Με 13 ομάδες η Α κατηγορία, αλλαγές σε play off και play out

02/09/2019 - 13:24 Τελευταία τροποποίηση στις 02/09/2019 - 14:37

Με 13 ομάδες θα διεξαχθεί τελικά το φετινό πρωτάθλημα της Α τοπικής κατηγορίας, αφού ο Κεραυνός επέλεξε να αγωνιστεί στην Β κατηγορία.

Την προηγούμενη εβδομάδα η διοργανώτρια αρχή απέστειλε πρόσκληση για συμμετοχή του σωματείου στην Α κατηγορία λόγω του κενού που δημιουργήθηκε από τη μη συμμετοχή του Διαγόρα και ύστερα από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας η απόφαση που κατέθεσε στα γραφεία της ΕΠΣΛ είναι ότι θα συμμετέχει τελικά στο πρωτάθλημα της Β κατηγορίας.

Με τα νέα δεδομένα σήμερα το απόγευμα στην κληρωτίδα θα μπουν 13 ομάδες και συγκεκριμένα:

ΑΕΤΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΕΡΑΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΑΣ ΠΑΡΑΚΟΙΛΩΝ
ΑΟ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ
ΑΡΙΩΝ ΜΗΘΥΜΝΑΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΚ.ΚΑΛΛΟΝΗΣ
ΑΙΓΕΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΑΦΙΩΝ
ΟΡΦΕΑΣ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ
ΕΜΑΣ ΦΙΛΙΑ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΑΣΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΠΣ Λέσβου μετά από αυτή την εξέλιξη θα αποφασίσει τον υποβιβασμό τριών ομάδων και όχι τεσσάρων όπως ήταν η αρχική της απόφαση. Συγκεκριμένα θα υποβιβαστεί απ'ευθείας η ομάδα που θα καταλάβει την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και οι άλλες δύο θα προκύψουν από την διαδικασία των play out όπως αναφέρεται στην προκήρυξη.

Αλλαγές και στη Β κατηγορία

Νέα δεδομένα θα υπάρξουν και στη Β κατηγορία, καθώς η διοργανώτρια αρχή προσανατολίζεται στο να τροποποιήσει τα play off και play out. Στα play off θα συμπεριληφθούν 6 ομάδες και όχι 4 όπως ανακοίνωσε αρχικά. Συγκεκριμένα οι 3 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας του κανονικού πρωταθλήματος από κάθε όμιλο (βόρειο και νότιο) θα αγωνιστούν σε ένα πρωτάθλημα δύο γύρων με τις δύο πρώτες θέσεις να κερδίζουν την άνοδο στην Α κατηγορία.

Επίσης, όσον αφορά τα play out οι υπόλοιπες ομάδες θα αγωνιστούν σε ένα μίνι πρωτάθλημα μονών αγώνων με τον πρώτο και δεύτερο στη βαθμολογία μετά τη λήξη των αγώνων να κερδίζουν την παραμονή τους στη Β κατηγορία. Έτσι, μαζί με τις 4 ομάδες που θα μείνουν από τα play off και στις 3 που θα υποβιβαστούν από την Α κατηγορία θα αποτελέσουν τη νέα χρονιά την Β κατηγορία. Οι υπόλοιπες θα αποτελέσουν πιθανόν την Β2 κατηγορία.

Οι δύο όμιλοι της Β κατηγορίας είναι οι παρακάτω:

Βόρειος Όμιλος (7 ομάδες)

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΕΤΡΑΣ
ΑΝΑΞΟΣ Σ ΚΟΥΤΑΡΟΥ
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΥΨΗΣ
ΟΡΦΕΑΣ ΑΝΤΙΣΣΑΣ
ΜΑΚΑΡΕΑΣ ΑΓΡΑΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ΕΡΕΣΟΥ

Νότιος Όμιλος (8 ομάδες)

ΑΟ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΑΤΩ ΤΡΙΤΟΥΣ
ΑΙΓΕΙΡΟΣ ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ
ΑΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΠΠΕΙΟΥ
ΑΡΙΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΗΠΟΥ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΦΑΛΩΝΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey