Boύρος: "Πιστεύω σε αυτή τη φουρνιά παικτών"

15/01/2013 - 10:38 Τελευταία τροποποίηση στις 15/01/2013 - 12:21

Greece_u18_Vouros_Slovenia_MVP3Ο Πραξιτέλης Βούρος αποτελεί αναμφίβολα, όπως θα έλεγαν και οι Αμερικανοί, το "next big thing" για το ποδόσφαιρο της Λέσβου και γιατί όχι, τον στυλοβάτη της αμυντικής ή μεσαίας γραμμής της Εθνικής ομάδας των επόμενων χρόνων.

Οι εμφανίσεις του εξάλλου με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τόσο στην U16 όσο και στην U18, είναι πολλά υποσχόμενες και ο "Πράξι" ένα 17χρονο παιδί που έχει τις δυνατότητες, αλλά κυρίως το μυαλό μέσα στο κεφάλι του, ώστε να κάνει πράξη τα όνειρά του και καριέρα στο ποδόσφαιρο.

Συγκρατημένος, παρά τις περισσότερες από 20 συμμετοχές του στις "μικρές" Εθνικές και προσγειωμένος, παρά τη μεταγραφή του το καλοκαίρι από τον Αιολικό στον Ολυμπιακό, μιλά αποκλειστικά στο "SL" στην πρώτη του συνέντευξη, για τα συναισθήματά του εκπροσωπώντας τη χώρα μας, τους στόχους των "ερυθρολεύκων", το όνειρο μιας ενδεχόμενης μεταγραφής στο εξωτερικό, χωρίς να παραλείπει να αναφερθεί στην ομάδα που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά, τον Αιολικό.

Greece_U18_Vouros_Turkey1Ξεκίνησες επί Θοδωρή Παχατουρίδη στην Εθνική U16, έχοντας εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις σου στον Αιολικό, τη Μικτή Λέσβου και τη Μικτή Αιγαίου στη συνέχεια. Πώς νιώθεις που αποτελείς βασικό στέλεχος και της Εθνικής U18;

"Aρχικά θα ήθελα να αναφέρω πως είμαι ευγνώμων απέναντι στον κ. Παχατουρίδη. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει αυτά τα δύο χρόνια και τη δυνατότητα που μου δίνει να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Σίγουρα νιώθω ενα αίσθημα χαράς, καθώς μέσα απο σκληρή δουλειά δικαιώνονται οι κόποι μου μέσα στο γήπεδο και φτάνω στη μεγαλύτερη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή, να εκπροσωπεί τη χώρα του δηλαδή μέσα από την Εθνική ομάδα."

Είστε μια φουρνιά παικτών, που δουλεύετε αρκετό καιρό μαζί. Ποιοι είναι οι στόχοι της Εθνικής U18 για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις που ακολουθούν;

"Η αλήθεια ειναι πως αυτή η ομάδα βρίσκεται μαζί τα τελευταία δύο χρονια και δείχνει σιγά-σιγά να αποκτά τη δική της ταυτότητα. Πιστεύω πάρα πολύ στις δυνατότητες αυτής της φουρνιάς και είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσουμε όλα τα παιδια να φθάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, αρχής γενομένης απο τα Προκριματικά το Νοέμβριο, όπου και ευχομαι να καταφέρω να είμαι μεταξύ της αποστολής, που θα επιλέξει ο προπονητής."

Vouros_Olympiakos_panigyriko1Με τον Ολυμπιακό αγωνίζεσαι στο κέντρο της άμυνας, ενώ με την Εθνική U18 έπαιξες ως αμυντικός χαφ. Είναι δύσκολη η προσαρμογή;

"Θεωρώ ότι με βοηθάει πολύ να εξελίσσομαι ως ποδοσφαιριστής. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο άλλωστε, χρειάζεται να μπορείς να παίζεις σε αρκετές θέσεις. Πιστεύω ότι μέχρι τώρα ανταποκρίνομαι σωστά."

Ποιες εντυπώσεις σου άφησε το NextGen Series μέχρι τώρα και πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι νέοι του Ολυμπιακού στην Ευρώπη;

"Μέσα από αυτή τη διοργάνωση απέκτησα σπουδαίες εμπειρίες, που είναι βέβαιο ότι θα με βοηθήσουν στο μέλλον. Σε τέτοιους αγώνες αντιμετωπίζεις παίκτες της ηλικίας σου από σπουδαίες ομάδες της Ευρώπης. Είναι λοιπόν ένας τρόπος να τεσταρεις τον εαυτό σου, αν μπορει να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Εύχομαι να καταφέρουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, γιατί έχουμε ως ομάδα μεγάλες δυνατότητες."

Αγωνίζεσαι στο εξωτερικό, τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την Εθνική ομάδα, ενώ επίσης έχεις δοκιμαστεί στη γερμανική Χόφενχαιμ και επομένως έχεις πάρει μια μικρή γεύση από διαφορετικές ποδοσφαιρικές κουλτούρες. Ονειρεύεσαι τη στιγμή μιας μεταγραφής εκτός Ελλάδας, δεδομένης και της αναζοπύρωσης του ενδιαφέροντος από ομάδες της κεντρικής Ευρώπης;

"Η ιδέα της μετακίνησης στο εξωτερικό, πιστεύω ότι εξιτάρει κάθε ποδοσφαιριστή. Εάν υπάρξει στο μέλλον κάποιο ενδιαφέρον από ομάδα εκτός Ελλάδας, σίγουρα θα εξετασθεί σοβαρά απο τον μάνατζερ μου (σ.σ. Αχιλλέας Χατζηνικολάου, με άδεια ατζέντη από τη FIFA). Aυτή τη στιγμή όμως, ανήκω στον Ολυμπιακό και είμαι προσηλωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας, προσπαθώντας να αποδίδω τα μέγιστα για την επίτευξη των στόχων μας.

vouros_aiolikos_ionikos2Η μικρή εμπειρία που έχω από τους αγώνες με την Εθνική, το NextGen Series, αλλά και τη δοκιμή στη Γερμανία, μου έχουν δείξει ότι στο εξωτερικό υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες για να κάνεις ποδοσφαιρικά, τα όνειρά σου πραγματικότητα. Φυσικά, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον Ολυμπιακό."

Η πρώην ομάδα σου, ο Αιολικός, περνά μια δύσκολη περίοδο διοικητικά και αγωνιστικά. Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρει;

"Εύχομαι από καρδιάς στον Αιολικό να τα καταφέρει. Μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους του στο υπόλοιπο της χρονιάς. Μακάρι αυτή η ιστορική ομάδα της Λέσβου να επιστρέψει εκεί που πραγματικά της αξίζει."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey