Κλείνει ένα διάζωμα του "Ταρλά"

07/09/2012 - 14:16 Τελευταία τροποποίηση στις 07/09/2012 - 14:56

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση γύρω από τη στατική κατάσταση του Σταδίου Μυτιλήνης.

Το παρόν έδωσε και ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Κ. Σπυράκος, ο οποίος έχει αναλάβει να εκπονήσει τη σχετική μελέτη, που βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Τα συμπεράσματα της μελέτης καταδεικνύουν πρόβλημα στατικότητας, το οποίο είναι πιο έντονο στο διάζωμα των φιλοξενούμενων.

Ο Κ. Σπυράκος υπογράμμισε πάντως, αναφερόμενος στον "Ταρλά", ότι το στατικό πρόβλημα δεν είναι τόσο σοβαρό και ο χώρος δεν κρίνεται επικίνδυνος. Τόνισε μάλιστα, πως δε θα χρειαστούν υποστυλώσεις κάτω από την κερκίδα, όμως για το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, δε θα πρέπει να υπάρχει υπερσυγκέντρωση κόσμου στο συγκεκριμένο κομμάτι της κερκίδας.

Αναλυτικά, μέρος της τοπθέτησής τους στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Πριν λίγο καιρό κι ενώ η μελέτη του Σταδίου Μυτιλήνης ήταν σε εξέλιξη, ζητήθηκε από το Δήμο Λέσβου η άποψή μου για μια μουσική συναυλία, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί.

Εκτιμήσαμε τότε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο ένα μέρος των κερκίδων του Σταδίου, ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα από την ενδεχόμενη υπερσυγκέντρωση του κόσμου. Με την ολοκλήρωση της μελέτης, διαπιστώσαμε ωστόσο ότι οι κερκίδες αντιμετωπίζουν κάποια στατικά προβλήματα, όμως αυτά είναι σαφώς υποδεέστερα από εκείνα του Κολυμβητήριου, γι αυτό και οι επεμβάσεις που θα γίνουν θα είναι ήπιες.

Θα περιοριστούν στην κάτω παρειά των κερκίδων και μπορώ να πω, ότι αν ξεκινήσουν άμεσα θα ολοκληρωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, περίπου δηλαδή σε ένα μήνα. Το κόστος συνολικά δε πρόκειται να ξεπεράσει τις 100.000€. Μ αυτό τον τρόπο, το Στάδιο θα αναβαθμιστεί από πλευράς στατικότητας και πλέον δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, ούτε σε περίπτωση σεισμού, ούτε σε περίπτωση υπερφόρτωσής του με πολύ κόσμο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey