Άλλαξε κατηγορία ο «Ταρλάς»

25/07/2023 - 12:31 Τελευταία τροποποίηση στις 26/07/2023 - 12:47

Το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης άλλαξε κατηγορία από Β2 σε Γ1, έτσι ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει τους αγώνες του Αιολικού στο νέο πρωτάθλημα της SL2.

Βάσει των αναγκών που προκύπτουν από τη συμμετοχή του Αιολικού στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, στον "Ταρλά" πρέπει να πραγματοποιηθούν κάποιες αλλαγές-αναβαθμίσεις, έτσι ώστε το γήπεδο να "νομιμοποιηθεί". Ο Ταρλάς έως τώρα μπορούσε να φιλοξενήσει αγώνες Ερασιτεχνικής Εθνικής Κατηγορίας (Γ Εθνική), όμως στη SL2 ως επαγγελματική κατηγορία απαιτούνται άλλες προϋποθέσεις για τη λειτουργία των γηπέδων που θα φιλοξενηθούν τους αγώνες στο πρωτάθλημα.

Άμεσα η προσωρινή επιτροπή του Αιολικού, με την διαμεσολάβηση του προέδρου του Αετού Λουτρών Νίκου Σπανού αλλά και με την πολύτιμη συνεισφορά των μελών της επιτροπής ελέγχου καταλληλότητας που όρισε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, έτρεξαν άμεσα όλες τις διαδικασίες για τον έλεγχο και την αναβάθμιση του γηπέδου. Ο Δήμος Μυτιλήνης ενέκρινε την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου και η Περιφέρεια στη συνέχεια αποφάσισε την χορήγηση προσωρινής άδειας λειτουργίας έως 30 Σεπτεμβρίου, καθώς υπάρχουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες στον χώρο του γηπέδου που ωστόσο αναμένεται να διευθετηθούν. 

Η επιτροπή που συγκρότησε η Περιφέρεια και αποτελείται από τους Γιώργο Χατζησταυράκη, Κρητικόπουλο Φώτη, Ιατρουδέλλη Ειρήνη, Σταυρέλλη Χρήστο, Λύρα Γρηγόρη, Κλειδαρά Σπύρο, Γκαγκαρέλλη Αντώνη, Χατζηκωνσταντίνου Μαρία, Πιττό Παναγιώτη, Πουλιόγλου Ανέστη, Βάλεση Παναγιώτη και Μοσχονησιώτη Θανάση, θα συγκληθεί εκ νέου στις 15 Σεπτεμβρίου για επανέλεγχο με σκοπό να εκδοθεί η οριστική άδεια λειτουργίας. 

Το "SL" επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Παναγιώτη Πιττό ο οποίος ανέφερε:"Προχωράνε με γοργούς ρυθμούς όλες οι διαδικασίες, με συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται απ' όλους που έχουμε αναλάβει να τρέξουμε τις διαδικασίες." Τα βασικά θέματα που είχε το γήπεδο λύνονται, όπως η στατικότητα των κερκίδων, πυρόσβεση κλπ που υπάρχουν άδειες. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες ακόμη, όμως μέχρι τον Σεπτέμβριο πιστεύω ότι θα έχουν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες και το γήπεδο θα είναι έτοιμο."

Το γεγονός της ενασχόλησης παραγόντων του Λεσβιακού ποδοσφαίρου και ανθρώπων της αυτοδιοίκησης με τον Αιολικό, σίγουρα είναι ελπιδοφόρο και αποδεικνύει ότι μπορεί να συμβάλλει ο καθένας με τον δικό του τρόπο σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια που απαιτείται για την παρουσία του εκπροσώπου του Βορείου Αιγαίου στη Super League 2.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey