Οι δράσεις των παλαιμάχων Καλλονής

23/04/2014 - 10:25 Τελευταία τροποποίηση στις 23/04/2014 - 13:04

Palaimaxoi_Lesvou_Kallonis_Tarlas_AELK1Μια παρέα από ποδοσφαιριστές που έπαιξαν από το 1990 έως το 2005 αποφάσισαν το καλοκαίρι του 2013 να ιδρύσουν το Σύλλογο Παλαιμάχων Καλλονής ή πιο σωστά -όπως είναι η πλήρης ονομασία του- το Σύλλογο Παλαιμάχων Αθλητικής Ένωσης Λεκανοπεδίου Καλλονής.

Μετά από πρόσκληση προς όλους όσοι αγωνίστηκαν στην ΑΕΛΚ, αλλά και σε άτομα που έπαιξαν σε ομάδες του βόρειου τμήματος του νησιού, συγκεντρώθηκαν 23 υπογραφές και ξεκίνησαν έτσι οι διαδικασίες για την ίδρυση του σωματείου, του οποίου σκοπός είναι η πραγματοποίηση εκδηλώσεων και ποδοσφαιρικών αγώνων με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αλλά και για την ψυχαγωγία των μελών του.

Palaimaxoi_Lesvou_Kallonis_Tarlas_AELK_GalasΟι δραστηριότητες του συλλόγου ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2013, συμμετέχοντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι βετεράνοι της Λέσβου, μαζί με τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, στο Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής. Ακολούθησε στις 21 Ιουνίου αγώνας στη Μυτιλήνη προς τιμήν της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, ώστε να εορταστεί η άνοδος της ομάδας στη Super League.

Εκεί προσκλήθηκαν οι βετεράνοι της Λέσβου και τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες η διοίκηση του συλλόγου, καθώς και οι ποδοσφαιριστές Νίκος Γάλας, Στρατής Βαλιός και Λευτέρης Μάππας. Για την ιστορία, οι βετεράνοι της Λέσβου επικράτησαν στο φιλικό αυτό με σκορ 5-2.

Palaimaxoi_Lesvou_Kallonis_2013vraveyseis11Λίγο καιρό αργότερα, οι παλαίμαχοι της Καλλονής έλαβαν μέρος σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Αρίωνα Μήθυμνας στο Μόλυβο. Εκεί, σε φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τους παλαιμάχους του Αρίωνα, η ομάδα της Καλλονής επικράτησε με 7-1. Ωστόσο άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως από τη λαχειοφόρο αγορά που διοργανώθηκε με δώρο μια φανέλα του διεθνή ποδοσφαιριστή Σωκράτη Παπασταθόπουλου της Μπορούσια Ντόρτμουντ, όλα τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν για την ενίσχυση άπορων συνανθρώπων μας.

Στο τέλος Μαρτίου του 2014, οι παλαίμαχοι της ΑΕΛΚ πραγματοποίησαν εκδήλωση στη Σκάλα Καλλονής προς τιμήν του αδικοχαμένου συμπαίκτη και φίλου Γιάννη Κίτσου, στου οποίου την οικογένεια απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα. Στο φιλικό επικράτησαν των βετεράνων Λέσβου με σκορ 4-2 με γκολ των Χρήστου Παπαδόπουλου (2), Καλογήρου και Πίνη, ενώ από την αντίπαλη ομάδα σκόραραν οι Μέγας (πεν.) και Ορφανίδης.

Palaimaxoi_Kallonis_Molyvos1Στη διάρκεια της αναμέτρησης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά και όλα τα έσοδα δόθηκαν σε άπορη οικογένεια της περιοχής, με τους παλαιμάχους της Καλλονής να ευχαριστούν δημόσια την ΕΠΣ Λέσβου, το Σύλλογο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Λέσβου, τα σωματεία και τις διοικήσεις των Αιγέα Πλωμαρίου, Αρίωνα Μήθυμνας και Προοδευτικής Σκάλας Καλλονής για τη διάθεση των λαχνών, όπως και την επιχείρηση Σελάχας ΑΒΕΕ και την ΠΑΕ ΑΕΛΚ για τα δώρα που προσέφεραν.

Σημειώνεται ότι στην κλήρωση της λαχειοφόρου, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, νικητές αναδείχθηκαν οι κάτοχοι των λαχνών με αριθμούς 546 και 426.

Πριν λίγες μέρες, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και με την υποστήριξη της επιχείρησης Ι. ΚΤΕΟ Αφοί Τρύπατζη, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Καλλονής απέκτησε εμφανίσεις για τη συμμετοχή τους στους αγώνες που διοργανώνονται και μάλιστα το νέο διοικητικό συμβούλιο ευχαρίστησε δημόσια τον Χρήστο και τον Στέλιο Τρύπατζη για την προσφορά τους.

Στις αρχές Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του συλλόγου με θέμα την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο θα συμμετέχουν οι Πέτρος Καλογήρου, Γιάννης Πίνης, Χρήστος Ατσικμπάσης, Στράτος Τσολάκης, Κώστας Φώνιανης (τακτικά μέλη) και οι Σάββας Βαβλαδέλλης, Τάσος Τσαλταμπασίδης (αναπληρωματικά).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του συλλόγου, αν και ο φιλικός αγώνας κόντρα στην ομάδα του Πυροσβεστικού Σώματος αναβλήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω των κακών καιρκών συνθηκών, θα διεξαχθεί ένα άλλο φιλικό παιχνίδι με τους βετεράνους της Λέσβου στις 10 Μαΐου στο Γήπεδο Αγίας Παρασκευής. Στόχος εξάλλου είναι η πραγματοποίηση τέτοιων ματς για κοινωφελείς σκοπούς, γι' αυτό και γίνονται συζητήσεις και με άλλους συλλόγους με ίδιους σκοπούς για σειρά αγώνων μέσα στο καλοκαίρι, με ενδεχόμενα ταξίδια σε Χίο και Λήμνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey