχονησιώτη ο οποίος ξεδιπλώνει τις σκέψεις του και τις απόψεις του σχετικά με το γυναικείο ποδόσφαιρο και όχι μόνο ως νέος προπονητής σε γυναικεία ομάδα:

-Γιάννη πως ξεκίνησες την ενασχόληση σου με την προπονητική;

Από μικρός έπαιζα ποδόσφαιρο και το 2013 πήγα στην Αθήνα ως φοιτητής στην ΑΣΟΕ όπου δύο χρόνια μετά ξεκίνησα να ασχολούμαι με την προπονητική στην ομάδα Αθηναϊκή Αγ. Δημητρίου σε επίπεδο ακαδημιών. Πάντα μου άρεσε η προπονητική και εδώ στο νησί ήταν δύσκολο για έναν νέο όπως εγώ να ξεκινήσω. Οπότε στην Αθήνα μου δόθηκε η ευκαιρία μόλις 20 ετών να ξεκινήσω να κάνω αυτό που ήθελα. Ξεκίνησα να προπονώ ένα τμήμα Κ-8 μικρά παιδιά και τον επόμενο χρόνο συνεχίστηκε η συνεργασία μας καθώς ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι.

-Τα επόμενα σου βήματα;

Στην πορεία θέλησα να πάρω κάποιο δίπλωμα να ασχοληθώ πιο επαγγελματικά με το όλο θέμα. Το 2017 πήρα το UEFA C και έπειτα ξεκίνησα στον Φοίνικα Καλλιθέας πάλι με δύο τμήματα ακαδημιών Κ-8 και Κ-10 και παράλληλα έκανα την προετοιμασία στο γυναικείο τμήμα της ομάδας Λεοντικός Κηφισιάς. Σιγά-σιγά με τον καιρό βρήκα τα πατήματα μου και σε αυτό με βοήθησε αρκετά ο βοηθός προπονητή του Εθνικού Γιώργος Γκοβερίνος με μεγάλη καριέρα, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω θερμά γιατί με πίστεψε από την αρχή και με βοήθησε στο ξεκίνημα μου.

-Σχετικά με την ενασχόληση σου με το γυναικείο ποδόσφαιρο;

Φέτος ο Φοίνικας θα κατεβάσει την γυναικεία ομάδα στην Γ Εθνική για πρώτη χρονιά και μακάρι να έχουμε μια καλή πορεία. Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σχέση με το αντρικό. Πρέπει να το αγαπάς για να το κάνεις αυτό. Ιδιαίτερα όταν αγωνίζεσαι σε μια εθνική κατηγορία μπαίνεις κατευθείαν στα βαθιά. Δεν είναι όπως μια ομάδα ανδρών σε ένα τοπικό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι είναι θέμα καθαρά θέλησης. 

mosxonisiotis-akadimia.jpg (770×657)

-Το γεγονός ότι φέτος στη Λέσβο υπάρχουν δύο γυναικείες ομάδες;

Μόνο θετικό μπορεί να είναι ότι η Λέσβος απέκτησε γυναικείο ποδόσφαιρο. Είναι μια κίνηση προς τα εμπρός και βλέπουμε γενικά ότι έχει παρόν και μέλλον, καθώς αναπτύσσεται όσο περνάνε τα χρόνια. Ευχή μου είναι να κληρωθούμε με τις γυναικείες ομάδες του νησιού. Είναι το ιδανικό σενάριο για μένα και εμπειρία ζωής να έρθω εδώ έστω και ως αντίπαλος προπονητής.

-Ο στόχος σου από εδώ και πέρα;

Στόχος σου από δω και πέρα είναι στο άμεσο μέλλον να ξεκινήσω να προπονώ αντρική ομάδα στην Αθήνα, ενώ παράλληλα σκοπεύω να πάω για UEFA B. Εδώ στην Αθήνα υπάρχει άλλη φιλοσοφία, συνεργαζόμαστε και δουλεύουμε σκληρά με τον σύνδεσμο προπονητών και θέλουμε να καταφέρουμε να γίνει η προπονητική επάγγελμα με το οποίο θα δουλεύουν μόνο οι διπλωματούχοι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey