Και ποδοσφαιρίστριες και «τρι-διπλές»

22/10/2022 - 12:15 Τελευταία τροποποίηση στις 22/10/2022 - 13:04

Αδελφές που να αθλούνται μαζί, υπάρχουν πολλές. Δίδυμες αδελφές που να παίζουν ποδόσφαιρο μαζί σίγουρα λιγότερες και δίδυμες που να αγωνίζονται ταυτόχρονα στην ίδια ομάδα, αρκετά περιορισμένος αριθμός.

Στη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα «Σαπφώ» που εκπροσωπεί τη Λέσβο στη Β Εθνική στο πρωτάθλημα Γυναικών, συμβαίνει κάτι το μοναδικό στην Ελλάδα, ίσως και παγκοσμίως.

Τι το διαφορετικό έχει αυτή τη ομάδα; Όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία ζευγάρια διδύμων αδελφών που αγωνίζονται μαζί ταυτόχρονα. Κοινώς η μισή εντεκάδα και περισσότερο, μπορεί σε κάποιους αγώνες να είναι «οικογενειακή υπόθεση».

Ως γνωστόν τα δίδυμα αδέλφια μοιράζονται πολλά πράγματα και κάνουν τις περισσότερες φορές κοινές δραστηριότητες. Έτσι και οι δίδυμες αδελφές Ψωμαδέλλη, Κατρακάζα και Δεσποτέλλη, αποφάσισαν να κάνουν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα στις ίδιες ομάδες και αυτή τη στιγμή αγωνίζονται όλες μαζί στη Σαπφώ.

adelfes-psomadeli-sapfo.jpg (770×528)

Ψωμαδέλλη Βάσω (αριστερά) και Ψωμαδέλλη Βίκυ (δεξιά)

Η Ψωμαδέλλη Βάσω είναι μαθηματικός στο επάγγελμα και υπερασπίζεται τα γκολπόστ της ομάδας, εδώ και δύο χρόνια όταν και ξεκίνησε να αγωνίζεται για πρώτη φορά. Η αδελφή της, Βίκυ Ψωμαδέλλη είναι νηπιαγωγός, αγωνίζεται στην άμυνα και φοράει τη φανέλα του σωματείου τρία χρόνια.

adelfes-katrakaza-sapfo.jpg (770×422)

Κατρακάζα Δήμητρα (αριστερά) και Κατρακάζα Φρόσω (δεξιά)

Οι αδελφές Δήμητρα και Φρόσω Κατρακάζα είναι γυμνάστριες και ξεκίνησαν να παίζουν ποδόσφαιρο από πολύ μικρές σε ηλικία στην ακαδημία ποδοσφαίρου αγοριών του ΑΟ Πολιχνίτου το διάστημα 2003-2007, αλλά τότε δεν υπήρχαν γυναικείες ομάδες στο νησί και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν σε κάποια ομάδα.

Έτσι, μετά από κάποια χρόνια συνδύασαν τις σπουδές τους με την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, παίζοντας σε ομάδες στις πόλεις που φοιτούσαν. Η Δήμητρα αγωνίστηκε με την Πανσεραϊκή Αθλητική Ένωση (2013-2019) σε όλες τις κατηγορίες μάλιστα και στη συνέχεια στην ομάδα της Λέσβου, ενώ η Φρόσω φόρεσε αρχικά τα χρώματα της Ροδόπης 87' στην Κομοτηνή (2012-2015), στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Πανσεραϊκή (2016-2019) μαζί με την αδερφή της και ακολούθησε η Σαπφώ που αγωνίζονται από το 2019 έως τώρα ξανά μαζί. Και οι δύο αγωνίζονται ως αμυντικά χαφ.

adelfes-despoteli-sapfo 1.jpg (770×514)

Δεσποτέλλη Μιχαέλα (αριστερά) και Δεσποτέλλη Γαβριέλα (δεξιά)

Το τρίτο ζευγάρι διδύμων είναι οι μικρότερες σε ηλικία μαθήτριες Β Λυκείου, οι Δεσποτέλλη Μιχαέλα και Γαβριέλα. Και οι δύο αγωνίζονται στα μετόπισθεν και ξεκίνησαν στη Σαπφώ τον Δεκέμβριο 2021.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey