Σεμινάριο προπονητών για τις Σχολές ΟΣΦΠ

04/04/2012 - 10:32 Τελευταία τροποποίηση στις 04/04/2012 - 10:58

Προπονητές των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού από όλη την ελληνική επικράτεια βρέθηκαν το διήμερο 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη, όπου παρακολούθησαν το 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Προπονητών, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.

Μεταξύ αυτών και οι προπονητές της Σχολής στη Μυτιλήνη Κώστας Καραμανώλης και Γιώργος Τσολακίδης, που μίλησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και τόνισαν τη σημασία που έχει για αυτούς η συνεχής προσπάθεια που καταβάλει ο Ολυμπιακός και η Ακαδημία, για να τους παρέχει όλα τα εφόδια και τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για την εργασία τους και την αθλητική διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών.

Την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου, έγινε στους προπονητές μια σύντομη ενημέρωση για τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν από τη Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και στη συνέχεια ακολούθησε το πρώτο μέρος των θεωρητικών παρουσιάσεων.

Οι Χαράλαμπος Ζελενίτσας, Διευθυντής της Ακαδημίας και Νίκος Τοπολιάτης, Προπονητής του Αγωνιστικού Τμήματος Κ-14 παρουσίασαν τεχνικά θέματα που αφορούν στην αγωνιστική φιλοσοφία της Ακαδημίας και στην προπονητική εφαρμογή της στις Σχολές Ποδοσφαίρου.

Μετά το πέρας της συνεδρίας στην αίθουσα, οι προπονητές των Σχολών είχαν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την προπόνηση της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια ακολούθησαν πρακτικές ασκήσεις στο γήπεδο, τις οποίες παρουσίασαν ο Δημήτρης Τερεζόπουλος προπονητής του Αγωνιστικού Τμήματος Κ-17, ο Μίλαν Παύλοβιτς, προπονητής του Αγωνιστικού Τμήματος Κ-15 και ο γυμναστής της Ακαδημίας, Θανάσης Ρωσσίδης.
Στο τελευταίο μέρος της ημέρας, κάθε Σχολή παρουσίασε στο γήπεδο συγκεκριμένες ασκήσεις τiς οποίες είχε προετοιμάσει σύμφωνα με της οδηγίες της Διεύθυνσης Ακαδημίας.

Τη δεύτερη ημέρα στο θεωρητικό μέρος, ο υπεύθυνος του Προπονητικού Προγραμματισμού της Ακαδημίας Άλεξ Κάσερες, ανέλυσε θέματα που αφορούν στην τακτική φιλοσοφία των Αγωνιστικών Τμημάτων Υποδομής και στην πρακτική εφαρμογή τους για τις μικρές ηλικίες. Στη συνέχεια ο Χρήστος Θεοδώρου, Προπονητής τερματοφυλάκων της Ακαδημίας εξήγησε βασικές αρχές για την τεχνική των τερματοφυλάκων.

Το θεωρητικό μέρος έκλεισε ο Τεχνικός Σύμβουλος και Scout της Ακαδημίας Γιώργος Αμανατίδης, παρουσιάζοντας τις μέχρι σήμερα ενέργειες της Διεύθυνσης Ακαδημίας στον τομέα του Scouting και αναλύοντας τις πτυχές της συνεργασίας με τις Σχολές Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, για την ανίχνευση και αξιολόγηση νεαρών ποδοσφαιριστών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στο πρακτικό κομμάτι οι προπονητές παρακολούθησαν μέρος του αγώνα του Αγωνιστικού Τμήματος Κ-10 του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με τον Ηρακλή Περιστερίου και ακολούθησαν οι ασκήσεις στο γήπεδο, τις οποίες παρουσίασαν ο Σίνισα Γκόγκιτς προπονητής του Αγωνιστικού Τμήματος Κ-20, ο Φώτης Παπαπαναγής, προπονητής των Αγωνιστικών Τμημάτων Κ-13 και Κ-10 και για τους τερματοφύλακες ο Χρήστος Θεοδώρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey