Ανατροπή στην... ανατροπή η Φίλια!

13/11/2016 - 14:34 Τελευταία τροποποίηση στις 14/11/2016 - 11:18

Σπουδαία νίκη πήρε η Φίλια επί του Απόλλωνα Δαφίων (5-3) και μάλιστα με ανατροπή στην... ανατροπή, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 5ης Αγωνιστικής στη Β' Κατηγορία της ΕΠΣ Λέσβου.

5η Αγωνιστική

Φίλια-Απόλλων Δαφίων 5-3 (2-3)
Παντελαίων, Μέστρος, Καρμίρης - Γήπεδο Φίλιας
Παρατηρητής αγώνα: Σταυρινός

Ιδανικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η Φίλια κόντρα στον Απόλλωνα Δαφίων, προηγούμενη γρήγορα με 2-0 χάρη στα γκολ του Καλούλι. Όμως μέσα σε 10 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι όχι απλώς αντέδρασαν, αλλά ανέτρεψαν πλήρως το εις βάρος τους σκορ. Αρχικά μείωσαν με όμορφη εκτέλεση φάουλ του Μαραγκού, στη συνέχεια ισοφάρισαν με τον Βαμβουκλή, σε μια φάση κατά την Γοποία η Φίλια διαμαρυτρύθηκε για οφσάιντ, ενω ο Βαμβουκλής και πάλι έκανε το 2-3 πριν την ανάπαυλα! Ο προπονητής των γηπεδούχων Τάσος Σπύρου αποφάσισε να... ανακατέψει την τράπουλα στο ημίχρονο, σε τέτοιο βαθμό, που πέρασε στο γήπεδο τον εαυτό του! Και ο ποδοσφαιριστής Σπύρου δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή Σπύρου για την απόφασή του αυτή, αφού με την επανέναρξη του δευτέρου μέρους ισοφάρισε με κεφαλιά σε 3-3, έπειτα από φάουλ του Καλούλι! Η φάση που έμελλε να κρίνει το ματς σημειώθηκε περίπου 20 λεπτά πριν τη λήξη του, όταν ο Παντελαίων έδειξε αρχικά την άσπρη βούλα του πέναλτι, θεωρώντας πως σημειώθηκε παράβαση σε ανατροπή του Χασάπη από τον τερματοφύλακα Βογιατζή. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν έντονα και μάλιστα αποβλήθηκε ο Βαμβουκλής. Ωστόσο, ο διαιτητής Παντελαίων μετά από συζήτηση με τον βοηθό του, άλλαξε την απόφαση του και το ματς συνεχίστηκε κανονικά. Όμως με παίκτη παραπάνω στο γήπεδο, η Φίλια έβγαλε τις φάσεις για να πετύχει ακόμα δύο γκολ, αρχικά με τον Πανταζή και εν συνεχεία με τον Καλούλι, διαμορφώνοντας το τελικό 5-3.

Παπανικολής Ερεσού-Ανδρονικάς Παρακοίλων 0-1 (0-1) 
Κάντας, Λυρής, Μποντάκης - "Καραβογιάννειο" Ερεσού
Παρατηρητής αγώνα: Μαλλής

Ένα γκολ του Χρήστου Κουτλή ήταν αρκετό για να φύγει με τους τρεις βαθμούς ο Ανδρονικάς Παρακοίλων από το "Καραβογιάννειο" της Ερεσού, επικρατώντας του Παπανικολή. Το ματς ήταν αρκετά δυνατό, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν σε μια από τις λιγοστές τους ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο. Στην επανάληψη, η ομάδα του Μάκη Σαμπάνη είχε τις φάσεις για να πετύχει και δεύτερο γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Παναγιώτη Μακαρώνη προσπάθησαν κυρίως από γεμίσματα και στημένες φάσεις να φέρουν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, δεν δυσκόλεψν όμως τους αμυντικούς του Ανδρονικά, με το 0-1 να μένει ως το τέλος.

Μεσότοπος-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 2-2 (2-1)
Κουλουδής, Βερρής, Ψύλλος - Γήπεδο Μεσοτόπου
Παρατηρητής αγώνα: Κόβρας

Καλύτερος ο Μεσότοπος στο ντέρμπι, αλλά ο Αλκιβιάδης ευτύχησε να μετουσιώσει σε γκολ τις δικές του ευκαιρίες και να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από μια δύσκολη έδρα. Οι γηπεδούχοι του Ξενοφώντα Χαραλαμπή προηγήθηκαν 2-0 με γκολ των Βασίλογλου και Χατζηδιαμαντή, αλλά η ομάδα του Κάτω Τρίτους μείωσε σε ένα κομβικό σημείο του ματς, πριν το ημίχρονο, με σκόρερ τον πολύπειρο Γονιδέλλη. Στην επανάληψη, ο αγώνας δεν είχε ρυθμό, με αποτέλεσμα να μην προκύψουν αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Λίγο πριν τη λήξη όμως, ο Αλκιβιάδης βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, έστω και με αρκετή δόση τύχης, όταν ο Παρίκος έβαλε την κόντρα, με την μπάλα να παίρνει ύψος και μια περίεργη τροχιά, καταλήγοντας στα δίχτυα!  

Λιονταράκια-Προοδευτική Σκ. Καλλονής 2-0 (1-0)
Πούλος, Δουκάκης, Φαναρτζής - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Τσαγκάρης

Τα εύκολα δύσκολα πήγαν να κάνουν τα Λιονταράκια, που προηγήθηκαν με τη σέντρα χάρη σε γκολ του Ραχάνη και δημιούργησαν πολλές φάσεις για να πετύχουν ακόμα περισσότερα τέρματα. Όσο δεν... τέλειωναν το ματς, όμως, η Προοδευτική έμενε μέσα στο παιχνίδι και στο 84' είχε δοκάρι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Στην αντεπίθεση, ο Ραχάνης με ο δεύτερο προσωπικό του γκολ, έγραψε το τελικό 2-0. 

Δόξα Πλαγιάς-Βασιλικά 7-0 (4-0)
Κουκούλας, Γάκος, Μπαλιακα - "Μιχαλέλλειο" Πλωμαρίου

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βελούτσο, που πέτυχε πέντε γκολ και είχε επίσης δοκάρι, η Δόξα Πλαγιάς διέλυσε τα Βασιλιλά με το ευρύ 7-0, ξεμπουκώνοντας επιθετικά. Τακός και Σιδερής οι σκόρερς των άλλων δύο τερμάτων για την ομάδα του Μανώλη Φωτέλλη, που μπήκε φουριόζα από το ξεκίνημα και προηγήθηκε με 2-0 στο 10λεπτο και 4-0 στο ημίχρονο, φτάνοντας σε μια απόλυτα δίκαιη νίκη, που ανεβάζει και την ψυχολογία της. 

Αίας Μυτιλήνης-Αστέρας Ιππείου 1-0 (0-0)
Λέκκας, Πατσατζής, Οικονόμου - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Πηγάσης

Με γκολ του Καδή, ο Αίας Μυτιλήνης έφυγε νικητής από την αναμέτρηση με τον Αστέρα Ιππείου. Το μοναδικό τέρμα σημειώθηκε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο Καρτάλης αστόχησε σε πέναλτι. Είχαν μάλιστα και δοκάρι με τον Μαυρομιχάλη. Από πλευράς γηπεδούχων αποβλήθηκε ο Κατωτριώτης.

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Β' Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey