Θύματα έκπληξης Μεσότοπος και Ανδρονικάς

11/12/2016 - 17:52 Τελευταία τροποποίηση στις 11/12/2016 - 22:26

Άνω-κάτω έγινε το πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου μετά τα σημερινά αποτελέσματα της 8ης Αγωνιστικής. Θύματα έκπληξης έπεσαν οι δύο πρωτοπόροι, με τον Μεσότοπο να μένει στο 2-2 κόντρα στη Δόξα Πλαγιάς και τον Ανδρονικά Παρακοίλων να "κολλάει" στο 0-0 μέσα σα Βασιλικά. Τη νίκη της ημέρας σημείωσε ο Αστέρας Ιππείου κόντρα στον Αλκιβιάδη, επικρατώντας μέσα στο Κάτω Τρίτος (0-2). Η Φίλια είχε εύκολο έργο απέναντι στον Παπανικολή Ερεσού (3-0), ενώ στο ντέρμπι του Λεκανοπεδίου η Προοδευτική Σκ. Καλλονής κέρδισε εντός έδρας τον Απόλλωνα Δαφίων (2-1).

Φίλια-Παπανικολής Ερεσού 3-0 (2-0)
Παντελαίων, Καρμίρης, Λυρής - Γήπεδο Φίλιας
Παρατηρητής αγώνα: Μαλλής

Η Φίλια επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της και επικράτησε ενός Παπανικολή, που εμφανίστηκε με αρκετές ελλείψεις στο γήπεδο και είχε την ατυχία να πραγματοποιήσει δύο αναγκαστικές αλλαγές, η μία μάλιστα του τερματοφύλακα. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 8' ο Αχιλλέας Παπαγεωργίου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσιάνου που βρήκε στο δοκάρι. Το 2-0 έγινε στο 12' έπειτα από κάθετη πάσα του Καλλούλι και πλασέ του Κατσιάνου. Στην επανάληψη, ο Καλούλι πέτυχε το 3-0 στο 55' με όμορφη ατομική προσπάθεια. 

Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Απόλλων Δαφίων 2-1 (0-0)
Βασιλακάκης, Πούλος, Γάκος - Γήπεδο Σκ. Καλλονής
Παρατηρητής αγώνα: Πίνης

Η Προοδευτική ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Λεκανοπεδίου, νικώντας στη Σκάλα Καλλονής τον Απόλλωνα Δαφίων με 2-1. Το ματς ήταν ντέρμπι με τα όλα του, που κρίθηκε στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Το σκορ άνοιξε ο Κουμέλλης για την "Πρόο", που πήρε προβάδισμα στο 75ο λεπτό και στο 90' πέτυχε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουτσιανίτη. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο τελικό 2-1, επίσης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γαβριήλ.

Λιονταράκια-Αίας Μυτιλήνης 1-3 (0-1)
Δουκάκης, Κάντας, Καραμπάσης - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Χρόνης

Ο Αίας Μυτιλήνης συνέχισε το θετικό σερί του με τον Γρηγόρη Βερδούκα στον πάγκο του, επικρατώντας με 1-3 κόντρα στα Λιονταράκια, μέσα στη Μόρια. Το σκορ άνοιξε σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Παπανικολάου στο ημίωρο, με το 0-1 να είναι και σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Καραγιάννης εχασε μοναδικό τετ α τετ για να ισοφαρίσει και λίγο αργότερα ο Βαλσάμης πέτυχε το 0-2 με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Στο 80' τα Λιονταράκια μείωσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαράφη σε 1-2. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Καδής στις καθυστερήσεις, με ευθύνη του τερματοφύλακα Βαλσάμη. 

Μεσότοπος-Δόξα Πλαγιάς 2-2 (1-1)
Πούλος, Βασιλακάκης, Γάκος - Γήπεδο Μεσοτόπου
Παρατηρητής αγώνα: Πίνης

Εντός έδρας απώλεια βαθμών για τον Μεσότοπο, που έμεινε στο 2-2 με τη μαχητική Δόξα Πλαγιάς. Η ομάδα του Ξενοφώντα Χαραλαμπή προηγήθηκε με διαγώνιο σουτ του Χατζηδιαμαντή στο 10ο λεπτό, αλλά ο Αγάς ισοφάρισε σε 1-1 (37') με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ. Με την επανέναρξη, ο Χατζηδιαμαντής και πάλι έκανε το 2-1 για τον Μεσότοπο (47'), αλλά η Δόξα Πλαγιάς βρήκε τον τρόπο να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας, χάρη σε γκολ του Βελούτσου στο 76ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι τέλειωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Βλάμου με δεύτερη κίτρινη. 

Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Αστέρας Ιππείου 0-2 (0-1)
Λέκκας, Μποντάκης, Παράσχου - Γήπεδο Κ. Τρίτους
Παρατηρητής αγώνα: Ψαρρόπουλος

Με γκολ του Δήμου, ο Αστέρας Ιππείου προηγήθηκε μέσα στο Κάτω Τρίτος του Αλκιβιάδη, ελέγχοντας την αναμέτρηση. Στις καθυστερήσεις ο Σταυρινός διαμόρφωσε το τελικό 0-2, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται το αριθμητικό τους πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Λαμπούκα.

Βασιλικά-Ανδρονικάς Παρακοίλων 0-0 (0-0)
Συβρής, Τσογγάρη, Σαρρής - Γήπεδο Βασιλικών
Παρατηρητής αγώνα: Παπουτσέλλης

Γκέλα για τον Ανδρονικά στην αναμέτρηση με τα Βασιλικά, που απέσπασαν τον παρθενικό τους βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα κόντρα στους πρωτοπόρους. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, με τον Ζαφειρίου οι γηπεδούχοι και με τον Σαμπάνη οιφιλοξενούμενοι. Εκατέρωθεν ευκαιρίες σε ένα ανοικτό ματς, που έληξε στη λευκή ισοπαλία. 

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Β' Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey