Ο Γενεράλης και η περίφημη στατικότητα του Ταρλά...

19/09/2012 - 11:42 Τελευταία τροποποίηση στις 19/09/2012 - 12:50

Από τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών στον τοπικό Τύπο, πληροφορούμαστε για την πρόσφατη σύσκεψη και έλεγχο της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Χώρων στο γήπεδο του Ταρλά, παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής Παναγιώτας Γεωργέλλη, του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας Λευτέρη Γενεράλλη, αστυνομικών αρχών αλλά και εκπροσώπου της άμεσα ενδιαφερόμενης για την υπόθεση ΠΑΕ ΑΕΛΚ.

Μετά τον έλεγχο η Επιτροπή ενημέρωσε πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει το τελικό της πόρισμα αναφορικά με το αν υπάρχει ή όχι πρόβλημα (αυτή η ιστορία καλά κρατεί χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί η ύπαρξη ή όχι του κινδύνου) με τη στατικότητα των κερκίδων στον Ταρλά…

Η είδηση ωστόσο που βγήκε από τη σύσκεψη, ήταν πως ο κ. Γενεράλλης ενημέρωσε την Επιτροπή ότι όποια κι αν είναι η εισήγησή της δε θα ληφθεί υπόψη, καθώς μοναδική αρμόδια για να δώσει άδεια καταλληλότητας είναι η ΕΠΟ!

Κι αυτό σημειώνεται δεδομένου πως όλο το προηγούμενο διάστημα, ακόμα και στη διάρκεια της περασμένης σεζόν όπου στα δημοτικά συμβούλια μαίνονταν πόλεμος μεταξύ των συμβούλων για το αν ο Ταρλάς είναι ασφαλής ή όχι για τους πολίτες, με αποκορύφωμα την κίνηση του Δήμο Λέσβου να ζητήσει τη σύνταξη σχετικής μελέτης από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο…

Ωστόσο στο όμορφο ελληνικό μας κράτος, το τι θα κάνει ο Δήμος ή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (σ.σ με το Δήμο πάντως πασιφανώς να έχει αποδειχθεί ανεπαρκής στο να δώσει λύσεις επί του θέματος) για να προστατέψει τους δημότες του, είναι… ψιλά γράμματα, αφού αρμόδιος τελικά –σύμφωνα και με την τοποθέτηση του κ. Γενεράλλη- είναι μόνο η ΕΠΟ!

Η οποία δίνει την άδεια καταλληλότητας για να αγωνίζονται οι ποδοσφαιρικές ομάδες, που προσελκύουν στα γήπεδα χιλιάδες πολιτών και στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων την όποια παρέμβαση απαιτείται ή όχι για να γίνει, προκειμένου τα γήπεδα να είναι πραγματικά φιλόξενα και ασφαλή για τον κόσμο…

Σημείωση "SL"
Το «SL» συνειδητά δεν έχει ασχοληθεί με τον φαύλο ετούτο κύκλο της καταλληλότητας ή μη του γηπέδου του Ταρλά και για το αν όντως είναι προβληματική η στατικότητα των κερκίδων του Σταδίου της Μυτιλήνης. Είναι -κατά την ταπεινή άποψή μας- υποκριτικό να γράφεις και να ξαναγράφεις ρεπορτάζ για το θέμα, χωρίς να καταθέτεις την ουσία του προβληματισμού της όλης υπόθεσης.

Στο σύνολο του Τύπου δεν είδαμε ένα σχόλιο έστω που να λέει τα δύο αυτονόητα εν προκειμένω… Ποιος δηλαδή ρε παιδιά θα είναι τελικά υπεύθυνος αν συμβεί τίποτα στο γήπεδο και τραυματιστεί κάποιος πολίτης ή αθλητής; Και στην τελική, η ουσία της παραχώρησης άδειας καταλληλότητας ενός γηπέδου, είναι για να μπορέσει απλά να εξυπηρετηθεί η εκάστοτε γηπεδούχος ομάδα ή το να είναι πραγματικά κατάλληλο και ασφαλές για τον κόσμο που θα βρεθεί εκεί;

Στην Ελλάδα που ζούμε όμως έχουμε μάθει να ανεχόμαστε τη διακωμώδηση των θεσμών και των λειτουργιών του κράτους, του κάθε Γενεράλλη που συμμετέχει σε σύσκεψη της Επιτροπής Καταλληλότητας, για να τους πει πως… ό,τι κι αν αποφασίσουν δεν έχει καμία απολύτως σημασία!

Για να μην δημιουργούνται όμως λανθασμένες εντυπώσεις, ασφαλώς και στην όλη ιστορία θεωρούμε «θύμα» την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, που έχει επενδύσει εκατομμύρια ευρώ και καθημερινά σκοντάφτει στην ανεπάρκεια των υποδομών και στην ανικανότητα του κράτους να δώσει λύσεις.

Επιπλέον, φυσικά και δεν είμαστε τίποτα γραφικοί για να θεωρούμε ότι ο Ταρλάς… κινδυνεύει να πέσει ανά πάσα ώρα και στιγμή! Όμως δεν μπορούμε να συμμετέχουμε ελαφρά τη καρδία σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, με τον εξευτελισμό θεσμών, διαδικασιών, ερμηνείας κατά το…δοκούν των νόμων, της υποκρισίας και της υποτίμησης της νοημοσύνης μας! Τουλάχιστον μερικοί εξ… ημών ας κάνουμε (επιτέλους) δημοσιογραφία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey