Π. Βερρής: Πρέπει να απεμπλακεί η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων από την εγγραφή στο μητρώο

04/10/2022 - 19:21 Τελευταία τροποποίηση στις 04/10/2022 - 19:51

Την άποψη του σχετικά με την εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ δημοσιοποίησε ο πρόεδρος τη Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου Παντελέων Βερρρής σε συνέντευξή του χθες στο «Ν» 99 fm και στην νέα αθλητική εκπομπή "Μπάλα στον Αέρα".

Ο κ. Βερρής ανέφερε ότι η εγγραφή στο μητρώο είναι απαραίτητη για να μπορέσουν τα σωματεία να επιχορηγηθούν, χωρίς να επιβάλλονται ωστόσο ποινές στα σωματεία που δεν έχουν ενταχθεί και το κυριότερο να μην υπάρχει σύνδεση της εγγραφής ενός σωματείου με την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.

Όπως τόνισε η διαδικασία εγγραφής στο μητρώο είναι πολύ απαιτητική και χρονοβόρα και δεν είναι εύκολη για τον καθένα να την φέρει εις πέρας, ενώ σε λίγο καιρό για την ένταξη ενός σωματείου θα είναι απαραίτητη η τροποποίηση του καταστατικού του βάσει του νέου νόμου, κάτι το οποίο είναι ξανά κοστοβόρο.

Επιπλέον, σημείωσε ότι ανέλαβε προσωπικά την εγγραφή όλων των σωματείων που δεν είχαν προχωρήσει την διαδικασία και μέχρι 30/9 κατατέθηκαν όλες οι αιτήσεις, περιμένοντας πλέον την επικαιροποίηση από την ΓΓΑ. Ακόμη, αναφορικά με το θέμα του προπονητή είπε ότι στη Λήμνο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, διότι μόνο ένας είναι εγγεγραμμένος την ΓΓΑ και τα σωματεία είναι συνολικά 8.

Ο Παντελέων Βερρής τόνισε ότι, η πολιτεία πρέπει να απλουστεύσει την διαδικασία ένταξης στο μητρώο και ότι αναμένουν να δώσει το πράσινο φως η ΕΠΟ για την έναρξη των πρωταθλημάτων καθώς πεποίθηση του είναι ότι σύντομα θα βρεθεί λύση και θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

"Προτεραιότητα μας να βοηθήσουμε τα σωματεία"

Ως Ένωση δήλωσε,θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τα σωματεία με κάποιες χορηγίες, μπάλες, στολές στα μέτρα του δυνατού, καθώς αναμένονται κάποιες δόσεις προς την ΕΠΟ από την UEFA, οι οποίες θα διατεθούν προς τις ΕΠΣ της τάξης των 10.000€ ανά Ένωση.

"Έχουμε πλάνο τριετίας, κύριος σκοπός μου οι Μικτές και το Ενωσιακό γήπεδο

"Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα σε νέα παιδιά και να βγουν νέα ταλέντα και γι αυτό θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή νεαρών παικτών από τη νέα σεζόν", ενώ πρόσθεσε ότι το Ενωσιακό γήπεδο πρέπει να αναβαθμιστεί συνολικά αλλά αυτό προϋποθέτει και μια βοήθεια από την πολιτεία κα συγκεκριμένα από την Περιφέρεια και τον Δήμο. "Θα είναι προς όφελος όλου του Λεσβιακού ποδοσφαίρου και της περιοχής αλλά και για τις Μικτές ομάδες."

Διαιτησία

Σχετικά με την διαιτησία, παραδέχθηκε ότι υπάρχει έλλειψη στους διαιτητές και υπάρχουν διαιτητές σε προχωρημένη ηλικία. Ενημέρωσε ότι φέτος γίνεται ξανά μια σχολή διαιτησίας με τον κ. Γιώργο Κουκούλα που συμμετέχουν γύρω στα 10 άτομα και ότι έχει γίνει επικοινωνία και με τον πρόεδρο της επιτροπής τον κύριο Στρατή Παπουτσέλη και χρόνο με τον χρόνο θα αυξάνεται ο αριθμός καθώς υπάρχουν σκέψεις για να βρεθούν λύσεις.

"Θα είμαι ξανά υποψήφιος"

Τέλος, ο κ. Βερρής δημοσιοποίησε την πρόθεση του να είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές της ΕΠΣΛ, έχοντας ρίξει μάλιστα το βάρος εκεί, ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σημείωσε ότι δεν είναι στην σκέψη του να "ξανακατέβει" υποψήφιος, ωστόσο άφησε ανοιχτό παράθυρο  χωρίς να το αποκλείσει.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey