Έντονος προβληματισμός για το παρόν και το μέλλον του Λεσβιακού ποδοσφαίρου

29/07/2023 - 09:47 Τελευταία τροποποίηση στις 29/07/2023 - 10:17

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουλίου στο Επιμελητήριο Λέσβου η προγραμματισμένη ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Λέσβου.

Πριν την έναρξη της συνέλευσης στην οποία υπήρξε οριακή απαρτία από τα σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο Ελλήνων πιλότων του Canadair Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη που συνετρίβη στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς. Γραμματείς της συνέλευσης ορίστηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Παντελέων Βερρής, ο εκπρόσωπος του Κεραυνού Αφάλωνα κ. Γρηγόρης Κάϊτατζης και της Σαπφούς η κα. Αγγελική Λεμονιά.

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΛ και ο Γεν. Γραμματέας Αντώνης Γιαννάκης προχώρησαν στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της περασμένης χρονιάς, τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα, αλλά και στην έγκριση του προϋπολογισμού για το νέο έτος. Στη συνέχεια ακολούθησε η ανάγνωση της έκθεσης από τον πρόεδρο της Εξελεγκτικής επιτροπής κ. Γιώργο Βαρκάρη.

Μετά το πέρας της Συνέλευσης, οι παράγοντες των σωματείων εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λεσβιακό ποδόσφαιρο και το γεγονός ότι χρόνο με τον χρόνο ο αριθμός των ομάδων που λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα μειώνεται αισθητά. Αυτό στο οποίο συμφώνησαν όλοι αν και ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, είναι ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βάση στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και κατ 'επέκταση στις υποδομές, έτσι ώστε να μπορέσουν οι ομάδες να επιβιώσουν και να υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη μελλοντικά. Εξίσου μεγάλη συζήτηση έγινε για το θέμα των προπονητών και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να μπορέσει ένα σωματείο να "προσλάβει νόμιμα" έναν τεχνικό.

Επιπλέον, π κ. Βερρής ανέφερε ότι η Ένωση θα σταθεί αρωγός ξανά σε όλες τις ομάδες και βασικός σκοπός για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά είναι να μειωθούν τα κόστη στα οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν. Τέλος, πρόσθεσε ότι ένας ακόμη από τους βασικούς στόχους είναι ο εκσυγχρονισμός του Ενωσιακού Γηπέδου στη Θερμή, με τις διεργασίες να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο τόσο για την αναβάθμιση του υπάρχοντος γηπέδου, όσο και για την κατασκευή νέου γηπέδου στον διπλανό χώρο με χρήματα της UEFA μέσω της ΕΠΟ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey