Η ισοβαθμία ευνοεί τον Ερμή Παμφίλων

22/05/2012 - 13:48 Τελευταία τροποποίηση στις 22/05/2012 - 14:35

Ντόρος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με τη διεξαγωγή ή όχι αγώνα μπαράζ μεταξύ των δύο ομάδων που ισοβάθμησαν στην 5η θέση της βαθμολογίας του ομίλου παραμονής στη Β' Κατηγορία.

Ερμής Παμφίλων και Καραβαγγέλης Στύψης βρέθηκαν μετά τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής, αλλά και την αφαίρεση τριών βαθμών από την ομάδα της Στύψης για αντικανονική συμμετοχή του Μανόλη Εμαννουήλ στο ματς με τον Αρίωνα Παλαιοκήπου, να μοιράζονται την 5η θέση του πίνακα έχοντας συγκεντρώσει 14 βαθμούς.

Προς στιγμήν, δόθηκε η εντύπωση πως το προνομιούχο εισιτήριο για τη Β΄Κατηγορία της ερχόμενης περιόδου θα κρινόταν σε αγώνα μπαράζ, σε ουδέτερο γήπεδο, όμως τελικά μια πιο προσεκτική ανάγνωση της προκήρυξης του πρωταθλήματος δίνει πλονέκτημα σε ισοβαθμία στην ομάδα των Παμφίλων.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία παράγραφο αυτής αναφέρεται το εξής: "Σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων Α' κατηγορίας - κανονική διάρκεια των αγώνων - Β' κατηγορία ισχύει ο ΚΑΠ {ειδικός βαθμολογικός πίνακας για μεταξύ τους αγώνες ή αγώνα} και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας θα μετρήσει ο συνολικός συντελεστής των τερμάτων (διαφορά υπέρ και κατά των τερμάτων)".

Βάσει του πρώτου κριτηρίου οι δύο ομάδες, έχοντας φέρει ισοπαλία με σκορ 2-2 στο ένα και μοναδικό ματς του ομίλου παραμονής, οδηγούνται στο δεύτερο κριτήριο. Εκεί ο Ερμής έχει συντελεστή +9, ενώ ο Καραβαγγέλης Στύψης 0. Κάτι που "κλειδώνει" την 5η θέση για την ομάδα των Παμφίλων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι η μοναδική πιθανότητα να διεξαχθεί αγώνας μπαράζ είναι να θεωρηθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΛ ότι η προκήρυξη ίσχυε μόνο για την κανονική διάρκεια και όχι για τους ομίλους ανόδου ή παραμονής. Τότε, οι ενδεχόμενες ισοβαθμίες θα εξετάζονταν βάσει ΚΑΠ, ο οποίος ως δεύτερο κριτήριο προβλέπει αγώνα μπαράζ. Όμως αυτή η άποψη δύσκολα μπορεί να σταθεί, αφού στην προκήρυξη γίνεται ξεκάθαρα λόγος και για ισοβαθμία σε μονό αγώνα, δηλαδή όπως ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση Ερμή και Καραβαγγέλη...

Σήμερα το απόγευμα (18:00) αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Πρωταθλήματος, ώστε να επικυρώσει τη βαθμολογία μετά και το πέρας του 48ώρου για ενδεχόμενες ενστάσεις και όλα δείχνουν πως τελικά τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά, απ' ότι αρχικά διαφαινόταν...

Βαθμολογία


Β' - Όμιλος Παραμονής - Τελική
B. Γκολ
1. Παλλεσβιακός
21
23-10
2. Ορφέας Κεραμειών 16 24-15
3. Αχιλλέας Πέτρας 15 17-11
4. Αρίων Παλαιοκήπου 15 17-19
5. Ερμής Παμφίλων 14 18-9
6. Καραβαγγέλης Στύψης* 14 17-17
7. Μεσότοπος 13 16-16
8. Φίλια 11 11-21
9.
Μακαρέας Άγρας* 10 10-17
10. Αίας Μυτιλήνης 1
5-30

* Έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey