Μικρές αλλαγές στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ

03/07/2012 - 17:07

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Λέσβου, κατά την οποία το παρόν έδωσαν συνολικά 20 σωματεία, αριθμός σχετικά ικανοποιητικός σε σχέση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Κάνοντας το διοικητικό απολογισμό της χρονιάς, ο Πρόεδρος Σταύρος Ψαρρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το πως εξελίχθηκαν τα πρωταθλήματα φέτος, στεκόμενος ιδιαίτερα στον τομέα των υποδομών, ζητώντας από τους παράγοντες να δώσουν βάρος στα νέα παιδιά:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τα πρωταθλήματα που διοργανώσαμε, τα οποία κράτησαν το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι τέλους. Είχαμε οκτώ γήπεδα με χόρτο, στα οποία έγιναν οι αγώνες καθώς φέτος προστέθηκαν αυτά της Αγιάσου και του Παπάδου. Στόχος μας είναι κάθε χρονιά να προσθέτουμε και ένα ακόμη γήπεδο με χόρτο.

Πολύ καλά πήγαν και τα πρωταθλήματα υποδομής στα οποία η ΕΠΣΛ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και αυτό ζητάμε και από τους παράγοντες, στρέφοντας την προσοχή τους στα νέα παιδιά. Όλες οι επιτροπές και τα μέλη τους δούλεψαν με μεράκι και έφεραν εις πέρας το δύσκολο έργο τους, για το οποίο οφείλω να τους ευχαριστήσω. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ την ΑΕΛΚ και τον Αιολικό που πρωταγωνίστησαν φέτος στα πρωταθλήματα που συμμετείχαν και ιδιαίτερα την Κ20 της ΑΕΛΚ στην οποία γίνεται πολύ καλή δουλειά» τόνισε ο κ. Ψαρρόπουλος.

Στη συνέχεια ο ταμίας της Ένωσης Λεωνίδας Σταυρινός έκανε τον οικονομικό απολογισμό, ο οποίος όπως και ο διοικητικός, εγκρίθηκε από τα παρόντα σωματεία.

Όπως έγινε γνωστό στη Γενική Συνέλευση, από φέτος ο πρωταθλητής της Α' Κατηγορίας θα συμμετέχει απ' ευθείας στα μπαράζ ανόδου του Περιφερειακού, χωρίς τη διεξαγωγή αγώνων κατάταξης στη Λέσβο. Η αλλαγή αυτή είναι απαραίτητη λόγω των πιέσεων της ΕΠΟ να τελειώνουν νωρίτερα τα πρωταθλήματα.

Η Α' Κατηγορία θα διεξαχθεί με 14 ομάδες. Αναφορικά με τον υποβιβασμό, η τελευταία ομάδα της κατάταξης θα πέφτει στη Β' Κατηγορία και οι τέσσερεις ομάδες στις θέσεις 10 - 13 θα δίνουν αγώνες μπαράζ δύο γύρων (εντός - εκτός) και η ομάδα της τελευταίας θέσης στον ειδικό πίνακα επίσης θα υποβιβάζεται.

Παρά την πρόθεση της ΕΠΣΛ όλοι οι αγώνες της Α' Κατηγορίας να διεξάγονται σε γήπεδο με χόρτο, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό αφού Παπανικολής και Άναξος δε πληρούν τις προϋποθέσεις και είναι αδύνατο να δηλώσουν ως έδρα το Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής, που είναι το πλησιέστερο με χόρτο, αφού το γήπεδο χρησιμοποιείται ήδη από πολλές ομάδες.

Στη Β' Κατηγορία, η ομάδα που θα κατακτήσει την 1η θέση θα πάρει την άνοδο, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2-5 θα δώσουν αγώνες μπαράζ (εντός εκτός) για το δεύτερο προνομιούχο εισιτήριο. Στη Γ' Κατηγορία, οι δύο πρώτες ομάδες θα κερδίσουν την άνοδό τους απ' ευθείας.

Σε ότι αφορά τους μικρούς ηλικιακά ποδοσφαιριστές, ως τέτοιοι λογίζονται οι γεννηθέντες το 1992 και έπειτα, ενώ για τους 21 ετών όσοι γεννήθηκαν το 1995 και πάνω.

Το Κύπελλο ΕΠΣ Λέσβου θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου με υποχρεωτική τη συμμετοχή των ομάδων της Α' Κατηγορίας, ενώ στην Α' Φάση δε θα συμμετέχει ο Αιολικός που συμμετέχει στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey