Ένα «τριφυλλάκι» στην Ολλανδία για τον Άγιαξ!

04/09/2019 - 11:34 Τελευταία τροποποίηση στις 04/09/2019 - 11:38

Πώς θα σας φαινόταν αν ένας νεαρός ποδοσφαιριστής από τη Λέσβο, που προπονείται στην ακαδημία «Τριφυλλάκια», ταξίδευε στην Ολλανδία για να λάβει μέρος στο προπονητικό καμπ του τεράστιου Άγιαξ; Ο Παύλος Μαριόλας το έκανε πράξη, μένοντας εντυπωσιασμένος από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ιστορικού «Αίαντα», αλλά και από το επίπεδο συμπαικτών και προπονητών.

Ο 14χρονος ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος, είναι ένα ταλαντούχο παιδί που προσπαθεί να μη χάσει καμία προπόνηση. Διαθέτει, κατά τον προπονητή του Κωνσταντίνο Λασκαρίδη, τρομερή αντίληψη του χώρου, έχει επιθετικά χαρακτηριστικά, δεν τα παρατά ποτέ μέσα στο γήπεδο και αποδεικνύει σε κάθε στιγμή του εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, πως λατρεύει το ποδόσφαιρο. Το σημαντικότερο, είναι και πολύ καλός μαθητής.

Έπειτα από τις αξιόλογες εμφανίσεις του τόσο στη Μικτή ΕΠΣ Λέσβου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, όσο και διοργανώσεις της ΕΠΣΛ, ο Μαριόλας άνοιξε τα φτερά του και βρέθηκε στην Ολλανδία. Είχε προηγηθεί η κατάκτηση του τίτλου στο Πρωταθλημα Νέων της ΕΠΣΛ, αποτελώντας βασικό κομμάτι της ομάδας του παρότι νεότερος ηλικιακά, κάνοντας επίσης αισθητή την παρουσία του και στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των παίδων.

Στο προπονητικό καμπ του Άγιαξ, ο Παύλος Μαριόλας συνέχισε να τραβά πάνω του βλέμματα όσων τον παρακολούθησαν. Είχε πολλές καλές στιγμές και μάλιστα τιμήθηκε με το τίτλο του MVP από τους διοργανωτές, πιστοποιώντας όλες τις συστάσεις που τον συνόδευαν πριν το ταξίδι του στην Ολλανδία, αναγκάζοντας αρκετούς σκάουτερς που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του «Αίαντα» να σημειώσουν το όνομά του στο μπλοκάκι τους.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, πάντως, βρίσκεται και στο ραντάρ του Παναθηναϊκού, αφού οι σχέσεις του ιδρυτή της ακαδημίας, Χάρη Γραμμού, με το «τριφύλλι» είναι εξαιρετικές. Στο πρόσφατο παρελθόν τρεις παίκτες από τη Μυτιλήνη έχουν μεταπηδήσει στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού (Ζεϊμπέκης, Πουλιάνος) και την πρώτη ομάδα (Χατζηγιοβάνης), ενώ αρκετοί ακόμα έχουν περάσει το κατώφλι των ακαδημιών για να δοκιμαστούν.

Το σημαντικό για τα «Τριφυλλάκια» είναι πως συνεχίζουν να εξελίσσουν νεαρούς ποδοσφαιριστές, πιστοί στο δόγμα της παραγωγικής διαδικασίας. Ο προπονητής της ακαδημίας, Κωνσταντίνος Λασκαρίδης, κάτω από τις οδηγίες του οποίου έχουν βελτιωθεί δεκάδες παιδιά, συνεισφέρει με την καθοδήγησή του στο να συνεχίζει η Λέσβος να τροφοδοτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο με φρέσκο ταλέντο. Απόδειξη, ότι όπου υπάρχει μεράκι και όρεξη για δουλειά, το αποτέλεσμα δικαιώνει και τους παίκτες, αλλά και το τεχνικό τιμ.

Τα «Τριφυλλάκια» ξεκινούν τη σεζόν σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου, με τον καθιερωμένο αγιασμό στις εγκαταστάσεις τους και τη δημιουργία τμημάτων ανάλογα με τη δυναμική, αλλά και με την ηλικία. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey