Η ΑΕΛΚ ζητά τη διαχείριση των γηπέδων

19/11/2012 - 12:31 Τελευταία τροποποίηση στις 19/11/2012 - 12:51

Τη διαχείριση του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, του Δημοτικού Σταδίου Καλλονής «Κώστας Κεντέρης» και του «Γεώργιος Σκούφος» ζητά και επίσημα η ΠΑΕ ΑΕΛΚ, με τη δέσμευση πως θα αναλάβει όλα τα έξοδα συντήρησής τους, χωρίς να παρακωλύει τη χρήση των γηπέδων από τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά σωματεία.

Το αίτημα αυτό εκφράστηκε σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων «Νέα της Λέσβου» και «Εμπρός», σε πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπου της ΠΑΕ ΑΕΛΚ με τη δημοτική αρχή, παρουσία μάλιστα του Δημάρχου Λέσβου Δημήτριου Βουνάτσου και του Αντιδημάρχου Γιάννη Βατού, απόντος όμως του Προέδρου του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Αστυρακάκη.

Η ΠΑΕ ΑΕΛΚ δεν είναι η πρώτη φορά που ζητά τη διαχείριση των τριών γηπέδων που χρησιμοποιεί, αλλά αυτή τη φορά κρίνει πως είναι αναγκαία λόγω του ότι διαπιστώνει πια σοβαρά προβλήματα λειτουργίας τους, με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

GeorgiosSkoufos12Το αποκορύφωμα που οδήγησε στην ανάδειξη του ζητήματος από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, ήταν η… εξαφάνιση του μηχανήματος που κουρεύει το χορτάρι των αγωνιστικών χώρων.

Στα αξιοσημείωτα βέβαια καταγράφεται πως το μηχάνημα που δεν είναι στην υπηρεσία του Δήμου το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται στο συνεργείο μηχανικού αυτοκινήτου που κλήθηκε να το επισκευάσει και πλέον δεν το παραδίδει αν δεν εξοφληθεί…

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο μηχανικός στα «Νέα της Λέσβου», του είχε ζητηθεί αρμοδίως από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ η επισκευή του οχήματος με τη δέσμευση πως θα πληρωθεί από την ίδια.

Στο ίδιο δημοσίευμα ωστόσο καταγράφεται η διάψευση της ΠΑΕ για την ανάληψη του κόστους της επισκευής του οχήματος και η υπόθεση θυμίζει εν πολλοίς την αντίστοιχη περίπτωση με τον επαγγελματία Νίκο Γιαϊτζόγλου που είχε αναλάβει παλαιότερα την πραγματοποίηση εργασιών στο «Γεώργιος Σκούφος» και έμεινε ως σήμερα να αναζητά δικαστικώς την εξόφλησή του για τη δουλειά του, μεταξύ Δήμου Λέσβου και ΠΑΕ ΑΕΛΚ…

Kenteris_stadio_kalloniΣτο διά ταύτα σαν «SL» δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε την κατάσταση με τα γήπεδα της Λέσβου και να δικαιώσουμε την ΠΑΕ, το Δήμο ή τους επαγγελματίες που μένουν απλήρωτοι από το υπάρχον προβληματικό καθεστώς.

Αυτό όμως που σαφέστατα διαπιστώνεται είναι πως όντως ο Δήμος Λέσβου δεν λειτουργεί σε ικανοποιητικό βαθμό τα γήπεδα που μεταξύ άλλων εξυπηρετούν την εκπρόσωπό μας στη Β' Εθνική.

Είναι η λύση η αποκλειστική διαχείρισή τους από την ΠΑΕ που θέλει κι αυτή δικαιολογημένα να διαφυλάξει τα συμφέροντά της;

Η Δημοτική αρχή θα πρέπει να σταθμίσει πολύ σοβαρά την υπόθεση, να θέσει υπόψη της πέραν της δεδομένης αναγκαιότητας της εξυπηρέτησης της ΑΕΛΚ και την εξασφάλιση των ερασιτεχνικών σωματείων και να αποφασίσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey