Τελευταία «παράσταση» για τον Κώστα Χατζηκυριάκο

02/05/2024 - 11:50 Τελευταία τροποποίηση στις 02/05/2024 - 17:27

Ο τελικός της Β ΕΠΣ Λέσβου την Κυριακή 28 Απριλίου, για την ομάδα της Καλλονής πέρα από την κατάκτηση του τροπαίου, έκρυβε δυνατές και συγκινητικές στιγμές για τον αρχηγό της, τον Κώστα Χατζηκυριάκο, ο οποίος έδωσε την τελευταία του επιτυχημένη ξανά παράσταση, στη μεγάλη και πλούσια πορεία του στα γήπεδα της Λέσβου.

Το φίλαθλο κοινό που βρέθηκε στις κερκίδες, πέρα από τις προσπάθειες των δύο ομάδων, είχε την ευκαιρία να χειροκροτήσει στο τέλος, έναν ποδοσφαιριστή που έχει διαγράψει αμέτρητα χιλιόμετρα και αποστάσεις, έναν ποδοσφαιριστή που το συγκεκριμένο άθλημα για εκείνον δεν ήταν απλά ένα χόμπι, αλλά ένα από τα πάθη του και που ζούσε έντονα το κάθε δευτερόλεπτο μέσα στις τέσσερις γραμμές. Οι ιδιαίτερες στιγμές που έχει βιώσει στον χώρο του ποδοσφαίρου ο 45χρονος πια Κώστας Χατζηκυριάκος είναι πολλές, αν και όπως ο ίδιος «ομολογεί», εδώ και αρκετά χρόνια έπρεπε είχε σταματήσει να αγωνίζεται μετά τους τρεις σοβαρούς τραυματισμούς και τις δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις που έχει υποβληθεί. Η «τρέλα» του και η αγάπη του ωστόσο για το άθλημα, τον έκαναν να τα ξεχάσει όλα και να «υπηρετήσει» με ρίσκο πάντα για περισσότερα χρόνια τη στρογγυλή θεά. 

xatzhkiriakos1.jpg (770×514)

Όπως αναφέρει ο εμβληματικός αρχηγός στο «SL» από τότε που θυμάται τον εαυτό του, έπαιζε ποδόσφαιρο. Από τα πέντε του χρόνια ξεκίνησε στις ακαδημίες του Αιγέα. Στα 15 του μόλις χρόνια, πήρε χρόνο συμμετοχής στη Δ Εθνική με την ομάδα του Πλωμαρίου που αγωνίστηκε στην κατηγορία για έξι συνεχόμενα χρόνια (μέχρι το 2000).

Ακολούθησε η συνεργασία του με τον Αιολικό 2000-06 στη Δ και Γ Εθνική. Μοναδική στιγμή όπως και γι' άλλους παίκτες της σειράς του, η κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών με τη φανέλα του Αιολικού. Ακόμη, τη σεζόν 2007-08 έπαιξε με τον Αιγέα στη Δ Εθνική, τις σεζόν 2008-11 με την ΑΕΛΚ σε Δ και Γ Εθνική και 2011-13 με τον Αιολικό στη Δ-Γεθνική.

Με την ΑΕΛΚ επίσης κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Δ Εθνική και την άνοδο στη Γ. Στην ΑΕΛΚ αγωνίστηκε μέχρι και τη χρονιά που η ομάδα προβιβάστηκε στη Β Εθνική.

Σε τοπικό επίπεδο, έχει φορέσει τις φανέλες των Αιγέα, Διαγόρα, Ατρομητου Ανεμώτιας, Ανδρονικά Παρακοίλων, Παλλεσβιακού, Αναγέννηση Γέρας και Καλλονής που έκλεισε την καριέρα του. Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Α ΕΠΣΛ με τον Αιγέα, τον Διαγόρα και την ΑΕΛΚ και το κύπελλο Λέσβου με Αιγέα και ΑΕΛΚ.

Τεράστια ποδοσφαιρική εμπειρία για έναν από τους κορυφαίους μεσοεπιθετικούς των τελευταίων ετών, η πρώτη θέση που κατέκτησε με τον Παλλεσβιακό στο Alpen Cup που διεξήχθη στην Αυστρία, με αντίπαλες ομάδες από Ισπανία, Ολλανδία και Σουηδία. Μάλιστα με δικό του τέρμα ο Παλλεσβιακός είχε νικήσει την ομάδα της Ολλανδίας.

Το ποδόσφαιρο κυλάει στις φλέβες του Κώστα και μπορεί να μην τον δούμε ξανά μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τη φανέλα κάποιας ομάδας, όμως σίγουρα μπορεί να παραμείνει στον χώρο από κάποιο άλλο πόστο. Το μόνο βέβαιο ότι η τελευταία του στιγμή, σηκώνοντας ψηλά το κύπελλο του πρωταθλητή, θα μείνει και αυτή χαραγμένη για πάντα στη μνήμη του.

Φωτογραφία kalloninews

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey