Φυσιοθεραπευτές εναντίον αφερέγγυων

20/07/2012 - 13:57 Τελευταία τροποποίηση στις 20/07/2012 - 14:27

Με ανακοίνωσή του ο Φυσιοθεραπευτής Δημήτρης Τάκας, ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λέσβου, Χίου και Σάμου γνωστοποίησε την πρόθεση των συναδέλφων του να σταματήσουν να παρέχουν την όποια επιστημονική τους βοήθεια σε συλλόγους που έχουν συσσωρευμένες οφειλές σε συναδέλφους τους.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Αιολικού, όπου αναγνώστηκε η συγκεκριμένη ανακοίνωση, οι φυσιοθεραπευτές θα ζητούν την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού με τις ομάδες, το οποίο θα τίθεται εις γνώση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Ο Δημήτρης Τάκας, μέσω του εκπροσώπου του Κώστα Σκλεπάρη, κατέθεσε τις αποφάσεις των συναδέλφων του ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του Αιολικού, με το οποίο υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα από τη φετινή σεζόν, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις βεβαιωμένες οφειλές που ανακοίνωσε η διοίκηση (ύψους 30.000€).

Από τη μεριά της η διοίκηση του Ερασιτέχνη Αιολικού, αφού πρώτα αντέκρουσε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που αναφερόταν σε παλαιότερα χρέη της ΠΑΕ που καλύφθηκαν ως ένα ποσοστό, τη χρονιά που η ομάδα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη Γ' Εθνική λόγω οικονομικών δυσκολιών, διεμήνυσε σε κάθε τόνο πως η φετινή οφειλή προς το πρόσωπο του κ. Τάκα και των συνεργατών του αναγνωρίζεται και θα εξοφληθεί.

Μάλιστα, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΠΣΛ Σταύρο Ψαρρόπουλο να ανακαλέσει στη μνήμη του τη συγκεκριμένη περίοδο, διαψεύδοντας αυτό που ακούστηκε από τον εκπρόσωπο του κ. Τάκα, πως παράγοντες της τότε διοίκησης της ΠΑΕ εισέπραξαν χρήματα από την έκτακτη επιχορήγηση που είχε αποφασίσει ο Νομαρχιακός Αθλητικός Οργαμισμός, προς την ομάδα της Μυτιλήνης.

Βέβαια, ο γνωστός φυσικοθεραπευτής δεν αναφερόταν προς τα μέλη της τότε διοίκησης που βρίσκονται και σήμερα στο ΔΣ, όπως ο Σταύρος Γριπιώτης, που απάντησε επί προσωπικού, αλλά σε άλλους παράγοντες (εντός ή εκτός διοίκησης) που έσπευσαν να "πατσίσουν" ένα μεγάλλο κομμάτι των χρημάτων που είχαν δώσει εκείνη τη χρονιά, ως οικονομική διευκόλυνση στην ΠΑΕ.

Αναλυτικά, κομμάτι της ανακοίνωσης: "Ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λέσβου, Χίου & Σάμου έκανα μια εισήγηση στο τελευταίο Δ.Σ. και έγινε δεκτή. Η εισήγηση αυτή αναφέρει ότι δημιουργείται μια κατάσταση των οφειλών όλων των ομάδων και όλων των αθλημάτων, μια black list.

Όποια ομάδα δεν εξοφλεί τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάστηκε θα μπαίνει σε αυτή την κατάσταση. Αυτές οι ομάδες δε θα τύχουν στο μέλλον φυσιοθεραπευτικής φροντίδας. Βάσει αυτής της κατάστασης θα αποφασίζει το Δ.Σ ποια ομάδα από εδώ και μπρος είναι φερέγγυα και θα έχει τη δυνατότητα να της παρέχεται συνεργασία με πτυχιούχους φυσικοθεραπευτές.

Από τη φετινή χρονιά η συνεργασία μεταξύ ομάδων και φυσικοθεραπευτών θα βεβαιώνεται με ιδιωτικό συμφωνητικό, που θα είναι υπό την αιγίδα της νομικής υπηρεσίας του Πανελλήνιου Συλλόγου φυσικοθεραπευτών. Έτσι βάζουμε τέλος στον εμπαιγμό κάθε συναδέλφου που συνεργάζεται με μη φερέγγυες ομάδες.

Δημήτρης Τάκας"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey