Πέντε Λέσβιοι διπλωματούχοι UEFA B'

14/09/2012 - 13:11 Τελευταία τροποποίηση στις 14/09/2012 - 13:35

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της Σχολής προπονητικής της ΕΠΟ για το δίπλωμα UEFA B', που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στο Ενωσιακό Γήπεδο Θερμής (πρακτικά) και το Ξενοδοχείο Lesvos Inn (θεωρητικά).

Συνολικά 38 προπονητές έλαβαν μέρος στη Σχολή, από τη Λέσβο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι υποψήφιοι διπλωματούχοι τέθηκαν υπό τις οδηγίες των UEFA Pro προπονητών Μιχάλη Μητροτάσιου και Μάκη Σεντελίδη και τις προηγούμενες 16 ημέρες αφοσιώθηκαν κυριολεκτικά από το πρωί μέχρι το βράδυ στη μελέτη των μυστικών της προπονητικής. Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα μαθήματα της διαιτησίας, της πρακτικής και της θεωρίας.

Από τους 36 που συμμετείχαν, μόλις οι 9 κατάφεραν να πάρουν το δίπλωμα UEFA B', εκ των οποίων οι πέντε ήταν από τη Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες του "SL", κάτοχοι του διπλώματος προπονητικής έγιναν ο Θόδωρος Παπαλόπουλος, ο Παναγιώτης Αφλαωνιάτης, ο Κώστας Καραμανώλης, ο Προκόπης Καρτάλης και ο Σταύρος Μόλβαλης.

Εκ των υπολοίπων, συνολικά 21 υποψήφιοι θα πρέπει να επανεξεταστούν σε ένα μάθημα και οι υπόλοιποι 8 σε δύο μαθήματα για την απόκτηση του διπλώματος.

Αυτό που έχει πάντως μεγάλη σημασία, είναι το γεγονός ότι στους υποψήφιους προπονητές που συμμετείχαν στη Σχολή έχει δοθεί πιστοποίηση, με την οποία μπορούν να κάνουν χρήση των γνώσεων που απέκτησαν (UEFA B') για δύο χρόνια.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την ΕΠΣ Λέσβου, όσοι υποψήφιοι προπονητές από το νησί μας αποφασίσουν να δώσουν ξανά για την απόκτηση του διπλώματος, δε θα χρειαστεί να φύγουν εκτός νησιού, αφού θα εξεταστούν στη Μυτιλήνη από αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ σε συγκεκριμένο χρόνο, που θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey